Kluuvikadun Maxim avautuu täysin uudistuneena

Kaupallinen yhteistyö: Finnkino Maxim

Kluuvikadun Maxim-elokuvateatteri avautuu jälleen oltuaan poissa toiminnasta pari vuotta. Vielä muutama vuosi sitten esillä oli, että toiminta olisi päättynyt kokonaan jo aiemmin, ja esillä oli jopa koko rakennuksen purkaminen suojeltua kakkossalia lukuun ottamatta.

Finnkino Maxim - 01.jpg

Maximilla on kuitenkin ollut oma uskollinen fanikuntansa, joka ei hyväksynyt teatterin purkamista, ja Maximin pelastamiseksi syntyi jopa pieni kansanliike. Sittemmin halua elokuvatoiminnan jatkamiseen löytyi, ja viime vuonna Finnkino ilmoitti avaavansa täysin uusitun Maximin täysin uudella konseptilla.

Remontti on nyt valmis, uudet laiskanlinnat kannettu paikoilleen ja elokuvateatteri valmis ottamaan katsojat vastaan! 

Finnkino Maxim - 04.jpg

Teatterin avajaisgaala kutsuvieraille pidettiin tiistaina, ja yleisölle se avautuu huomenna, perjantaina.

Finnkino Maxim - 10.jpg

Finnkino Maxim - 11.jpg

Finnkino Maxim - 18.jpg

Uutta eivät ole vain pehmeät nojatuolit vaan myös niiden väliin sijoitetut pöydät, ja tietysti se että että elokuvateatterista voi ostaa mukaan näytökseen Fazer Cafén tapas-annoksia ja vaikkapa lasin viiniä.

Leffasalien ovet aukevat jo puoli tuntia ennen näytöksiä, joten ruoista ja juomista voi tulla nauttimaan hyvissä ajoin ennen esityksen alkua ja katsella samalla elokuvien trailereita ja lyhytelokuvia.

Finnkino Maxim - 02.jpg

Finnkino Maxim - 07.jpg

Avajaisgaalassa maisteltiin samoja tapaksia, joista lajitelmat koostuvat.

Finnkino Maxim - 12.jpg

Myynnissä on kolme eri lajitelmaa, mutta gaalan buffet-pöydästä kaiken sai tietysti kerättyä yhdelle lautaselle. Todella maukkaat olivat antimet!

Finnkino Maxim - 13.jpg

Hauska yksityiskohta oli muuten, että päällystakit voi ripustaa nojatuolien kylkiin kiinnitettyihin koukkuihin, eikä niitä tarvitse pitää sylissä elokuvan aikana.

Finnkino Maxim - 03.jpg

Ohjelmistonsa puolesta Maxim jatkaa samoilla linjoilla kuin ennen remonttia. Maximille on muodostunut rooli ns. Art House -elokuvateatterina, eli ohjelmistossa on ollut jo aiemmin isojen Hollywood-leffojen lisäksi pienempiä taide-elokuvia. Nyt ohjelmistoon luvataan mm. Golden Globe -ehdokkaita ja -voittajia, runsaasti eurooppalaisia Art House -elokuvia, elokuvaklassikoita ja oopperaa.

Maxim järjestää myös teemailtoja. Ensimmäisessä kulttuurikeskiviikon näytöksessä 14.2. esitetään taltiointi Metropolitan Operan operetista Iloinen leski. Seuraavana päivänä 15.2. on puolestaan ensimmäinen klubitorstai, jolloin teatterissa pyörii vuoden 1980 klassikko Blues Brothers.

Finnkino Maxim - 16.jpg

Maximin paikalla Kluuvikadulla on sijainnut elokuvateatteri vuodesta 1909 alkaen, joten Maximia sanotaan usein myös Suomen vanhimmaksi elokuvateatteriksi. Vaikka Kluuvikadulla merkittävä rooli onkin helsinkiläiselle elokuvayleisölle, nykyinen Maximin rakennus on peräisin vasta vuodelta 1974. Kakkossalissa on kuitenkin jäljellä alkuperäisen elokuvateatterin koristepaneelit, ja koko kakkossali on suojeltu kohde.

Siinä missä yläkerran ykkössali on sisustettu 1970-luvun tyyliin, alakerran kakkossali on entistetty 1900-luvun alun mallin mukaan.

Finnkino Maxim - 15.jpg

Avajaisgaalassa oli valittavana kaksi elokuvaa, ja itse kävin katsomassa Paul Thomas Andersonin ohjaaman Phantom Threadin, jonka pääosassa nähtiin Daniel Day-Lewis.

Finnkino Maxim - 17.jpg

Day-Lewis esitti 1950-luvulle sijoittuvassa tarinassa hyvin erikoista ja pikkutarkkaa muotisuunnittelijaa, Reynolds Woodcockia, joka rakastuu nuoreen tarjoilijattareen, Almaan (Vicky Krieps). Almasta tulee hänen muusansa, mutta Woodcock ei ole valmis luopumaan omista tavoistaan ja pakkomielteistään. Tarina oli hyvin erikoinen, ja Day-Lewis teki todella hienon roolisuorituksen. En olisi ehkä tullut katsoneeksi tätä elokuvaa muuten, mutta se oli todella katsomisen arvoinen.

Vieraiden joukossa oli myös tuttuja, kuten Pupulandia-blogia pitävä Jenni Rotonen, joka oli saanut kunnian pitää gaalassa yllään Mert Otsamon suunnittelemaa ja Phantom Thread -elokuvan innoittamana tehtyä iltapukua.

Finnkino Maxim - 14.jpg

Mukana oli myös Juliaihminen eli Julia Thurén, joka fiilisteli avajaisgaalaa blogissaan jo eilen.

finnkino_maxim_-_05.jpg

Olin muuten ensimmäistä kertaa katsomassa elokuvaa Maximin parvella, ja täytyypä sanoa, että parven ensimmäinen rivi olikin aivan täydellinen paikka leffan katsomiseen! Kun siis jatkossa ostan lippuja Maximiin, valitsen paikan sieltä.

Finnkino Maxim - 06.jpg

Ja pääsenkin kokeilemaan elokuvateatteria ihan oikeassa käytössä jo ensi viikolla, sillä sain kutsun myös Iloisen lesken näytökseen keskiviikkona. Kerron siitä kokemuksesta myöhemmin!

Muu Maximin ohjelmisto löytyy Finnkinon sivuilta.

Kommentit (2)
  1. Heiii, mahtavaa! Kirjoitin myös lyhyen jutun tuolta avajaisista ja löysin kivasti sun blogauksen & kuvat juttuni tueksi. Itsenikin bongasin tuolta kuvistasi patsastelemasta, hahaa!

    Linkkasin lukijat jatkamaan tänne, kun omat kuvat oli noita kökkösiä kännykuvia 🙂 juttu tuolla: https://blogit.iltalehti.fi/tiia-ohman/2018/02/08/uudistettu-maxim-helsinki-oscar-ehdokkaat/

    1. Hauskaa, kiitos linkkauksesta! Saatoit patsastella useammissakin kuvissani!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *