Mitä katsoin HBO:lta

Haluaisin löytää uuden lempi-tv-sarjan. Sellaisen, joka imaisisi mukaansa niin, ettei malta odottaa seuraavaa jaksoa.

Sattuneesta syystä olen katsonut viimeisen kuukauden aikana aika paljon televisiota ja olenkin hyödyntänyt useampien suoratoistopalveluiden tutustumiskampanjoita. Siis ilmaista katseluaikaa kuukaudeksi tai pariksi.

Näyttökuva 2016-01-31 kello 21.11.57.png

Yksi näistä palveluista oli HBO Nordic (josta toki käytin ilmaisen kuukauteni jo viime syksynä katsoessani kaikki Game of Thronesin jaksot reilun kuukauden sisällä. Sen kutoskautta pitääkin odottaa vielä kolmisen kuukautta.)

Tällä kertaa varsinainen syy HBO-tilaukselle oli The Affair, jonka ensimmäisen kauden katsoimme Rouvan kanssa viime vuonna Maikkarin Katsomosta. HBO alkoi näyttää sarjan kakkoskauden jaksoja samassa tahdissa kuin ne ilmestyivät Yhdysvalloissa Showtime-kanavalla. Nyt se on saatavilla jo kokonaan HBO Nordicilta.

Sarja on rakennettu jännittävästi. Sen päähenkilöt ovat kumpikin tahoillaan naimisissa olevat Noah (Dominic West) ja Alison (Ruth Wilson), joille muodostuu suhde. Ensimmäisen kauden alussa käy ilmi, että on tapahtunut jokin rikos, joista päähenkilöitä kuulustellaan, mutta katsojat eivät tiedä, mistä on kyse. Jokaisessa jaksossa puolet jaksosta esitetään yhden henkilön näkökulmasta ja toinen puolisko toisen henkilön. Kertomukset eroavat toisistaan huomattavasti. Mikä rikos onkaan tapahtunut ja kuka sen teki?

The Affairin jälkeen katsoin kolmea muuta sarjaa. Yhtä suositteli kollegani, yhden huomasin HBO:n sivuilta ja yhtä mainostettiin raitiovaunupysäkillä.

Ensimmäinen näistä oli The Leftovers. Sarja kertoo siitä, miten maapallon väestöstä 2 % on kadonnut silmänräpäyksessä kolme vuotta aiemmin ja amerikkalaisen pikkukaupungin asukkaat käsittelevät omien läheistensä menetystä kukin omalla tavallaan. Erilaiset kultit ovat nousussa, ja mystisen Guilty remnants -ryhmän jäsenet ilmestyvät valkoisissa vaatteissaan tuijottamaan ihmisiä ja tupakoimaan ketjussa. Lähtökohta kuulosti kiinnostavalle, mutta huomasin mielenkiintoni lopahtavan jo muutaman jakson jälkeen. Vika ei ole sinussa vaan minussa.

12 Apinaa kuulosti myös hyvältä. Sarja perustuu vuoden 1995 samannimiseen elokuvaan. (Jeez, onko siitä oikeasti 21 vuotta..?) Tieteisdystopiassa matkustellaan ajassa edestakaisin ja yritetään löytää ja eliminoida henkilö, joka tulisi myöhemmin elämässään päästämään vapaaksi viruksen, joka tappaa valtaosan maapallon ihmisistä. Periaatteessa kiinnostava sarja, ja aikamatkailukin on kovin kiehtovaa, mutta aloin pelätä, selviääkö sarjan suuri mysteeri koskaan. Ja onko se edes niin suuri salaisuus, että haluaisin sitoutua sen selvittämiseen pidemmäksi aikaa?

Shannara Chronicles. Varsinaisesti MTV:lle tuotettua sarjaa esitetään myös HBO Nordicilla, ja sitä on viime aikoina myös mainostettu näyttävästi. Myös tässä sarjassa ihmiskunnalle on käynyt hassusti. Nykyinen maailma on tuhoutunut ydinsodassa pari tuhatta vuotta aiemmin, ja maapalloa kansoittavat jäljelle jääneiden ihmisten lisäksi muut ihmisen kaltaiset rodut kuten haltiat, kääpiöt ja maahiset. Sarjan alussa pahan voimat pääsevät valloilleen, ja päähenkilöt lähtevät pelastamaan maailmaa. Sarjan erikoistehosteet ja Uuden-Seelannin maisemat ovat komeaa katsottavaa ja siinä on potentiaalia suureen seikkailuun. Mutta vaikka yleensä pidän fantasiasta, tämä sarja tuntuu kovin… teiniltä. Olen toki katsonut vasta kaksi jaksoa, joten annan sille vielä mahdollisuuden. Ymmärrän kuitenkin, että olen jo noin kaksi kertaa sarjan kohdeyleisön ikäinen.

Onko sinulla suosituksia, mitä kannattaisi katsoa HBO:lta ja miksi?

Kommentit (34)
  1. The Newsroom; laadukasta draamaa tyyliin West Wing, The Honourable Woman; uskomaton Maggie Gyllenhaal, Halt and Catch Fire; tietokoneiden ja ohjelmoinnin kehitystä 80- luvulla, Ray Donovan, Treme…. Nämä kaikki ovat muuten Imdb -sivustollakin rankattu yli kasin arvoisiksi sarjoiksi. Liikaa hyviä sarjoja, liian vähän aikaa!

  2. pumpkinjam_
    5.2.2016, 07:26

    The Knickille iso ja rakastunut ääni täältäkin! I-HAN PA-RAS ja todellakin parasta teeveetä, jota olen aikohin katsonut. Kolmatta kautta odotellessa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *