Lounas kaupungilla: Fisken på Disken
Kaupunkilounassarjani vie seuraavaksi takaisin Kampin keskuksen 5. kerrokseen ja Fisken på Disken -kalaravintolaan.
Sain tällä kertaa mukaani myös lounasseuraa, kun teimme treffit 52 Weeks of Deliciousness -blogia pitävän Annen ja hänen poikansa kanssa.
Fisken på disken on niitä ravintoloita, joissa on pitänyt käydä jo pitkään, mutta… Juuri tästä syystä haluan nyt hyödyntää hoitovapaani aikana tätä mahdollisuutta käydä syömässä lounaita mahdollisimman monessa paikassa, jossa ei ole tullut käytyä.
Paikan klassikkoannos on ”The Lohikeitto” (16 €), joten maistoin sitä.
Se olikin varsinainen Lohikeitto 2.0. Liemi kaadettiin lautaselle pöydässä. Kala ei uiskennellut keitossa, vaan lepäili perunakeon päällä. Se oli kypsyydeltään juuri sopivan mehukasta, ja yrttiöljy oli kiva lisä. Erittäin maukasta ja suositeltavaa.
Keitto näytti maistuva myös molemmille lapsista, ja Annen poika ehti hypätä äitinsä keiton kimppuun heti, kun näki siihen sopivan tilaisuuden.
Omalle pojalleni tilasin varsinaisesti puolikkaan annoksen Tiristetyistä muikuista ja mustajuurivaahdosta (8€ puolikkaana). Vaikka lohikeitto oli hyvää, pidin jopa enemmän näistä muikuista. (Sain onneksi syödä pojan jämät.) Ne olivat mukavan rapsakat, salaatti raikasta ja mustajuurivaahto kivan kuohkeaa.
Poikakin todistettavasti laittoi ruokaa suuhunsa. Mustajuurisoseen hän söi kaiken ja käytti muikkuja ovelasti lusikkana. Luulen, että siinä samalla tuli maistettua myös kalaa jonkin verran.
Lasten kanssa tässäkin ravintolassa oli helppoa asioida. Omalla pienellä pöydällä varustetut syöttätuolit löytyivät helposti, ja rattaat mahtuivat pöydän viereen ruokailun ajaksi.
Hivenen hintavan puoleinen lounaspaikaksi, mutta ruoka oli laadukasta ja erittäin maukasta. Kyllä, voisin hyvin syödä täällä uudelleenkin!
Lisää lounassuosituksia kaupungilta: