Lelukaupat jättivät New Yorkin

Jotain täältä nyt puuttuu.

IMG_1403.jpg

Käynti Toys ’R’ Usin lippulaivamyymälässä Times Squarella on kuulunut vuosikaudet NYC:in-matkoihin siinä missä musikaalitkin, mutta kyseinen nähtävyys sulki ovensa aika tasan vuosi sitten. Jäimme kaipaamaan sisämaailmanpyörää, oikean kokoista T-Rexiä ja laajaa valikoimaa.

Valitettavasti myös kaupungin toinen iso lelukauppa, yli 150-vuotias FAO Schwarz, lopetti legendaarisen 5th Avenuen liikkeensä vain puoli vuotta aiemmin. Siinä samalla meni myös Muppet Whatnot Workshop.

Niin sitä näemmä käy tälläkin puolella maailmaa: ostokset siirtyvät verkkoon, tuotteiden katteet pienenevät, huippuliikepaikkojen vuokrat nousevat ja lopulta lelujen myyminen ei ole enää kannattavaa bisnestä.

Yksi klassikko sentään on vielä olemassa, ja jälleen kerran kävimme katselemassa, mitä uutta Times Squaren Disney Storessa olisikaan.

IMG_1371.jpg

Annoin tytölle luvan etsiä jotain pientä tuliaisiksi. Hän yritti löytää jotain rooliasua, mutta en lämmennyt 50 – 150 dollarin hintaisille prinsessamekoille.

IMG_1126.jpg

Lopulta löysimme jotain, joka miellytti molempia: alennuksessa oleva Elsan korusetti, jossa oli jopa nappikorvikset.

IMG_1384.jpg

Kävimme vielä mielenkiinnosta tutkimassa, millainen on Midtownin leluvalikoima. Olin kovin yllättynyt, kun kuulin, että Macy’s, ”Maailman suurin tavaratalo”, ei myy leluja lainkaan.

IMG_1441.jpg

Korttelin päässä sijaitsevassa Manhattan Mall -ostarissa (Broadway @ 33rd St) tiesin leluja kuitenkin olevan. Ostarin Toys ’R’ Us Temp Express on kylläkin vain varjo siitä, mitä Times Squaren myymälä oli.

IMG_1453.jpg

Ei tähän kauppaan kannata varsinaisesti suuren valikoiman vuoksi tulla, mutta jos mielessä on jotain melko tavallista ja helposti löytyvää, sen voi saada täältä merkittävästi Suomen hintoja edullisemmin. Esimerkiksi nämä prinsessanuket ja My Little Ponyt ovat Suomessa yli 50 % kallimpia kuin täällä.

IMG_1456.jpg

Onneksi tyttö oli muuten edelleen sitä mieltä, että hänen lahjaksi saamansa Prinsessa Celestia oli hienompi kuin tämä välkkyvä poni.

IMG_1460.jpg

Huhu kertoo, että sekä Toys ’R’ Us että FAO Schwarz etsisivät uusia liiketiloja lippulaivamyymälöilleen. Toivotaan, että löytävät.

Kommentit (4)
 1. Mites American Girl Place? Nukeille suunnattuine kampaamoineen kunnon nähtävyys.

  1. Hmm, aivan tuntematon on tämä brändi mulle 😮

 2. Hassua; vähän aiheeseen liittyen eteeni osui aivan hiljattain tällainen blogipostaus (http://www.itsselja.com/2016/12/nyc-diner/) ja sen myötä blogi ja lehtijuttu:

  http://vanishingnewyork.blogspot.fi/?m=1

  http://mobile.nytimes.com/2016/11/23/nyregion/diners-new-york-city.html

  Sitä jotenkin on ajatellut, että vaikka meillä Suomessa (esim. kotikaupungissani Tampereella) kivijalkakaupat ja keskustat muutenkin kärvistelevät, niin noissa todella suurissa, vanhoissa ja ns. legendaarisissa kaupungeissa kulttuuri olisi niin syvällä, ettei sitä noin vain murreta. Mutta ei näköjään ole, mikä on aika kurjaa. Sinulle on postia -leffassa pieni kirjakauppa joutui lopettamaan jätin paineessa, mutta mitä tulee tilalle, kun se jättikään ei enää pärjää… Minkähän laisia kaupunkikeskustoja meillä tulevaisuudessa onkaan (ja olemmeko niihin silloin tyytyväisiä)?

  No, vähän meni asian viereen, mutta menköön. Matkapostauksia on kiva lukea, kiitos! 🙂

  1. Mielenkiintoista, kiitos! Kovasti kyllä Manhattanillekin rakennetaan koko ajan. Vaikka mielikuvissa kaupunki saattaa olla tiheään rakennettua pilvenpiirtäjäviidakkoa, aika iso osa Manhattanistakin on hyvin matalaa ja vanhaa rakennuskantaa. Jos siis jotain vanhaa puretaan pois uuden tornin alta, väkisinkin siinä katoaa myös juuri niitä kivijalkakauppoja ja dinereita…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *