Kesäklassikko: Retki Tertin kartanoon

Isyyspakkaus

Vaikka mökkeily on tänä kesänä jäänyt, yhdestä kesäperinteestä emme luovu: retkestä Tertin kartanon Kesäpöydän herkkulounaalle Mikkeliin.

Yritimme Rouvan kanssa muistella, miten monena vuonna olemme käyneet Tertissä kesälounaalla, mutta emme muistaneet. Pitkään tämä traditio on kuitenkin jo jatkunut, ja tyttömmekin oli mukana jo viidettä kertaa.

Rakastamme 1800-luvulta peräisin olevaa rakennusta kaikkine yksityiskohtineen. Sisustus on tehty niin pieteetillä ja kartanon historiaa kunnioittaen, että suosittelen kiertelemään läpi kartanon kaikki huoneet ja kurkkimaan sisään myös astiakaappeihin ja vitriineihin.

Enemmän yksityiskohtia näet viime kesän Tertti-postauksessani.

Herkut vaihtelevat vuosittain, mutta menu koostuu aina kylmästä kala- ja lihapöydästä, lämpimistä kala- ja liharuoista ja Tertin leipomon omista leivistä. Oma kestosuosikkini on kotipalvattu possu, ja ihania kaloja on syötävä aina lautasellinen. Marinoitu hauki ei kuulunut varsinaiseen menuun, ja se oli mukava yllätys pöydässä.

Jälkiruokapöydässä komeilee aina Tertin kukkaissokerikakku.

Ruokailun jälkeen kannattaa kierrellä kartanon puutarhassa ja samassa pihapiirissä sijaitsevissa herkkupuodissa, kahvilassa ja "Muoti-aitassa".

Haaveilemme edelleen Rouvan kanssa yöpymisestä Tertin kartanon hotellissa ja Tertin illallisesta, jota emme ole koskaan päässeet maistamaan ja joka on tarjolla vain varauksesta. Ehkä jo ensi vuonna...?

 

Kartanon kuuluisa kesäpöytä katettuna päivittäin 7.8.2016 asti klo 12-16 ja sunnuntaisin klo 12-17. Tarkista muut aukioloajat netistä: tertinkartano.fi.

Kommentit

Pyjama
Pyjamapäiviä

Enää 7.8 asti?! Apua. Tänäkin vuonna kesälistallani, mutta en ole päässyt sinne asti. Kiitos muistutuksesta, ajan vaikka varta vasten syömään sinne.

Kommentoi