Juhannus tuli, kiireet menivät

Viimeinen kiireviikko ennen kesälomaa on nyt ohi, ja syke on laskenut. Kesälomille en kuitenkaan vielä lompsahtanut, mutta edellisiin viikkoihin verrattuna alkavasta viikosta tulee niin rento, että sitä voi lähestulkoon pitää jo lomana. Siitä lisää alempana.

Tänäkin vuonna juhannusta vietettiin Herttoniemessä puutarhamökillä ja pitkälti samalla kaavalla kuin vuosi sitten.

Uusia perunoita, grillausta, uimista ja puutarhatöitä. Olin päättänyt käydä lauantaina myös kuntoilemassa ja kävin testaamassa paikallisen kuntosalin. (Kuntosaliketjulla, jossa olen jäsenenä, on toimipiste myös Herttoniemessä.) Ajattelin ottaa sen tavakseni useamminkin, kun oleilemme mökillä.

Viime vuoteen verrattuna tässä juhannuksessa oli toki sellainen merkittävä ero, että vuosi sitten perheemme aloitti juhannukselta sairastelukierteen. Kirjoitin silloiseen juhannuspostaukseeni kepeästi pojan ”parista aivastuksesta aamulla”, mutta juhannuspäivänä alkanut nuha ja yskä pilasi sittemmin koko loppukesän ja pitkälti myös syksyn.

Tämän vuoden suunnitelmiin se ei kuulu, sillä aiomme nauttia nyt kaikista niistä asioista, jotka jäivät viime kesänä väliin: elokuvista, ravintoloista, maauimaloista, jättiterassista…

Suunnitteilla on vuokrata myös auto muutaman kerran ja tehdä pieniä retkiä lähikaupunkeihin. Sen tarkempia ajatuksia ei vielä ole, mutta ainakin Porvoo, Turku, Tampere ja Loviisa on mainittu. Kovin pitkiä aikoja emme voi olla poissa mökiltä, jotta tomaattimme ja kurkkumme eivät menehdy kasvihuoneen kuumuudessa.

Mutta nyt edessä on siis hyvin poikkeuksellinen viikko: itse olen vielä töissä mutta muu perhe on lomalla. Siispä ajelemme vuokra-autolla Jyväskylään ja olen siellä etätöissä koko viikon!

Lapset ovat mummolassa, majoitumme Rouvan ja koiran kanssa pariksi päiväksi ystäviemme Airbnb-asuntoon Jyväskylän keskustaan, ja loppuviikon suunnitelmia vielä tarkentelemme. Odotan erityisen paljon sitä, että saan työskennellä kokonaisia työpäiviä täysin keskeytyksettä.

Nyt vaikuttaa mahdolliselta, että Rouva palaa koiran kanssa junalla kotiin ja mökille jo viikon puolivälissä ja itse autoilen lasten kanssa takaisin Helsinkiin lauantaina. Katsotaan sitten, missä yövyn loppuviikon. Aloin jo haaveilla siitä, että menisin yksin johonkin hotelliin. Oh!

Lasten reissu mummolaan tulee olemaan siten erityinen, että poikamme on aiemmin ollut mummolassa vain yhden kerran yötä ilman isiä ja äitiä, ja mekään emme ole Rouvan kanssa tainneet olla ilman lapsia viimeisen viiden vuoden aikana kuin kahden yön verran..

Luulen, että tämä muutama päivä erossa toisistamme tekee kaikille oikein hyvää, ja jaksamme sitten ensi viikolla aloittaa yhteisen lomamme paremmin.

perhe lapset vanhemmuus piha-ja-puutarha
Kommentit (2)
  1. No ehdottomasti Kotkaan asti, Rouva hurmaantuu puistoista, esim kotkan pionipuistosta!

  2. Jos tulette Loviisaan, niin tulkaa myös Kotkaan. Täällä on Maretarium, merikeskus Vellamo, Katariinan meripuisto, Sapokan vesipuisto, yrttipuisto(siis kuuluisa puistoistaan), pienen venematkan päässä(15min) Varissaari ja ravintola Vaakku. Tervetuloa! Liemessä Jenni just kävi täällä pari viikkoa sitten.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *