Kesäklassikko: Retki Tertin kartanoon

Vaikka mökkeily on tänä kesänä jäänyt, yhdestä kesäperinteestä emme luovu: retkestä Tertin kartanon Kesäpöydän herkkulounaalle Mikkeliin.

IMG_7785.jpg

Yritimme Rouvan kanssa muistella, miten monena vuonna olemme käyneet Tertissä kesälounaalla, mutta emme muistaneet. Pitkään tämä traditio on kuitenkin jo jatkunut, ja tyttömmekin oli mukana jo viidettä kertaa.

IMG_7822.jpg

IMG_7821.jpg

Rakastamme 1800-luvulta peräisin olevaa rakennusta kaikkine yksityiskohtineen. Sisustus on tehty niin pieteetillä ja kartanon historiaa kunnioittaen, että suosittelen kiertelemään läpi kartanon kaikki huoneet ja kurkkimaan sisään myös astiakaappeihin ja vitriineihin.

IMG_7775.jpg

IMG_7852.jpg

Enemmän yksityiskohtia näet viime kesän Tertti-postauksessani.

IMG_7850.jpg

Herkut vaihtelevat vuosittain, mutta menu koostuu aina kylmästä kala- ja lihapöydästä, lämpimistä kala- ja liharuoista ja Tertin leipomon omista leivistä. Oma kestosuosikkini on kotipalvattu possu, ja ihania kaloja on syötävä aina lautasellinen. Marinoitu hauki ei kuulunut varsinaiseen menuun, ja se oli mukava yllätys pöydässä.

IMG_7794.jpg

Jälkiruokapöydässä komeilee aina Tertin kukkaissokerikakku.

IMG_7805.jpg

Ruokailun jälkeen kannattaa kierrellä kartanon puutarhassa ja samassa pihapiirissä sijaitsevissa herkkupuodissa, kahvilassa ja ”Muoti-aitassa”.

IMG_7837.jpg

IMG_7842.jpg

Haaveilemme edelleen Rouvan kanssa yöpymisestä Tertin kartanon hotellissa ja Tertin illallisesta, jota emme ole koskaan päässeet maistamaan ja joka on tarjolla vain varauksesta. Ehkä jo ensi vuonna…?

IMG_7856.jpg

 

Kartanon kuuluisa kesäpöytä katettuna päivittäin 7.8.2016 asti klo 12-16 ja sunnuntaisin klo 12-17. Tarkista muut aukioloajat netistä: tertinkartano.fi.

Kommentit (1)
  1. Enää 7.8 asti?! Apua. Tänäkin vuonna kesälistallani, mutta en ole päässyt sinne asti. Kiitos muistutuksesta, ajan vaikka varta vasten syömään sinne.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *