Kauden viimeiset piruetit Jääpuistossa

Olemme viettäneet pojan viimeistä kotiviikkoa hyvin aktiivisissa merkeissä. Ja kuten jo aiemmin kerroin, myös tyttö pitää nyt lomaviikkoa päiväkodista.

Jääpuisto Helsinki Rautatientori - 06.jpg

Kävimme jo maanantaina luistelemassa Rautatientorin Jääpuistossa, tiistaina vierailimme Leikkipuisto Linjan ipana-aamussa ja Kansallismuseossa ja eilen kävimme vielä uudelleen Jääpuistossa, sillä se sulkeutuu tältä kaudelta tulevana lauantaina.

Jääpuisto Helsinki Rautatientori - 05.jpg

Täytyy tosin heti täsmentää, että ainoa, joka luisteli, oli tyttö. Itse en luistelusta niin perusta, ja poikakin oli mukana vetelemässä päiväuniaan rattaissa.

Katselin siis sivusta tytön menoa ja ihastelin sitä, miten taitavasti hän on ottanut tänä talvena jään haltuun. Siellä hän teki piruetteja ja luisteli yhdellä jalalla ja harjoitteli myös takaperin luistelua. En voi kuin hämmästellä tuota intoa ja taitoa omaksua uusia asioita.

Jääpuisto Helsinki Rautatientori - 04.jpg

Ja rohkeutta! Ei pelkästään sitä, miten hän uskaltaa kokeilla uusia juttuja vaan myös lähestyä vieraita ihmisiä. Kun hän maanantaina ihasteli toisen, muutaman vuoden vanhemman tytön luistelua, kehotin häntä kysymään tältä tytöltä neuvoa jonkin uuden tempun tekemiseen. Hetkeä myöhemmin, kun olin jo itse vetäytynyt kahvioon lämmittelemään, näin lasin läpi, miten tyttö meni tämän toisen tytön luo, ja pian he jo luistelivatkin yhdessä jäällä. He harjoittelivat lopulta tunnin verran yhdessä.

Eilen puolestaan, kun menin jälleen kahvioon, tyttö lyöttäytyi kahden lukioikäisen tytön seuraan ja luisteli heidän kanssaan pitkän tovin vilkutellen lasin läpi ohi mennessään. Kun lukiotytöt tekivät lähtöä, he kävivät ihastelemassa minulle, miten ihastuttava ja reipas tyttö minulla onkaan. Niin on! Myöhemmin hän löysi vielä ikäistään seuraa.

Jääpuisto Helsinki Rautatientori - 02.jpg

On todella hienoa, miten luistelurata on elävöittänyt talvisin muuten ankeaa Rautatientoria. En muista, että aukiolla olisi järjestetty aiemmin talvella yhtään mitään, mutta nyt olisi jo vaikea kuvitella talvista Rautatientoria ilman Jääpuistoa.

Jääpuisto Helsinki Rautatientori - 09.jpg

Täytin maanantaina Jääpuiston kyselyn, jossa yksi kysymyksistä oli, pitäisikö Rautatientorin olla ympärivuotinen liikuntapuisto ja millaista toimintaa siellä voisi olla keväästä syksyyn. Se on hyvä ja mielenkiintoinen kysymys.

Torilla on kyllä tapahtumia silloin tällöin, mutta aika tyhjillään se suurimman osan ajasta on. Olisihan se hauska ajatus, että näin keskeisellä paikalla olisi jotain hauskaa tekemistä ympäri vuoden, mutta mitä se todella voisi olla? Alue ei ole kuitenkaan kovin iso, ja mitä sitten tapahtuisi niille muutamille tapahtumille, jotka järjestetään juuri tässä torilla? Ideoita?

Jääpuisto Helsinki Rautatientori - 08.jpg

Mutta tiedän siis ainakin yhden, joka jää nyt kovasti odottamaan ensi talvea. Kuinkakohan monta kertaa saankaan vastata kysymykseen: ”Koska se Jääpuisto taas aukeaa?”

Jääpuisto Helsinki Rautatientori - 07.jpg

Tytön toppatakki ja -housut on saatu Reimalta.

Kommentit (2)
  1. pikkukalanen
    15.3.2018, 16:58

    Eikö teidän lähellä ole mitään jäähalleja joihin pääsisi luistelemaan silloinkin kun tuo jääpuisto ei ole auki? Ehkä jopa joku lasten luistelukoulu tms? 😉

    1. Olisihan niitä, jos olisi oikeasti tarpeeksi kiinnostusta lajia kohtaan. Tulee vastaan se, että mihin aikaa haluaa käyttää ja miten paljon 5-/6-vuotiaan pitää ylipäänsä harrastaa. Jos hän itse haluaisi lopettaa vaikkapa tanssimisen ja alkaa luistella, sitä voisi harkita, mutta nyt hän on kyllä kovin päättäväisesti menossa mieluummin balettiin. Luistelu on hauska talviharrastus, jota voi käydä harjoittelemassa muutaman kerran talvessa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *