Komeron hyllyistä ja kalusteiden löytämisen vaikeudesta

Kaikille niille, jotka ovat kovasti odottaneet uusia kuvia remontistamme, on todettava, että niitä ei juurikaan ole, varsinkaan niitä ”jälkeen”-kuvia. Homma ei ole edennyt tyttären huoneen valmistumisen jälkeen lähes lainkaan, sillä sopivia kalusteita ei ole löytynyt yrityksistä huolimatta.

Sain sentään hyllyt vierashuoneistoon johtavan käytävän komeroon ja niiden myötä purettua muutamat pahvilaatikot olohuoneestamme.

Tämä oli siis se komero, jossa oli alun perin vain yksi ovi, mutta purettuamme toisen kiinteän komeron toiselta puolen käytävää meillä oli ylimääräinen ovi, joten ovi tavallaan siirrettiin tähän toiseen komeroon. Se toki vaati komeron karmien rakentamista täysin uudelleen.

Mittailin tyhjää komeroa ja pohdin, millaisen hyllyratkaisun sinne keksisin, jotta tila tulisi käytettyä hyödyksi maksimaalisesti. Kiinteillä hyllyillä hukkatilaa tulisi väistämättä, ja sivuseinästä toiseen kulkevat pitkät laudat notkuisivat helposti keskeltä. Sitten muistin metalliset Sovella-hyllyjärjestelmät ja katselin, löytyisikö hyllyvalikoimasta komeron sisään sopivia hyllyjä. Kyllä! Komero on sisältä vähän päälle 120 cm leveä ja reilut 30 cm syvä, joten päättelin, että 30 cm x 60 cm koon hyllyt mahtuvat komeroon kuin varta vasten tehdyt.

No… aivan niin suoraviivaista se ei ollut.

Hyllyt osoittautuivat vievän syvyyssuunnassa tilaa hieman enemmän kuin ajattelin, joten jouduin tekemään komeron toiseen karmiin kolon, jotta hyllyt mahtuisivat paikoilleen. Naputtelin koloa yhden illan vasaralla ja taltalla, ja siitä tuli ihan riittävän hyvä.

Irrotin myös vanhat hyllynkannattimet sivuseinistä, tasoitin kolot ja maalasin sekä tasoitetut kohdat että karmit sisäpuolelta.

Kiinnitin hyllyjen komeron takaseinään.

Ja sitten vaan kannattimet paikoilleen ja sovittelemaan hyllyjä paikoilleen! Pari hyllyä voisi ehkä hankkia vielä lisää, ja hyllyille olisi tarvetta etsiä sopivia säilytyslaatikoita.

Olen muuten kahdesta asiasta erittäin onnellinen: sain mahtumaan imurin komeron lattialle ja löysin myös työkalupakilleni paikan, josta saan vetäistyä sen helposti auki ottamatta koko pakkia pois komerosta.

Hyvä tuli!

Mutta ne muut kaapit… Tarvitsisimme liinavaatekaapin vierashuoneiston eteiseen, lipaston/senkin tyttären huoneeseen ja vielä yöpöydät uuteen makuuhuoneeseemme. Haaste on se, että vaatimukset ovat hyvin tarkat.

Etsimme ensisijaisesti anttiikkihuonekaluja, ja ne pitäisi löytää sekä oikea värisinä että kokoisina. Liinavaatekaapin pitäisi olla mielellään pari metriä korkea, max 130 cm leveä, mutta vain n. 45 cm syvä. Yöpöytien pitäisi puolestaan olla miniatyyrikokoiset, sillä sänkyjen viereen ei mahdu kuin 30 cm leveät pöydät, ja niissä pitäisi olla vetolaatikot. Senkki tyttären huoneeseen löytyy varmasti helpoiten, mutta sellaistakaan ei ole tullut vielä oikean värisenä vastaan. Hakuvahdit on päällä ja seuraan uusia ilmoituksia monta kertaa päivässä.

koti remontointi sisustus
Kommentit (1)
  1. Mjukissa näytti olevan paljon vanhoja senkkejä ainakin!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *