Kiitos Baskerille ja Bassolle!

En voi uskoa, että edellisestä käynnistämme BasBasissa on jo liki vuosi! Olemme kyllä yrittäneet muutaman kerran vuoden aikana varata pöydän Baskeri ja Basso Bistrosta (Tehtaankatu 27), mutta olemme olleet liikenteessä liian lyhyellä varoitusajalla ja joutuneet turvautumaan varasuunnitelmiin.

Ei mikään ihmekään, sillä olen kuullut jokaisen ravintolassa asioineen kehuneen sitä vuolaasti ja ylisanoin. Nyt kerroin Rouvalle jo hyvissä ajoin, että ainoa syntymäpäivälahjatoiveeni on, että pääsen syömään BasBasiin. Toive kuultiin, ja se toteutui.

IMG_8462.jpg

Ravintola on reilun vuoden olemassaolonsa aikana saavuttanut vakaan aseman, ja sen suosion innoittamana sen omistajat ja henkilökunta avasivat viime syksynä bistron viereiseen kadunkulmaan myös viinibaarin, Basbas & Staff Winebar. Maukkaat olivat senkin antimet, mutta nyt oli kiva saada taas BasBasin lämpimiä annoksia!

IMG_8491.jpg

Tilasimmekin varmuuden vuoksi oikeastaan koko listan alusta loppuun. Vain alkupalojen puolella olleet anjoviksia & tomaattia jätettiin maistamatta, mikä tuntuu nyt oikeastaan vähän hassulta. Niin, ja mehän olimme tällä kertaa liikkellä koko perheen voimin, joten aloitimme illallisemmekin jo hyvissä ajoin, heti neljän jälkeen.

IMG_8517.jpg

Alkupaloja pöytään kannettiin viidet.

IMG_8504.jpg

 Lohicarpaccio oli paitsi kaunis myös herkullinen.

IMG_8499.jpg

Mintulla ja basilikalla maustettu burrata-juusto maistui niin hyvältä leivän päällä, että olisin voinut syödä koko annoksen yksin. Ruusukaalia & hasselpähkinää oli aivan törkeän hyvää, ja pidimme sitä Rouvan kanssa yksimielisesti parhaana alkupaloista. Hyvä kakkonen oli ankkarillette (alla), eli pateen kaltainen liharuoka, jota syötiin paahdetun briossin kanssa. Se oli tytön lempparia.

IMG_8507.jpg

Olen kirjoittanut aiemminkin, että tartar-pihvi ei ole aivan omia suosikkejani, sillä en ymmärrä tarvetta syödä raakaa lihaa, mutta tämä härän tartar oli varmasti laadultaan niin huippua kuin olla ja voi. Enkä myöskään kärsinyt sen syömisestä.

IMG_8528.jpg

Väliruoiksi tarjottiin minttu-ruohosipulirisottoa ja cacio e pepe -pastaa. Risotto oli juuri niin valuvaa kuin kuuluukin ja pasta olisi voinut olla suoraan italialaisesta ravintolasta.

IMG_8540.jpg

Tyttö söi sekä risottoa että pastaa hyvällä ruokahalulla.

IMG_8552.jpg

Rouvan pääruoka oli kuhaa. Se oli erittäin hyvää.

IMG_8560.jpg

Omalta lautaseltani löytyi Black Angus Flank Stake. Täydellinen kypsyys, ihastuttava savuinen maku pinnassa. Hiiligrilliä keittiöstä ei sentään löydy, vaan maun salaisuus on metallinen parila ja kova kuumuus.

IMG_8548.jpg

Viiriäisenkoivet päätyivät tytölle. Koko annos. Olimme toivoneet saavamme maistaa niitä myös Rouvan kanssa, mutta niistä ei riittänytkään meille. Mutta koska tyttökin toivoi saavansa niitä lisää, päädyimme tilaamaan niitä vielä toisenkin satsin.

IMG_8562.jpg

Keittiö valmisti sen varmuuden vuoksi vielä tupla-annoksena, että koivet varmasti riittäisivät nälkäiselle perheelle.

IMG_8588.jpg

Ja hyvä, että valmistivat, sillä tyttökin päätyi syömään seitsemän koipea!

IMG_8612.jpg

Mitenköhän suuria annoksia tämä suursyömäri vetää, kun tästä vähän kasvaa?

IMG_8649.jpg

Koska alku- ja pääruoat oli syöty niin reippaasti, myös jälkiruokia tilattiin reippaasti. Tyttö valitsi itselleen vaniljajäätelön, ja pääsimme maistamaan myös aivan ihanaa pistaasi-pinjansiemenjäätelöä, jota keittiö oli kehittelemässä.

IMG_8651.jpg

Oma jälkiruokani oli mustaherukkaparfait kinuskikastikkeella.

IMG_8666.jpg

Rouva ei malttanut olla ottamatta suklaa fondantia, jonka kuuma suklaasydän valui ihanasti lautaselle.

Poistuimme ruokapöydästä leveästi hymyillen ja ihastellen, miten hyvää kaikki olikaan ja miten kiva ilta oli ollut kaikin puolin.

Sanoin tämän jo aiemmin ja sanon sen jälleen: BasBasissa on yksinkertaisesti kaikki kohdallaan. Ruoka ja palvelu eivät voisi olla paremmat, ilmapiiri on välitön ja iloinen ja ravintola on vielä tilana todella tunnelmallinen.

IMG_8682.jpg

Kiitos siis vielä kerran Baskerille (Nicolas Thieulon)…

IMG_8676.jpg

…ja Bassolle (Kalle Kiukainen)! Hyvin te vedätte!

IMG_8690.jpg

Nyt emme odota vuotta ennen kuin tulemme seuraavan kerran!

Kommentit (3)
  1. Aivan ihanan kuuloinen paikka, fiilis ja herkulliset maut välttyivät kuvien kautta tänne asti. Siksi kysynkin (varmasti olet sen jossain jo sanonut), millä kameralla kuvaat? 🙂 Käyttämäsi linssi on todellakin näille ruokakuville eduksi!

    1. Kiitos! Kamerani runko on Canon EOS 6D, ja otan kuvat useimmiten 40 mm:n pannukakkulinssillä, joka on hyvä yleislinssi ja todella kompaktin kokoinen!

      1. Okei mahtavaa, kiitos. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *