Juhlajärjestelyt ovat ihan vähän vaiheessa

Uskoisitko, että täällä järjestetään ylihuomenna syntymäpäiväjuhlat?

Mökkiremontti-tupa-1.jpg

En oikeastaan minäkään, mutta niin se vain on.

Olemme suunnitelleet Rouvan kanssa yhteisten syntymäpäiväjuhlien järjestämistä jo hyvän aikaa, ja lopulta päätimme järjestää ne tulevana lauantaina. Rouva oikeastaan haaveili jo aiemmin juhlien järjestämisestä puutarhamökillä, mutta itse en pitänyt suunnitelmaa realistisena. Suomen kesä on yleensä niin epävakainen, että puutarhajuhlien järjestäminen on suuri riski. Mökki taas on niin pieni, että sateisella säällä vieraiden ei voisi kuvitellakaan mahtuvan sinne. Vieraat kutsuttiin siis kotiimme.

Kuinka ollakaan, kesä yllätti niin perinpohjaisesti, että puutarhajuhlien mahdollisuus tuli jälleen esiin. Sen lisäksi, että Helsingissä ei ole satanut viikkoihin, kotimme on helteillä niin sietämättömän kuuma, että juhlista tulisi melko hikiset. Aloimme siis seurata jännityksellä sääennusteita ja ajattelimme, että jos helle jatkuu, juhlat siirretään sittenkin mökille.

Jännitystä on lisännyt se, että juuri tästä lauantaista on luvattu käännekohtaa säässä, ja lähes kaikissa ennusteissa jo ensi viikolla on luvassa enemmänkin sateita. Tämän lauantain ennuste on vaihdellut päivittäin: välillä luvassa on aurinkoa ja poutaa, välillä pieniä sadekuuroja.

Eilen oli aika tehdä päätöksiä, ja koska sääennuste näytti hyvältä, päätimme lopulta järjestää juhlat mökillä. Jos joku sadekuuro osuu kohdalle, sitten tullaan mökin sisään sateensuojaan.

Siitähän tietysti seuraa, että mökin sisätiloja olisi saatava raivattua sen verran, että sinne todella voi tarvittaessa mennä, ja että ruoat voisi kattaa verannalle. Käytimmekin eilen kohutun lapsivapaamme mökin järjestelyyn (ja satuin saamaan myös sähkömiehen paikalle suunnittelemaan tulevia sähkövetoja siinä samalla).

Samalla ratkesi myös lauantain lastenhoito-ongelma. Jos juhlat olisivat olleet kotona, lasten olisi pitänyt mennä johonkin muualle hoitoon, jotta juhlien ei tarvitsisi päättyä seitsemään mennessä. Isäni lupautui jo aiemmin hakemaan heidät Jyväskylään, mutta nyt lapset voivatkin jäädä kotiin, ja heille tulee hoitaja juhlien ajaksi.

Ruoat tilasimme sentään tällä kertaa muualta, eli niiden valmistamiseen ja kuljettamiseen ei tarvitse nähdä aikaa ja vaivaa.

Mökin raivaus jatkuu huomenna. Vielä on aikaa, mutta tehtävääkin on paljon.

Kommentit (4)
 1. sidekick.hki
  5.8.2018, 10:20

  Toivottavasti teillä oli onnistuneet juhlat!

  Saisinko kysyä mielenkiinnosta, että mistä tilasitte ruoat?

  1. Kiitos, oli kaikin puolin onnistuneet! Ruoat tulivat Pipsa Hurmerinnalta, hän tekee myös catering-keikkoja.

 2. Päivi / Puolivälissä
  3.8.2018, 08:00

  Mukavia juhlia! Meilläkin on tulossa viikon päästä yhteissynttärit ja nyt olisi korkea aika miettiä tarjoiluja. Voitko vinkata, mistä te tilasitte ruoat? Itseänikään ei nyt huvittaisi kokata itse isolle vierasjoukolle.

  1. Kiitos, juhlat olivat erittäin onnistuneet! Ruoat valmisti Pipsa Hurmerinta!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *