Kummitteleva Italian-matka

Parhaita ovat lomat, jotka palaavat mieleen uudelleen ja uudelleen. 

Vaan ei tällä tavalla!

Sakko.jpg

Muistatkos, kun kirjoitin viime talvena Italian poliisilta saamistani terveisistä? Siis siitä, että olin puolivahingossa ajanut Firenzessä ja Pisassa alueilla, joissa autoilua oli rajoitettu. Maksoin sakot kiltisti, tosin sillä pienemmällä ehdotetulla summalla.

Sain lopulta kesällä vielä kaksi sakkolappua lisää, maksoin nekin ja ihmettelin, miten sakkojen lähettämisessä voi kestää lähes vuosi.

Mutta nyt: vuosi ja neljä kuukautta oletettujen tapahtumien jälkeen saan uuden sakkolapun, tällä kertaa Italian moottoritieyhtiöltä. Olen kuulemma jättänyt maksamatta moottoritietullin Luccan kaupungin lähistöllä heinäkuun 17. päivänä 2014.

”Olettujen tapahtumien” siksi, että en yksinkertaisesti ymmärrä, miten se on voinut tapahtua. Kun Italiassa ajaa moottoritielle, on pakko ajaa läpi portista, josta otetaan lippu. Kun moottoritieltä poistutaan, tämä lippu laitetaan joko automaattiin tai annetaan kassalle, ja sitten maksetaan ajetun matkan mukaan. Portista ei pääse läpi maksamatta.

Nyt siis jostain syystä saamani sakko väittää, että olen poistunut Luccan liittymästä maksamatta, ja koska moottoritieyhtiö ei tiedä, mistä olen tullut sisään moottoritielle, minun on maksettava 66,34 €:n edestä tietulleja ja sanktioita.

Voihan sun. Ei tässä varmaan ole muuta vaihtoehtoa kuin maksaa. Itselläni ei ole mitään muistijälkeä siitä, onko esimerkiksi jossain moottoritietullipisteellä ollut puomi rikki tai tapahtuiko jonkin maksun yhteydessä jotain outoa. Lienee turha alkaa selvitellä asiaa sähköpostitse.

Mutta kyllä tämä hieman vähentää intoa ajella Italiassa jatkossa.

Kommentit (10)
  1. Ettei tosiaan olisi huijaus (voi olla samakin huijari kuin aikaisemmat ”laskut”, käyttää nyt vaan eri instanssia ”nimenään”). Ollaan autoiltu ihan samoilla alueilla kuin tekin, eikä kotiin tullut laskun laskua. Tosin meillä ei ollut vuokra-auto vaan oma.

  2. Jaa-a. Kyllä tässä taitaa nyt useampi olla sitä mieltä, että kyseessä on huijaus. Ja koska se lukee internetissä, sen on pakko olla totta! 😀

    Ehkäpä kokeilen sitä, että en maksa ja jään odottamaan karhukirjettä. Toinen vaihtoehto olisi kysyä autovuokrafirmalta, mikä tämä tällainen Nivi Credit on ja ovatko he antaneet yhteystietoni sinne. Tai sitten kysyy suoraan tuolta moottoritieyhtiöltä, toimiiko tämä taho todella heidän asiallaan. Mutta ehkä juu vasta sitten, kun sieltä aletaan karhuta jotain…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *