NYC: 3 +1 brunssia

Toiset hakevat New Yorkista fine diningia, toiset edullista deliruokaa. Me pyrimme etsimään rennoin rantein tehtyä ja kohtuuhintaista ja kaihdamme valkoisia liinoja ja pientä piperrystä.

Tälläkin matkalla jatkoimme täydellisen hampurilaisen etsimistä ja herkuttelimme lähes päivittäin myös tuoreilla ostereilla. Kolmas teema oli Bloody Maryt, joita maisteltiin (öh…) niitäkin päivittäin. Muutenkin tuntui, että cocktailit olivat iso juttu, ja jokaisessa ravintolassa, niin brunssilla kuin illallisilla, oli tarjolla todella persoonallisia ja mielenkiintoisia drinkkejä.

Aloitetaan New Yorkin -ravintolajuttusarja loogisesti brunssimestoista, joista kolme sijaitsi Brooklynin puolella Williamsburgissa ja yksi kämppämme nurkilla Nolitassa. Rye, The Elm, Rabbithole ja Back Forty West, olkaa hyvät.

Rye

ryerestaurant.com
247 S. 1st St. Brooklyn

Rye-ravintolaan on pieni kävelymatka lähimmiltä metroasemilta (Bedford Ave tai Marcy Ave), mutta se vaiva kannattaa nähdä.

IMG_3894.jpg

Pääsimme täällä heti alkumatkasta bloody maryjen ja ostereiden makuun.

IMG_3911.jpg

Rye benedict oli herkullista ja Kings beer -olutdrinkissä oli kivasti potkua. 

IMG_3919.jpg

Seuralaisteni Croque madam ja Rye’s meatloaf sandwich olivat vähintään yhtä hyviä.

IMG_3920.jpg

IMG_3895.jpg

The Elm

theelmnyc.com
160 N 12th St, Brooklyn

Rouva vieraili viime viikonloppuna New Yorkin ruokakirjamessujen pop-up-kirjakaupassa Williamsburgin Wythe-hotellissa, ja päätimme käydä samalla reissulla brunssilla läheisessä The Elmissä, joka oli nostettu Eater.comissa kaupungin parhaiden brunssien joukkoon. Ja herkullistahan ruoka oli.

IMG_4026.jpg

Leidit nauttivat alkuun jälleen bloody maryt, mutta itse suosittelisin raikasta Green goblinia: giniä, omenaa ja kurkkua.

IMG_4005.jpg

Hampurilainen kuului varmasti reissun parhaimmistoon, mutta ei silti päässyt ykkössijalle. 

IMG_4012.jpg

Edellisen päivän Rye benedict aiheutti Annelle kovan annoskateuden, mutta tämän brunssin Lobster benedict onnistui korvaamaan asian.

IMG_4011.jpg

IMG_4022.jpg

Rabbithole

rabbitholerestaurant.com
352 Bedford Ave, Brooklyn

Rabbitholeen kannattaa mennä aurinkoisella ilmalla, jotta brunssin voi nauttia ravintolan sisäpihalla. 

IMG_5074.jpg

Kävikin hyvä tuuri, ja parin viileämmän päivän jälkeen sää muuttui jälleen lämpimäksi, kun olimme menossa Rabbitholeen.

IMG_5029.jpg

Rabbithole florentine, Croque madam ja pienelle bataattikeittoa.

IMG_5058.jpg

IMG_5068.jpg

Back Forty West

backfortynyc.com/locations/back-forty-west-soho/
70 Prince St

Back Forty Westin Grass fed burger oli myös viime matkallamme yksi suosikeistamme, ja koska tämä paikka sijaitsi aivan kulman takana asunnoltamme, kävimme nytkin nauttimassa sellaiset kahdesti. 

Ravintolan ginipohjainen Bloody Mary eli ”Bloody London” nousi Bloody Mary -suosikiksemme. Pöydässä myös trendidrinkki, negroni rommista.

IMG_3858.jpg

Ja tältä näyttää itse burgeri. Sitä tarjotaan kivasti myös lounas- ja illallisaikaan.

IMG_3867.jpg

Siinä se tällä erää. Palataan ravintola-asioihin ja parhaan purilaisen etsimiseen myös seuraavassa jutussa.

Niin, ja jos kaipaat lisää aamiais- ja brunssivinkkejä, tsekkaa tämä brunssijuttu viime vuodelta. Ravintolat ovat varmasti vielä paikoillaan.

Kommentit (3)
  1. Moi,
    onpa mukava ollut taas lukea NYC -juttuja, kiitos. Itse lähden sinne kesäkuuksi, kämppä on vähän samoilla huudeilla: Hester Streetillä. Olisin kysellyt teittekö pöytävarauksen näille brunsseille, vai onko toivoa päästä ilman ja myös ilman tunnin jonotusta? Olemme ensi viikonloppuna keskittymässä näihin Ruoka-asioihin, koska ne vain ovat niin tärkeitä tuonne mennessä…
    Tsemppiä jetlagiin :)!

    1. Terve! Tämän jutun brunsseille mahtui ainakin nyt hyvin ilman jonotusta, kun olimme liikenteessä klo 10 – 11 aikaan. Pöytävarauksia ei monikaan ravintola ota, edes illalliselle, mutta se kannattaa selvittää ravintolan nettisivulta. Viime vuoden paikoista muistan että vain Eggiin ja Pruneen piti jonottaa, mutta ei todellakaan tuntia. Kerran kävi niin, että johonkin paikkaan olisi pitänyt jonottaa yli tunti, ja päätimme jättää se väliin. En vain enää muista, mikä se oli. 

      1. Hienoa, hyvä tietää. Kiitos!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *