Kysy Gastronaatti-Rouvalta!

Eräs lukijani esitti pari viikkoa sitten yhden jutun kommenttiboksissa toiveen:

”Voisittekohan toteuttaa vaimosi kanssa sellaisen kysy Gastronaatista postauksen. Mulla olis nimittäin tarkentavia kysymyksiä kirjaan ja tuohon rippeidenkäyttöön.”

No mutta tottahan toki tällainen onnistuu hyvinkin helposti!

Näyttökuva 2016-04-02 kello 23.17.39.png

Toive kumpusi varmasti tästä Arkiviikon ruokaflow -postauksesta, jossa kerroin siitä, mitä ja miten me ihan oikeasti arjessa syömme.

Rouva tietysti jakaa omia ruokavinkkejään ahkerasti omalla Instagram-tilillään, mutta täällä blogin puolella Rouva ei ole aiemmin osallistunut keskusteluihin. Nyt hän lupasi vastata itse kaikkiin kommentteihin ja kysymyksiin!

Heitäpä siis tänne kommenttikentään mielessäsi oleva ruoka-aiheinen kysymys, johon haluaisit Rouvan vastaavan esim.

 • Jonkin raaka-aineen käsittelystä
 • Ruokien esivalmisteluista
 • Jonkin tietyn rippeen käytöstä
 • Reseptien kehittelystä
 • Maukkaista kasvisruoista
 • tai vaikkapa Instagram-kuvista.

Tai laita ihan vaan terveisiä Rouvalle 😉

Jätä myös sähköpostiosoitteesi, sillä arvomme viikon päästä sunnuntaihin (10.4.2016) mennessä keskusteluun osallistuneiden kesken Gastronaatti-kirjan.

Näyttökuva 2016-04-02 kello 23.18.01.png

Kuvat Rouvan Instagram-tililtä: @satu_koivisto

Kommentit (133)
 1. Moikka! Mulla olisi mielessä pari juuresta, joita meillä on täällä aina torilla (Itävallassa), mutta joille tarvitsisin reseptiä kun en oikein osaa niitä vielä hyödyntää.. nimittäin mustajuuri (tosi tulinen raakana!), retikka (se valkoinen jättiporkkana) ja tobinambur. Niin ja isoja kiinankaaleja ja mangoldia on nyt tarjolla. Niillekin olis kiva joku resepti jos sinulta löytyy! Yleensä heitä vaan wokkiin, mutta ehkä ne sopisi muuallekin.

 2. Minulla saattaa mennä osa postauksista ohi (kun en ehdi aina päivittäin lukea), mutta etsiskelen ruokaisten (eväs)salaattien ohjeita. Onkohan sellaisia luvassa?

  Mistä muuten olette ostaneet lasirasiat, joissa säilytätte esimerkiksi paahdettuja vihanneksia? Lasirasioiden osto on ollut listallani varmaan pari vuotta, mutta en ole vielä päässyt tuumasta toimeen.

  Jatkovinkkinä (kerroin jo aiemmin, että käytän itse raastettua sitruunankuorta maustamaan esimerkiksi pastasalaattia ja rahkan mausteena) sitruunan käyttöön: raastettua kuorta voi hyvin myös pakastaa. Minusta tuntuu, että siinä säilyy maku paremmin kuin kuivatussa, mutta enpä ole kuivattua toisaalta vielä itse kokeillut. Pitäisi varmaan kokeilla!

  1. Meillä ei oikein syödä eväitä, joten varmaan ihan evässalaattien ohjeita ei ole luvassa. Sen sijaan meillä kyllä syödään illalla usein salaattia, joten mikä jottei sellaisesta voisi tehdä postausta ja sellainen sopisi myös evääksikin. Pistetään korvan taakse!

   Lasikipot on ostettu Ruohonjuuresta ja olen ollut niihin supertyytyväinen. Kannet ovat tiiviit, koot järkevät ja purkit voi huoletta pestä koneessa. Eikä niissä pitäisi olla mitään ylimääräisiä aineita haihtumassa, jos asiaan laittaa kuumaa ruokaa.

   Raastetun sitruunankuoren pakastaminen on tosi kiva vinkki, kiitos siitä! 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *