Mökkikeittiön remontti valmistui, ja lopputulos ylitti odotukset

Kaupallinen yhteistyö: Stala ja Domus Classica

Puutarhamökkimme keittiön remontti valmistui myöhään viime syksynä. Niin myöhään, että emme päässeet nauttimaan sen tuloksista viime vuonna lainkaan.

Saimme nukkumiskysymyksemme ratkaistua alkukesästä, ja vietimme ensimmäiset yömme mökillä juhannuksena. Nyt takana on peräti viikon mökkijakso, joten olemme päässeet vihdoin kokemaan, miten keittiö toimii ihan oikeasti käytössä ja ruoanlaitossa.

Erittäin hyvin!

Mökkikeittiön remontti

Kerroin kaluste- ja tapettivalinnoista jo viime vuonna, mutta kerrataan vielä hieman:

Valitsimme keittiön työtasoksi Stalan ComboL-keittiötason, joka on tehty mittojen mukaan oman suunnitelmani ja Stalan suunniteluohjelmalla tekemäni mallin perusteella.

Allaskaappi on löytö Tori.fi:stä: vanha puinen senkki, jonka kansilevy irrotettiin ja tiskipöytä sijoitettiin sen päälle.

Hana, posliiniset sähkökalusteet ja opaalivalaisin ovat Domus Classicalta.

Tapetit ovat puolestaan Colefax & Fowlerin paperitapetteja, kuosi on nimeltään Alderney Aqua, ja tilasin ne WallpaperDirect.comista.

Mökkikeittiön remontti

Altaan mukana tuli myös suorakaiteen muotoinen valutusastia. Kotona meillä ei ole sellaista, joten olin vähän epäileväinen sen suhteen, mutta nyt olen jo huomannut, että sehän onkin hyvin käytännöllinen sekä astioiden valutuksessa että vaikkapa tomaattien huuhtelussa, jos lävikössä on jo jotain muuta.

Mökkikeittiön remontti

Hauska yllätys oli, että 3-vuotias poikammekin ylettää nyt itse pesemään kätensä altaassa.

Mökkikeittiön remontti

Hän saa veden juuri valumaan, ja melko lähelle altaan etureunaa tuleva vesisuihku on juuri sopivalla kohdalla.

Mökkikeittiön remontti

Pientä jakkaraa tarvitaan toki vielä muutama vuosi.

Mökkikeittiön remontti

Uusi keittiö on ihana myös lapsista.

Toimme mökille Rouvan lapsuudenkodista vanhan ruokapöydän, ja vaikka alun perin suunnittelin, että sen paikka olisi verannalla, se sijoittui mökin tuvan puolelle. Sen ääressä voi nyt sekä laittaa ruokaa, syödä että piirtää ja maalata. Pelkäsin, että tupa tulisi liian täyteen, mutta pöytä näyttääkin sopivan sinne erittäin hyvin.

Olemme olleet niin iloisia keittiöstä ja ruokapöydästä, että emme ole juurikaan ruokailleet ulkona puutarhassa. Varsinkin lasten kanssa on niin paljon helpompaa syödä täällä tuvassa, missä poikasellakin on sopivan kokoinen tuoli, josta hän ylettää hyvin lautaselleen.

Puutarhapöydän lisäksi emme ole käyttäneet juurikaan mökin ulkopuolella sijaitsevaa toista tiskipöytää. Aiemmin mökin sisään ei siis tullut lainkaan vettä, ja astiat pestiin ulkona.

Vaikka Rouva alun perin ajattelikin, että tiskit voisi edelleen tiskata ulkona, minä olen ajatellut enemmänkin että miksi ihmeessä. Helpompaahan se tässä on, ja tiskit saa kätevästi kuivattua suoraan kaappeihin.

Mökkikeittiön remontti

Alkuperäiseen suunnitelmaani kuului välitilan yläpuolelle sijoitettava hylly. Se jäi kuitenkin odottamaan sitä, että sille tulee tarvetta. Ainakin tämän viikon perusteella tuntui siltä, että kaikelle riittävälle oli jo paikka joko työtasolla tai keittiön komerossa.

Mökkikeittiön remontti

Mietimme hetkisen, mitä avohyllylle oikeastaan haluttaisiinkaan sijoittaa, ja kun selkeää vastausta ei ollut, päätimme antaa hyllyn olla toistaiseksi. Katsotaan sitä vaikkapa ensi kesänä, jos keittiössä tarvittavien kippojen ja kuppien määrä kasvaakin räjähdysmäisesti.

Mökkikeittiön remontti

Tällä lomalla emme ehdi enää viettää mökillä yhtä pitkiä aikojan kuin viimeisen viikon aikana, mutta koska mökkeilyn helppous on ylittänyt odotuksemme ja myös lisännyt puutarhatöihin käytettävissä olevaa aikaa eksponentiaalisesti, pohdimme, että voisimme kulkea vielä ensimmäisellä työviikollamme töihin mökiltä. Lapset ovat silloin edelleen lomalla, ja heidän hoitajansa voi hyvin käydä leikittämässä heitä täällä mökilläkin.

Nyt kun se kerran on mahdollista, miksipä ei!

* * *

Lue lisää

koti remontointi sisustus
Kommentit (2)
  1. Hei, miten paperitapetti toimii vesipisteen ja tiskipöydän takana?

    1. Vedin tapetin pintaan kalustelakkaa siihen tiskipöydän taakse. Nyt kyllä huomasin, että olisi voinut vetää vähän ylemmäskin, sillä onnistuimme poksauttamaan kananmunanpaistosta yhdet öljyroiskeet seinällä 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *