Kummittelevan Italian-matkan paluu

Isyyspakkaus

Ja taas palataan liki kahden vuoden takaiseen Italian-matkaan. Kirjoitin marraskuussa, miten sain kotiini kirjeen, jossa kehotettiin maksamaan maksamatta jäänyt moottiritietulli lisämaksuineen ja korkoineen. Kirje oli sen verran epäilyttävä, eikä tullut edes kirjattuna, että päätin olla reagoimatta siihen.

Nyt sain kuitenkin samasta asiasta muistutuksen.

Googlailin vähän asiaa, ja tämä kyseinen Nivi Credit vaikuttaa todella olevan ihan oikea ja maksamattomia tietulleja perivä taho. Okei, pakko kai tähän on nyt reagoida.

Mutta en edelleenkään voi ymmärtää, miten olisin voinut ajaa ulos moottoritieltä maksamatta siitä. Ei minulla tietenkään ole siitä mitään kuitteja tai muita todisteita, joten ei tässä taida olla paljon muita vaihtoehtoja kuin maksaa suosiolla.

Laitoin sentään Nivi Creditin verkkopalveluun viestin, että voin maksaa maksamattoman tullin siltä n. 20 kilometrin matkalta, jonka ajoin kyseisenä ajankohtana Pisasta Luccaan, mutta en tätä liki 70 euron summaa pisimmästä mahdollisesta matkasta, jonka olisin ilmeisesti voinut ajaa ennen Luccan liittymää. Muita todisteita minulla ei ole kuin Pisasta sinä päivänä ottamani valokuvat. 

No, jäädään odottelemaan vastausta. Ehkä sieltä tulee jokin ulosottokirje puolen vuoden päästä. 

Kommentit

Ilargia (Ei varmistettu)

No johan on!

Kyllä tuo kieltämättä panee miettimään, että jotain pitäisi tehdä. Jos olet oikeasti sitä mieltä, että et ole rikkeeseen syyllistynyt, niin ehkä sinun kannattaisi vielä kysyä neuvoa esim. Suomen suurlähetystön nettikonsuli-palvelusta? http://www.finlandia.it/public/default.aspx?contentid=340133&nodeid=...

Millaisia todisteita tuolla yhtiöllä on sinua vastaan tai onko sellainen käynyt mistään ilmi? Tai siis, periaatteessa kai heillä pitäisi olla todisteita, ennen kuin voivat lähteä oikeusteitse mitään vaatimaan?

Tsemppiä!

HM (Ei varmistettu)

Kehottaisin maksamaan, sillä tuo on ihan oikea maksu, valitettavasti. Italialaisilla on kameroita kaikkialla ja maksuja satelee vasemmalta ja oikealta. Maksut ja muistutukset tlevat supermyöhään, eillekin reilu vuosi loman jälkeen... Muistutus kaksi vuotta loman jälkeen. Pahukset ovat sitkeitä eivätkä anna periksi. Ei kannata jäädä miettimään, maksuun vaan. Vuokra-autofirma valaisi nimittäin, että maksamaton sakko estää auton vuokraamisen Italiassa jatkossa.

Nimim. 2 huomautusta ennenkuin annoimme periksi!

annaha (Ei varmistettu)

Tuo autonvuokrausfirman pelottelupuhe ei muuten pidä paikkaansa, ainakaan niissä tapauksissa, joista olen itse henkilökohtaisesti kuullut.

Vierailija (Ei varmistettu) https://islakahdenkesken.blogspot.fi/2016/03/pahan-puhuminen.html

Wow, no johan on!

Millap (Ei varmistettu)

Mä en maksanut jenkeistä saatuja parkkimaksuja (niitä tais tulla kolmet oho) ja mitään ongelmaa ollut takaisin mennessä kolme vuotta myöhemmin.

Jengi pelottelee ettei pääse takas maahan jne, mutta miten kummassa losista saadut sakot saataisiin yhdistettyä passitietoihin? Euroopan unionin sisäisestä toiminnasta en toki tiedä mittään..

Millap (Ei varmistettu)

Niin ja autokin vuokrattiin uusiks ja mitään ongelmaa!

Kommentoi