LOL, mikä keräilyhahmo

Vieläkö joku muistaa Hatchimals-keräilyhahmot, jotka olivat viime vuonna kuuminta hottia? Niin. No, kuten arvata saattoi, ne ovat jo so last season (ei tietenkään lapsen itsensä mielestä, vaikka niillä ei juuri leikitäkään), ja nyt ainakin meidän piireissämme kaikki huomio on kohdistunut uuteen keräilyilmiöön, LOL-palloihin. Huokaus. Vai pitäisikö sanoa LOL tai sittenkin WTF.

LOL-pallot-2.jpg

Kuten kuvasta näkyy, meilläkin on nyt yksi LOL-pallo, mutta sen ostaminen ei ollut mikään itsestäänselvys.

Sekä Hatchimalsit että LOL-pallot myydään yllätyspakkauksissa, joiden sisältöä ei tiedä ostettaessa. Jotkin hahmot ovat yleisempiä, toiset harvinaisempia, ja ilmiselvää on, että lasten halutaan keräilevän useampia hahmoja kokoelmaansa. Siinä missä Hatchimals-hahmoja on kymmeniä tai satoja erilaisia ja ne maksavat muutamia euroja kappale, LOL-pallojen hahmot maksavat 18 euroa kappale. Siis kahdeksantoista euroa.

Ja mitä nukeilla voi tehdä? Niille voi vaihtaa vaatteita, joita voi ostaa toisissa yllätyspakkauksisa. Niitä voi juottaa, jolloin ne joko itkevät, sylkevät vettä tai pissaavat. Ja jotkin hahmot kai vaihtavat väriä, jos ne laittaa kylmään veteen. Parempi nimi leluille voisikin olla WTF-pallot.

Kun kuulin tällaisista leluista ensimmäisen kerran, ilmoitin, että en tule sellaisia ostamaan. Kerroin myös, että myöskään joulupukki ei tuo LOL-palloja.

Kirjoitin jo joskus aiemmin, miten tyttö on keräillyt tölkkejä ja pulloja, ja olemme luvanneet, että hän saa ostaa itse keräämillään rahoilla (lähes) mitä haluaa, ja hän onkin käyttänyt palautusrahojaan kirjepaperisettiin ja uusiin vaatteisiin Baby Born -nukelleen. Sanoin, että jos hän haluaa kaikkein eniten seuraavaksi LOL-palloa, hän voi säästää rahojaan sitä varten, mutta samalla hhän yväksyy, että rahat menevät sitten todella siihen, ja ne ovat pois vaikkapa uusista nukenvaatteista.

Ja hän todella sai kerättyä riittävästi tölkkejä ja pulloja LOL-palloa varten. Okei, luvattu mikä luvattu, ostetaan se pallo, niin saadaan tämä asia pois ajatuksista, ja lapsi pääsee leikkimään hahmollaan päiväkotikavereiden ja heidän LOL-hahmojensa kanssa.

LOL-pallot-1.jpg

Ei minulla mitään uusia leluja vastaan ole, jos lelut ovat sellaisia, joilla todella leikitään. Esimerkiksi Baby Born -nukke on leikeissä usein, ja uudet nukenvaatteet tulivat todella aktiiviseen käyttöön. Näissä keräilyleluissa vaan se kiinnostavin asia tuntuu olevan se keräilyvaihe ja uuden yllätyspaketin avaaminen.

LOL-pallot-3.jpg

Toki muitakin positiivisia yllätyksiä voi tulla. Hatchimals-keräilyhahmot olivat ensimmäinen keräilylelusarja, joka talouteemme ilmestyi viime vuonna. Ne tulivat joululahjoina, ja pieniä eläinhahmoja meillä on nyt kymmenen.

Hahmoilla ei sinänsä voi juurikaan tehdä mitään. Niillä ei ole kääntyviä raajoja, eikä niitä voi pukea. Mutta niiden ansiosta päädyimme kuitenkin tekemään lapsen kanssa jotain, jota emme olisi muuten tehneet: rakentamaan hahmoille kodin pahvista. Hän suunnitteli kodin ja leikkasi ja maalasi osat itse, ja minä käytin kuumaliimapistoolia. Siitä tuli oikeasti tosi hieno.

Rakennelmaa on paranneltu myöhemminkin, ja sillä on myös leikitty. Kodin rakentaminen oli paitsi hauskaa ja kehittävää, myös osoitus siitä, että hahmot eivät olleetkaan niin kertakäyttöisiä kuin pelkäsin. Ja lopulta Hathchimalseilla on leikitty huomattavasti enemmän kuin monella muulla, ei lainkaan kertakäyttöiseksi tarkoitetulla lelulla.

LOL-palloihin suhtaudun kuitenkin edelleen varauksella, ja omasta puolestani tämän yhden pallon ostaminen riittää.

Toisaalta toivon toki, että tällä ihmeellisellä ja kalliilla pikkunukella nyt leikitään, mutta tavallaan toivon jopa enemmän sitä, että se unohtuu niin nopeasti, että meidän ei tarvitse keskustella uusien LOL-pallojen ostamisesta.

LOL-pallot-4.jpg

Ja ehkäpä seuraavan keräilyilmiön ilmiintyessä voimme todeta yhteisesti lapsen kanssa, että niihin ei kannata lähteä. Ostetaan mieluummin vaikkapa legoja tai jokin lautapeli.

Kommentit (8)
 1. Meillä noita nimitetään ”nukkepalloiksi” ja yllättävää kyllä, ne ovat olleet monessakin leikissä mukana 🙂 Hahmoja on vain kolme (kahdella tytöllä), koska ne ovat niin hiton kalliita, mutta vaatteiden ja varusteiden vaihtelu on onnistunut ihan kivasti.

  1. Kiva kuulla, että ovat päässeet mukaan leikkeihin, eikä vain pallon avaaminen ole ollut hauskaa!

 2. En ole ollenkaan varma, onnistuinko eilen ostamaan oikeanlaisen LOL-pallon. Lapsenlapsella oli viime viikolla nimpparit ja tänään hän tulee käymään ja saa lahjansa.

  Viime kesänä en onnistunut toisen lapsenlapsen kohdalla. Mulla ei ollut mitään käsitystä toiveena olleesta LOL-pallosta ja ostin sitten semmoisen konfettipallon. Siis pelkkää paperisilppua! Onneksi moka hävisi yleiseen hässäkkään ja järkeviäkin lahjoja tuli.

   1. Mummivaan77
    14.9.2020, 12:03

    Minä tilasin verkkokaupan kautta suoraan lapsen lapsille lol palloja. No joku pippelipoika olikin toisen pallossa. Onneksi se kelpasi kuitenkin 🙈

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *