K niin kuin Keisari

Kerroin jokin aika sitten, että olen löytänyt täydellisen leivän. Olin kuitenkin väärässä. Täydellinen leipä ei ole Leipomo Keisarin levain vaan saman leipomon leipä nimeltään ”K”.

IMG_7009.jpg

K on periaatteessa sama leipä kuin levain mutta pienempi kooltaan. Toisin kuin alun perin luulin, levainin nostattamisessa käytetään hiivaa, mutta nyt myyjä kertoi, että K nostatettaisiin ainoastaan juurella täysin ilman hiivaa. (Edit: Myöhemmin tarkistettuani asian kuulin, että myös K:ssä on hieman hiivaa samoin kuin levainissa.) No, hyvää se joka tapauksessa on, ja kuori ihastuttavan rapsakka.

Siihen päälle sipaisu sinappia levitteeksi ja siivut leppäsavupalvia Hakaniemen hallin Kestoleikkeestä. Ai että!

IMG_7020.jpg

Kommentit (4)
 1. Moi!

  Koska olen laiska blogisi seuraaja, enkä jaksa kelata montaa sivua puhelimella kirjoituksia taaksepäin, kertoisitko nopeasti muutaman lapsiystävällisen ravintolan Helsingistä.
  Olen tulossa hiihtolomalla kahden lapseni kanssa hotellilomalle pääkaupunkiin ja mieli tekisi heidän kanssaan syödä jossain muualla kuin perus s-ketjuravintolassa. Plussaa kävely/ratikkamatka stokkalta.

  Kiitos!

  Suvi

  1. Moi! Kokeilkaa vaikka näitä: Baskeri ja Basso -bistro, Sinne Helsinki, Putte’s Bar & Pizza, Kolmon3n ja Sandro. Kaikissa on käyty lapsen kanssa kerran tai useammin. Sitten kannattaa käydä kokeilemassa myös Pizzariumia ja sen vieressä olevaa Ahoritaa, jotka ovat enemmän pikaruokamaisia. Basbasiin, Kolmoseen ja Sandroon pääsee ratikalla, muut ovat ydinkeskustassa. Toivottavasti maistuu!

 2. Murkinamasu
  27.1.2016, 06:11

  Oletko jo syönyt Hakaniemen hallin Tuffen herkun Moritz-leipää? Juuren tehty vuokaleipä ja se on mun mielestä täydellinen. Kannattaa kokeilla jos et ole! 🙂

  1. Enpä ole! Täytyy kokeilla.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *