Jouluterveisiä Brooklynistä

Terveisiä Brooklynistä! Pääsimme perille eilen iltasella, ja koko perhe olikin saman tien valmis painumaan pehkuihin. Jäljellä olevat joululahjat olivat siis odottamassa joulupäivän aamuna takan edustalla aivan kuin Amerikassa kuuluukin.

IMG_5006.jpg

Tyttö ehti kyllä käydä hypistelemässä paketteja jo yöllä, sillä aikaerosta sekaisin olevat lapset olivat vuorotellen hereillä aamuyöstä alkaen, ja tyttökin vaelteli asunnossa valitellen, ettei häntä nukuta. Omat uneni jäivät siis myös melko lyhyiksi, joten tänään ei pahemmin tehdä muuta kuin oleskellaan asunnolla ja kotikulmilla.

IMG_5001.jpg

Sovimme tytön kanssa, että lahjat avataan vasta sitten, kun äiti herää. Hän tutki kuitenkin jo aiemmin, mikä paketti on kenellekin, ja arvaili, mitä niissä voisi olla.

IMG_5014.jpg

Ja viimein äiti heräsi, ja lahjat saatiin avata. Kaikkein eniten poltteli isoin laatikko, josta paljastui myös varmasti kaikkein mieluisin lahja: My Little Pony -setti.

IMG_5016.jpgValinta osui ilmeisen nappiin, ja Prinsessa Celestia oli sekä todella mieluinen että myös tytön mielestä hienompi kuin se, minkä hän oli nähnyt lelukirjassa.

IMG_5043.jpg

Joulupukki oli lähettänyt myös Alias-pelin Brooklyniin asti, joten pääsemme pelaamaan sitä yhdessä täällä ollessamme.

IMG_5059.jpg

…jos vaan tyttö malttaa tehdä muutakin kuin leikkiä uusien poniensa kanssa.

IMG_5074.jpg

Leikkeihin pääsi mukaan myös Prinsessa Ruusunen, jonka Joulupukki toimitti lentokoneeseen matkaseuraksi tytölle. Se oli kuulemma juuri sellainen, mitä tyttö oli toivonut, miten Joulupukki tiesikin?

IMG_5124.jpg

Joulun viettomme jatkuu hyvin rauhallisesti, ja päivän suurimmat tavoitteet on käydä ruokaostoksilla ja syömässä jossain lähistöllä. Manhattanille suunnataan vasta lähipäivinä. Hauskaa joulun jatkoa!

Kommentit (2)
  1. Hei, asia ei nyt varsinaisesti liity juuri tähän postaukseen, mutta mietin kun tässäkin lapsesi on todella isossa roolissa: olisi kiva lukea postaus jossa pohdit lastesi yksityisyydensuojaa internetissä ja sitä miten olet päätynyt jakamaan näinkin paljon lastesi elämästä, vaikkei heillä itsellään ole vielä mahdollista ymmärtää mitä seuraamuksia sillä on (tai ehkä meillä muillakaan)? Kiitos!

    1. Hei, tämä on asia, joka nousee esiin sännöllisesti, ja olen itsekin sitä pohtinut ja myös puhunut siitä kerran lapsen yksityisyyttä käsittelevässä seminaarissa. Omat rajani olen vetänyt siihen, että lapsista ei puhuta nimillä enkä kerro tarkkaa asuinpaikkaamme. Itse postausten sisällöt ovat suurimmaksi osaksi melko kevyitä hyvän mielen juttuja, joissa lapset esitetään positiivisessa valossa tekemässä jotain kivoja asioita, ja lapsista en julkaise noloja kuvia. Olen vetänyt itse asiassa hyvin tarkan rajan sille, mistä kirjoitan ja mistä en, ja se mitä näkyy blogissa on vain pieni raapaisu lasteni elämistä. Ihmisillä on varmasti erilaiset mielipiteet siitä, mihin yksityisyyden raja tulisi vetää, mutta itse en koe, että jutut piparkakkujen paistamisesta, joululahjoista tai vierailusta kahvilaan kertovat liikaa lapsen yksityisasioista, vaikka lapsi kuvissa esiintyykin. Toisethan taas kieltävät lapsensa kuvaamisen kaikkialla, vaikka kuvia ei missään jaettaisikaan, ja sekin on aivan ok. Vaikein ja tärkein asia tulee olemaan se, että kun lapset tulevat itse siihen ikään, että heillä on omat laitteet, joilla jakaa kuvia yms., he tietävät itse, mihin vetää rajat.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *