Nooo… miltäs se nyt näyttää?

Oikea vastaus otsikon kysymykseen on tietysti: UPEALTA! Ei puhuta kuitenkaan vielä remontin lopputuloksesta vaan jostain välituloksesta.

Mökkiremontti-tupa-5.jpg

Mökkiremonttimme on siis pahasti kesken, mutta koska päätimme järjestää eiliset syntymäpäiväjuhlamme mökillämme, mökki piti siivota sellaiseen kuntoon kuin kaikki olisi lähes valmista. Se vaati muutaman aika pitkän illan mökilla, ja vielä perjantai-iltana naputtelin oven karmeja paikoilleen, piilotin maalipurkkeja kaappeihin ja imuroin remonttipölyjä ikkunalaudoilta.

Lauantaisiin juhliimme palaan toisena päivänä, mutta ennen sitä haluan esitellä, miltä mökillä nyt sitten näyttää!

Mökkiremontti-tupa-6.jpg

Katto, paneelit ja listat on nyt maalattu valkoisiksi, alkovin lattia harmaaksi ja tuvan lattia ruudulliseksi.

Mökkiremontti-tupa-7.jpg

Alkovin seinät on maalattu ensin turkooseiksi ja sittemmin uudelleen mintun värisiksi, kun alkuperäinen maali alkoi vaikuttaa liian räikeältä valitsemamme tapetin rinnalla.

Mökkiremontti-tupa-2.jpgTapetitkin ovat siis jo seinillä, ja eläissäni vain 2,5 seinää tapetoineena olen melko tyytyväinen lopputulokseen, ja itse tapetti näyttää päivä päivältä kauniimmalta.

Mökkiremontti-tupa-4.jpg

Mutta keskenhän tämä homma on. Listat ja karmit puuttuvat sieltä täältä, ja keittiö on vielä täysin tekemättä.

Mökkiremontti-tupa-3.jpg

Valkoisesta kaapista jääkaapin ja hellan välissä tulee allaskaappi, ja sen päälle tilataan teräksinen taso altaineen.

Keittiön yläkaapiksi asennetaan oman kotimme remontista yli jäänyt yläkaappi, jossa on liukuovet ja pienet vetolaatikot. Omassa keittiössämme on vastaavia kaappeja nykyisin kolme, ja neljäs tulee nyt luomaan kotoisaa tunnelmaa Herttoniemeen. Maalasin kaapin valkoiseksi ja tukin sen pohjasta kolon, johon upotimme kaksi keittiöremonttia sitten halogeenivalot.

Mökkiremontti-tupa-8.jpg

Seuraavana vuorossa ovat sähkötyöt. Riippuen sähkökalusteiden saatavuudesta/toimitusajasta sähkömies saattaa aloittaa asennukset jo nyt alkavalla viikolla.

Ja lähes kaikki sähkövedot menevät käytännössä uusiksi: uudet pistorasiat, katkaisijat, valaisimet, lisää pistorasioita ja vielä uudet ja kauniimmat pintavetojohdot.

Sitten jossain välissä remonttimiehemme ehtivät toivottavasti käydä tekemässä omat hommansa loppuun ja vetämään vesi- ja viemäriputket keittiöön odottamaan keittiön kalusteiden asennusta.

Mökkiremontti-tupa-9.jpg

Verannan puolella maalaushommia ei ole aloitettu, joten siellä sähköjä ei päästä vielä tekemään. Joudun myös täyttämään verannan juhlien jälkeen romulla, sillä puutarhavälinevarasto on käytännössä tyhjennettävä keittiön sähkö- ja putkitöiden ajaksi.

Mökkiremontti-tupa-10.jpg

Nyt on kuitenkin sen verran monta päivää ja iltaa tullut vietettyä mökillä, että lienee ihan paikallaan miettiä välillä muitakin asioita ja olla vaikka jokin ilta ihan kotona.

Mökkiremontti-tupa-11.jpg

Kommentit (9)
 1. Toi tapetti on ihana, ja vaikken ole mikään puolipaneelin ystävä niin sekin on tosi kivan näköinen!

  Oletan että kerrossänky on lapsille, missä te rouvan kanssa nukutte jos vietätte yön mökillä?

  1. Paneeli muuttui hurjasti, kun sen maalasi valkoiseksi! Ja jotenkin tällai mökille se sopii, vaikka kotiin en ottaisikaan 🙂

   Jonkinlainen sänky/patja/sohvasysteemi tulee sille seinustalle, jolla on kaksi ikkunaa. Se on vielä valitsematta, kun ei ole tullut sopivaa vastaan.

 2. Mistä tuo ihana kissakoriste on joka on ikkunalaudalla?

  1. Ei kuule ole aavistustakaan. Se oli siellä mökillä, kun tulimme sinne 😀

   1. Kissoja näytti eilen olevan honkkarissa myynnissä. Pakkauksessa oli 3 erimallista kissaa.
    (ja vielä puoleen hintaan alennettu)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *