Kummitteleva Italian-matka

Isyyspakkaus

Parhaita ovat lomat, jotka palaavat mieleen uudelleen ja uudelleen. 

Vaan ei tällä tavalla!

Muistatkos, kun kirjoitin viime talvena Italian poliisilta saamistani terveisistä? Siis siitä, että olin puolivahingossa ajanut Firenzessä ja Pisassa alueilla, joissa autoilua oli rajoitettu. Maksoin sakot kiltisti, tosin sillä pienemmällä ehdotetulla summalla.

Sain lopulta kesällä vielä kaksi sakkolappua lisää, maksoin nekin ja ihmettelin, miten sakkojen lähettämisessä voi kestää lähes vuosi.

Mutta nyt: vuosi ja neljä kuukautta oletettujen tapahtumien jälkeen saan uuden sakkolapun, tällä kertaa Italian moottoritieyhtiöltä. Olen kuulemma jättänyt maksamatta moottoritietullin Luccan kaupungin lähistöllä heinäkuun 17. päivänä 2014.

"Olettujen tapahtumien" siksi, että en yksinkertaisesti ymmärrä, miten se on voinut tapahtua. Kun Italiassa ajaa moottoritielle, on pakko ajaa läpi portista, josta otetaan lippu. Kun moottoritieltä poistutaan, tämä lippu laitetaan joko automaattiin tai annetaan kassalle, ja sitten maksetaan ajetun matkan mukaan. Portista ei pääse läpi maksamatta.

Nyt siis jostain syystä saamani sakko väittää, että olen poistunut Luccan liittymästä maksamatta, ja koska moottoritieyhtiö ei tiedä, mistä olen tullut sisään moottoritielle, minun on maksettava 66,34 €:n edestä tietulleja ja sanktioita.

Voihan sun. Ei tässä varmaan ole muuta vaihtoehtoa kuin maksaa. Itselläni ei ole mitään muistijälkeä siitä, onko esimerkiksi jossain moottoritietullipisteellä ollut puomi rikki tai tapahtuiko jonkin maksun yhteydessä jotain outoa. Lienee turha alkaa selvitellä asiaa sähköpostitse.

Mutta kyllä tämä hieman vähentää intoa ajella Italiassa jatkossa.

Kommentit

Kukkavarvas (Ei varmistettu) http://uusioperheenkuviot.blogspot.fi/

Ne on vaan huomanneet että sä maksat kiltisti joka ikisen lippulapun jonka ne lähettää ja siksi lypsävät :P

Tommi K
Isyyspakkaus

Tämä vaan tuli nyt eri taholta kuin edelliset :-/

Piipo79

Onpas epäilyttävää, oletko aivan varma että sakko on em. instanssilta eikä joltain muulta taholta? Meillä ei ole tullut lapun lappua Italiassa ajojen jälkeen enkä kyllä edes huomannut että moottoritien kohdalla olisi ollut jotain valvontaa. Harmillista tosiaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

ÄLÄ maksa, jos ja kun maksu on noin epäselvästä tapauksesta. On tod.näk. ehtoa huijaus.

Tiina_tt (Ei varmistettu)

Ei missään tapauksessa tarvitse maksaa, vaan ottaa yhteyttä valituksen muodossa. Kirjoita selvitys, jossa kerrot kuinka olet maksanut aina pyydettäessä tietulli-pisteessä. Niissähän maksut kerätään, siellä on joku huijari nyt huomannut oivan tavan hankkia lisäansioita!

AdaT (Ei varmistettu)

Isäni sai Italiasta samanmoisia sakkolappuja ja muutaman kiltisti maksettuaan suivaantui ja antoi olla. Perästä ei ole kuulunut...

Katje (Ei varmistettu)

No voihan harmin paikka.. itse ajelimme ympari Pohjois-Italiaa viime elokuussa, yhden yhtaa sakkoa ei tullut Italiassa, *koputtaa puuta*, mutta tosiaan, kuulostaa kylla vahan hamaralta, kuinka tuo motarijuttu on voinut edes paasta tapahtumaan? Outoa.

Been there (Ei varmistettu)

Älä ihmeessä maksa. Itse samassa jamassa olleena voin kertoa että perästä ei kuulu enää vaikka et maksaisi. Vuosia vuosia sitten kun perheen kanssa olimme pidemmän ajan italiassa, sai isä sakot jostain mitä en nyt muista. Sakkoa ei luonnollisesti maksettu, siitä tuli yksi muistutus ehkä 2vuoden päästä suomeen, mutta kun sitäkään ei maksettu, ei oo pal italiasta kuulunut. Olemme käyneet sen jälkeen monta kertaa italiassa, eikä asiaan ole palattu. Joten älä maksa, voi olla huijaus myös.

Tommi K
Isyyspakkaus

Jaa-a. Kyllä tässä taitaa nyt useampi olla sitä mieltä, että kyseessä on huijaus. Ja koska se lukee internetissä, sen on pakko olla totta! :D

Ehkäpä kokeilen sitä, että en maksa ja jään odottamaan karhukirjettä. Toinen vaihtoehto olisi kysyä autovuokrafirmalta, mikä tämä tällainen Nivi Credit on ja ovatko he antaneet yhteystietoni sinne. Tai sitten kysyy suoraan tuolta moottoritieyhtiöltä, toimiiko tämä taho todella heidän asiallaan. Mutta ehkä juu vasta sitten, kun sieltä aletaan karhuta jotain...

Vierailija (Ei varmistettu)

Ettei tosiaan olisi huijaus (voi olla samakin huijari kuin aikaisemmat "laskut", käyttää nyt vaan eri instanssia "nimenään"). Ollaan autoiltu ihan samoilla alueilla kuin tekin, eikä kotiin tullut laskun laskua. Tosin meillä ei ollut vuokra-auto vaan oma.

Kommentoi