Kun ei ehdikään ihan kaikkea

Isyyspakkaus

Vaikka juuri vähän aikaa sitten kirjoitin siitä, miten elämä on niin kovin säännöllistä ja aikataulut toistuvat viikoittain suurin piirtein samanlaisina, nyt olen havainnut, että tämä arkirytmi on myös aika haavoittuva. Siihen ei nimittäin mahdu mitään ylimääräistä ja jokainen lisäys on pois jostain muusta.

Nyt muutamalle viikolle on sattunut poikkeuksellisen paljon poikkeuksellisia iltamenoja ja yksi työmatka, ja Rouvallakin on ollut muutamia pakollisia työmenoja, joiden vuoksi lapsen viemis- ja tuomisvuorot ovat sekoittuneet pahasti.

Tällä viikolla jouduimme jopa turvautumaan muiden apuun: vanhempani hoitivat tyttöä maanantaista keskiviikkoon, kun olin työmatkalla, joten Rouvan ei tarvinnut huolehtia päiväkotilogistiikasta. Torstaina taas jouduimme pyytämään tytön kummitädin apua, ja hän kävi noutamassa tytön päiväkodista.

Toinen juttu on sitten se, kun yritämme tehdä jotain tavallisuudesta poikkeavaa yhdessä. Rouvan kanssa olemme kyllä onnistuneet käymään kahdestaan keikoilla ja syömässä, ja tytön kummisedän sisko on ollut silloin hoitamassa lasta, mutta koko perheen voimin on aika hankala ehtiä tehdä juuri mitään ylimääräistä.

Otetaan vaikka lauantain Ravintolapäivä esimerkiksi. Viikonloppuna on tietysti nukuttava pidempään kuin arkena, koska se on mahdollista. Sitten on hoidettava viikon ruokaostokset, jonka jälkeen onkin jo lapsen lounas- ja päiväuniaika. Sen jälkeen vielä välipalat, pottahommat ja pukemiset. Liikkeelle pääsimme lopulta siinä puoli viideltä.

Isänpäivänä Finlandia-talon juhlalounasta varten piti oikein tsempata ja laittaa tyttö nukkumaan selvästi normaalia aiemmin ja herättää hänet tavallista lyhyempien unien jälkeen. Näin ehdimme syömään jo kahdeksi.

Kun on ylimääräisiä menoja, jotain tavalliseen arkeen liittyvää jää silloin myös tekemättä. Ja ei ole vaikeaa arvata, että ensimmäisenä jää liikunta. Kun on muutenkin jo monena iltana menoja, illan viettäminen kuntosalilla ei tule mieleenkään. Juoksemiselle en ole vieläkään löytänyt tilaa arjessa, ja kun viikonloppuisin on muita menoja, jäävät sekä salit että juoksut silloinkin väliin.

No mutta ehkäpä näitä poikkeuksellisia viikkoja on sattunut nyt vain sattumalta useampi peräkkäin. Tilanne varmaan rauhoittuu heti tuossa... parin viikon päästä.

Kommentit

Ukonlintu (Ei varmistettu)

Sitten vaan kotona treenaamaan :) olkkarin matto pois ja pari tabata-settiä, ni hikinirtoo ja sydän laukkaa!

Tommi K
Isyyspakkaus

Piti ihan googlata, mistä on kyse. Ajattelin jo, että kyse on jostain tv-jumpasta :D Onkohan sellaisia muuten vielä?

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Hmm, viikon? Vai vuoden?

Tommi K
Isyyspakkaus

Olen kovin optimistinen :) Joulukuun alkupuolella kalenterissa ei ole vielä mitään ylimääräisiä menoja, joten silloin pitäisi ehtiä käydä salilla pari kertaa. Pitäisiköhän ne merkitä jo kalenteriin..? :D

Tasaraita

Tiedän niin tunteen. Tänäänkin on salikamat kassissa jos jaksaisi töiden jälkeen mennä. Parin viikon sairastelun jälkeen ryhdistäytyminen liikunnan suhteen tuntuu niin kovin hankalalta. Eilinen 9h työpäivä, viimeöinen lapsen heräily ja alle 5h jääneet yöunet voivat tosin olla taas syy miksi salikassi matkaa koskemattomana takaisin kotiin ja huomenna uusi yritys.

Nuo perheen yhteiset menot on meillä ratkaistu niin että silloin harvoin kun on yhteistä aikaa, eli lähinnä viikonloppuisin jos silloinkaan, mennään siitäkin huolimatta että lapsella on päiväuniaika. Lähdemme aamulla heti aamupalan ja aamutoimien jälkeen liikenteeseen ja palaamme kotiin päiväunille jos ehdimme. Jos emme ehdi, lapsi joko skippaa unet ja on vähän kiukkuisempi loppuillasta sekä menee nukkumaan aikaisemmin, tai sitten nukahtaa rattaisiin ja me vanhemmat saamme rauhassa käydä kahvilla tai kaupoissa.

Illalla kiukutteleva lapsikaan ei ole niin paha juttu jos on saanut koko perheen voimin viettää mukavan päivän yhdessä.

Nukkuuko teidän tyttö hyvin rattaissa? Ehkä voisitte silloin olla liikenteessä päiväunienkin aikaan.

Tommi K
Isyyspakkaus

Kyllä hän saattaa nukahtaa rattaisiin, jos emme ehdi kotiin ennen päiväuniaikaa. Varmaan pitää alkaa kokeilla sitä, vaikka siinä onkin se riski, että unet jäävät väliin.

Juu, mullakin kävi sen juoksemisen kanssa perinteiset: kävin juoksemassa tuossa pari viikkoa sitten, mutta sitten olin kuumessa ja saikulla, ja sen jälkeen on taas tuntunut niiin vaikealta. Sataa, kylmää, tuulee, ääääh. Kuntosali on niin paljon mukavampi.

Meillä aukeaa kyllä nyt keskiviikkona töihin oma kuntosali, joka on aina auki. Jospa alkaisikin herätä viideltä ja käydä salilla taas ennen töitä  \(´O`)/

Sara's Stripes
Sara's Stripes

Sain tällä viikolla ainutlaatuista kuvamateriaalia sähköpostiini otsikolla ad ops working hard, jossa tiimi treenasi täyttä häkää uudella salilla. Ai että odotan näkeväni uuden salin, mutta aikaisista aamuheräämisistä en mene vielä puhumaan mitään :) 

Leppoisaa viikonloppua etätoimistolta :)

Luru
Changes

Voi, todellakin tiedän tunteen. Ruuhkavuodet indeed. Myös mulla on viime aikoina kärsinyt aikapulasta liikunta ja surullisesti myös blogi on jäänyt täysin hunningolle tässä mylläkässä. Huh huh, koskakohan tämä helpottaa...? Keväällä? Sitten joskus koulutien alkaessa?

Lakkiaisten jälkeen?

Tommi K
Isyyspakkaus

Ei varmaan ikinä enää :) Blogia voi onneksi kirjoitella iltaisin, kun tyyppi nukkuu.

Arja (Ei varmistettu)

Helppo ratkaisu: osapäivätyö. Jää enemmän vapaa-aikaa, kunhan opettelette tulemaan vähemmällä rahalla toimeen.

Tommi K
Isyyspakkaus

Eikös se olisi vähän hassua tehdä vähemmän töitä, että ehtisi harrastaa enemmän? :)

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Eikös se taas riipu siitä, tykkääkö työstään?

Tommi K
Isyyspakkaus

Tietysti, mutta kyllähän siinä harrastus saa aika kalliin hinnan. Silloin sen harrastuksen kannattaisi olla jotain, jota tekee vähän enemmän tosissaan. Musiikin takia voisinkin harkita osa-aikatyötä, mutta kuntosalin takia en :)

w-täti (Ei varmistettu)

mulla
on kolme lasta, joista vanhin on teinix ja nuorimmat syntyneet 3 vuoden
sisällä. viimeksi olen harrastanut liikuntaa, ootas, keväällä 2011...

Tommi K
Isyyspakkaus

Auts...

Piipo79

Joo, aikamoista aikataulutusta täälläkin! Me suunnitellaan kaikki kahvittelut ja sensemmoiset lapsen päikkyjen aikoihin, jolloin lapsi nukkuu mukana rattaissa. Ja suurin osa harrastuksista on vaihtunut täälläkin yhtä tanssituntia lukuunottamatta. Juoksua voi onneksi harjoittaa juoksurattaiden kanssa, muuten ollaankin käyty kävelyillä tai uimassa ( ollessa lapsen kanssa lastenaltaassa on toinen käynyt uimassa matkaa (hyvä vinkki Vuosaaren uusittu tosi siisti uimahalli alle 6 euroa kerta). Mut tosiaan, täälläkin viikonloppuun jää usein lista hoidettavia asioita, joita ei vaan saa aikaiseksi viikolla minuuttiaikataulua suorittaessa :-)

Tommi K
Isyyspakkaus

Ai niin, mä en ole vieläkään saanut testattua niitä juoksurattaita. Ja uimahallissakaan ei ole ns. ehditty käydä...

Tuulianna

Moi, ensikommentilla, kiitos valtavan kiinnostavasta sekä viihdyttävästä blogista ja inspiroivista ruokaohjeista! Arjen logistiikka on kyllä melkoinen haaste, eiköhän siitä löytyisi hyllymetreittäin jotain self help -kirjallisuuttakin :D Meillä on kolme pientä lasta (vanhin 6) ja pikkuhiljaa kuopuksen täytettyä vuoden vanhemmat ovat pääsemässä liikkumisen makuun. Sitä oppii yllättävän kekseliääksi ;) työmatkaliikunta on todella hyvä (pystyisitkö silloin tällöin juoksemaan jomman kumman suunnan tai osan siitä?), samoin edellä mainittu kotijumppa.  Tsempit palasten yhteensovitteluun, tulen takaisin huutelemaan sitten kun itsekin palaan töihin ja pakettiin pitää lisätä kolmen lapsen viennit ja haut eri osoitteisiin.

Kommentoi