Mökki on valmiina talveen

Olen varautunut jo siihen, että vedet katkeavat mökiltä minä päivänä tahansa. Se tapahtuu todennäköisesti ensi viikolla, mutta olen jo kahtena viikonloppuna yrittänyt tehdä kaiken, mihin tarvitaan vettä eli pessyt kasvihuoneen, tomaattiruukut ja ulkoruukut.

Viime viikonloppuna siirsin kaikki ulkokalusteet talvisäilöön, keräsin ulkolyhdyt puista ja jopa siivosin mökin varaston. Sinne oli kertynyt mm. remonttikamaa, jonka totesin tulevan enemmän tarpeeseen kotona. Yksi ruusuruukku ja tikkaat ovat enää nostamatta sisälle mökkiin, mutta muuten talvi voisi tulla vaikka jo huomenna.

Omenoita tuli tänä vuonna huomattavasti maltillisemmin kuin edellisenä, joten en lähtenyt viemään niitä lainkaan mehustamoon. Omenasosetta ja omenahilloa Rouva onkin sitten keitellyt senkin edestä ja pohtii jo vakavissaan kolmannen jääkaappipakastimen hankkimista.

Ikkunaprojekti etenee taas ensi keväänä. Keväällä, kun maa on vielä märkää ja pehmeää, kannattaa jatkaa myös kukkapenkkien reunustamista ja yrittää uudelleen mökkipihan aitaamista. Kaneista ja metsäkauriista oli kyllä tänä vuonna vähemmän haittaa kuin edellisenä vuonna. Jotkin ruusut jokin elukka oli syönyt alkukesästä, mutta ruusut toipuivat siitä ja ehtivät vielä kukkiakin. Koiran takia aita olisi kyllä aiheellinen, vaikka niitä ei olisikaan. Nyt, kun pohjatyöt on tehty ja muutamiin avoimiin kysymyksiin saatu vastaukset, hommiin pitäisi olla helpompi tarttua.

Kiitos mökkikesä 2021, olit pitkä ja lämmin. Toivon jälleen ensi kesäksi vähemmän helteitä ja enemmän sateita. Ei sitten kuitenkaan liioitella niiden kanssa.

koti piha-ja-puutarha
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *