Oikaisu- ja selittelypostaus

Isyyspakkaus

Huh. Puoli tuntia on aika pitkä aika televisiossa, varsinkin kun se puoli tuntia koostuu lähes pelkästään omasta puheesta.

Ai mistä on kyse? Jos koko homma meni ohi tai unohtui, täältä näet: Blogistania: Isyyspakkaus (Yle Areena). (Poistuu 7.11.2013)

* * *

Kirjoitin Blogistanian kuvauksista jo aiemmin postauksen, jossa käytiin kulissien takana. Muistelin siinä, miten ohjelman kuvauksien jälkeen murehdin sekä kaikkea sitä, mitä tuli sanottua että sitä, mitä jäi sanomatta. Olin jo varautunut, että joutuisin lähetyksen jälkeen oikomaan ja selittelemään sanomisiani, mutta nyt voin huokaista helpotuksesta, sillä eipä siihen olekaan tarvetta.

Ohjelma tuntui myös yllättävän ajankohtaiselta, vaikka se on kuvattu jo viime tammikuussa, siis yhdeksän kuukautta sitten. Pohdin aiemmin, kuinka moni puheenaiheista olisi vanhentunut tai kuinka moni mielipiteistäni muuttunut. Niin ei ollut kuitenkaan käynyt, vaikka muuten tuntuukin kuin kuvaukset olisi tehty jossain edellisessä elämässä. Oudointa oli nähdä pieni tyttö niin hirveän pienenä ja tumma- ja harvahiuksisena.

Tavallaan olisi ollut hauskaa, että ohjelman kuvausten ja lähetyksen välillä olisi ollut vähemmän aikaa. Ohjelmasta ja sen keskusteluista olisi varmasti tullut myös hyvin erilainen, jos se olisi kuvattukin vasta muutamaa kuukautta myöhemmin, kun olin jo hoitovapaalla. Toisaalta mietin, että jos olisinkin päästellyt pahoja sammakoita suustani, olisi voinut selittää sen sillä, että nooo... se oli silloin tammikuussa

Keskusteluihin osallistuneet kaverini Hanna ja Jounikin ovat ehtineet kuvauksien jälkeen: Hanna perustaa oman blogin ja Jouni lisääntyä toistamiseen. Onnea molemmille! Hannan Myötä ja vastoinkäymisissä -hääblogi löytyy Hesarin sivuilta.

Nyt kun astuimme julkisuuteen, päädyimme pohtimaan, miten tosi-tv-uramme jatkuu tästä. Jouni varasi itselleen Julkkis BB:n, Hanna epäili menevänsä Maatilan prinsessan seuraavalle kaudelle ja itse voisin ryhtyä Idols-tuomariksi.

Eipä tässä sitten muuta tällä kertaa. Jos kiinnostaa näperrellä samanlainen origamimobile kuin ohjelmassa, ohjeet ovat täällä. Ohjelmassa mainitun Rouvan kuuluisan tomaattipiirakan ohjetta en ole puolestaan koskaan julkaissut, joten eiköhän korjata tilanne, ihan jo lihattoman lokakuunkin vuoksi.

 

Kuvat: Mape Morottaja, Yle

Kommentit

Viljaista

Mä pistin ohjelman talteen, et pystyn ajatuksella (=lapsi ei kotona) kattoo. Mites Tommi sun lihaton on menny? Itellä meni eka viikko ihan huomaamatta ja ilman suurempia ongelmia (mitä nyt vegeruuan puutetta piti kompensoida juomalla kaksin käsin pirtuboolia la). Naureskelin kasvissyöjäystävän kanssa, et täshän on se vaara, et tää voi jäädä päälle. Vähä niinku joillain movember ;)

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos, lihaton on mennyt ihan totaalisesti ilman lihaa. Perjantaina olisi tehnyt hirveästi mieli hampurilaista, mutta pysyin tiukkana ;) Palaan teemaan vielä jossain postauksessa myöhemmin.

Dukanette

Hyvä ohjelma se oli, turhaan pelkäsit! Tosin kuulin siitä vain noin puolet, kun kolmevuotias tyttäreni huudatti Mikki-paloautoa korvan juuressa. 

Tommi K
Isyyspakkaus

Kuvauksissa puhuin kyllä mitä sylki suuhun toi, ja aika monesti lopetin vastaukseni toteamalla, että: "En mä voi sanoa televisiossa näin." :) Hyvä ohjaaja & leikkaaja <3

Hanna R. (Ei varmistettu)

Kiitos Tommi, kun saatiin Jounin kanssa käydä sun vieraana! Hauska kokemushan tämä oli :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos vieraillekin! Olitte loistavia!

Lavisainen (Ei varmistettu)

Voi jestas miten söpö tyttö teillä! Isyyden ylpeys ja onni oikein huokui sinusta :) Itsellani on melkein täysin saman ikäinen tyttö, 15.5 syntynyt. Hullunkurista ajatella miten pieni omakin tyllerö on tammikuussa ollut!

Tommi K
Isyyspakkaus

Voi kiitos! Hän oli ohjelmassa hassu pieni pallero, ja nythän meillä täällä juoksentelee jo ihan toinen tyyppi. Söpö hän on edelleen, ainakin kun sattuu olemaan sillä tuulella :)

fani (Ei varmistettu)

Aivan huippu ohjelma, sanoit juuri oikeat asiat, juuri oikealla korrektiudella ja napakasti (ei turhia laverteluja) ja oma persoonasi näkyi ohjelmassa! Kiitos!
Innolla odotan tuota piirakan ohjetta, haaveilin siitä jo ohjelmaa katsellessa!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos paljon! Piirakkaohje valmistuu toivottavasti torstai-illaksi.

Nannai (Ei varmistettu) http://hahmakettu.blogspot.fi/

Meidän kotona tämä sinun jaksosi herätti paljon keskustelua minun ja mieheni välillä. Olet kyllä hyvin onnekas isä kun olet voinut jäädä kotiin lapsesi kanssa, meillä se ei taloudellisesti olisi mahdollisista. Odotamme ensimmäistä lastamme ja mieheni pystyy pitämään varmaan muutaman hassun päivän isyysvapaata lapsen syntymän jälkeen.
Täälläkin odotetaan kovasti tomaattipiirakan ohjetta.

Tommi K
Isyyspakkaus

Harmillista. Toivottavasti teillä on sitten jossain vaiheessa mahdollisuus edes isäkuukauteen (tai mikäs se nyt onkaan tänä vuonna nimeltään..?)

Mamma
Mamman Sähkövatkain

Aina oon tykännyt tästä blogista, tykkääminen muuttui sen jälkeen ihastukseksi ja nyt kun näin bligistanian niin tätähän täytyy vain rakastaa :D Nyt on naamalla myös puheääni lauluäänen lisäksi. Iso peukku, MAHTAVAA!

Tommi K
Isyyspakkaus

Oo. Tässähän ihan punastuu :) Kiitos!

Tykkäsin, mutta blogiasi koko ajan seuranneena kuitenkin häiritsi kun jakso oli kuvattu niiin kauan sitten.Tyttöhän oli ihan vauva vielä. Mutta siis tämä kritiikki Ylelle, ei sinulle.

Tommi K
Isyyspakkaus

Juu. Tämä mun jakso taisi olla jopa ensimmäinen, jonka he kuvasivat. Onneksi kovin moni asia ei ollut kuitenkaan muuttunut. Konsulttihan en enää ole, vaikka niin ohjelmassa väitänkin.

Silkkitassu

Katsottiin ja itse ainakin tykkäsin kovasti! 

Tommi K
Isyyspakkaus

Jee, kivaa!

Toimitus
Toimitus

Toimituskin onnittelee mahtavasta tv-debyytistä! Fiksuja mielipiteitä, jotka esitit hyvin ja selkeäsanaisesti!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos kiitos! Blogi oli ekaa kertaa tv:ssä, bloggari ei :)

Riikka / Vatsasekaisin Kilinkolin (Ei varmistettu) http://vatsasekaisinkilinkolin.blogspot.fi/

Hyvin meni! :) Mä kyllä odotan pelonsekaisin tuntein omaa jaksoani. Kahdesta kuvauspäivästä kun saa periaatteessa leikattuna aikaan ihan mitä tahansa... Mutta näiden jo ilmestyneiden jaksojen perusteella ei onneksi olla pyritty tekemään sellaista Satuhäät-meininkiä.

Tommi K
Isyyspakkaus

Heh :) Juu, kyllä mä olin ainakin tyytyväinen näihin pätkiin, jotka oli valittu. Mitäköhän kaikkea sinne leikkauspöydälle on jäänyt..?

Minde (Ei varmistettu) http://abitfunktional.blogspot.com

Olipa kiva nähdä ja kuulla sut telkussa. Blogisi on aito, välitön ja suorapuheinen, ja samaa voin ohjelman perusteella sanoa sinustakin :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiva kuulla! Ja kiitos. Yritän usein pitää kielen keskellä suuta ja olisin luonnollisesti ehkä vähän suorapuheisempikin :)

mayhew (Ei varmistettu)

Kiitokset ohjelmasta sekä blogista. Mahtavaa, että tämänkaltaisetkin elämänvalinnat saavat valtakunnallista huomiota.

Terv.
Vasta_vanhempainvapaalta_töihin_palannut_kahden_lapsen_isä_joka_asuu_perheineen_kaupungin_keskustassa :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Eipä kestä :) Onnea sinullekin hyvistä valinnoista.

SuperAurinkoinen (Ei varmistettu)

Hui kun meni kylmät väreet koko ohjelman ajan! Tämä siis positiivista! :) Oli mielenkiintoista mutta myös tavallaan outoa kuulla oikea ääni sun blogin takana! Ja ääni oli varsin miellyttävä, jatkakaa ihmeessä bändinne kanssa! Täältä löytyy yksi uusi bändinne tykkääjä! :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Hui, en tiennytkään olevani niin vaikuttava :) Bändin kanssa, kyllä punotaan uusia juonia, ja kerron niistä sitten, kun on jotain konkreettista kerrottavana. Ja Sense of Silencen Facebook-sivultahan löytyy vanhat demobiisit, mm. ohjelmassakin kuultu The Path.

Melina G

Katsoin myös jakson täällä Sveitsissä, netistä Areenan kautta. Oli hauska saada bloggaajalle ääni. :-) Ja mitään sammakoita en havainnut. Kaiken kaikkiaan kivasti tehty eikä liian siirappinen ohjelma. 

Tommi K
Isyyspakkaus

Hauskaa, että ohjelma on katseltavissa myös Suomen ulkopuolella. Ja kiva että katsoit!

henanna (Ei varmistettu)

Voi olitte molemmat (sinä ja tyttö) niin suloisia!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos. Me olemme. Rouvakin on.

:)

annikaeh (Ei varmistettu)

moikka:) tässä olisi vinkki arvonnasta, josta voi voittaa 2 ihanaa "desing" lamppua!

http://jtrakennusaputalonmiespalvelut.blogspot.fi

Sini O (Ei varmistettu)

Oli tosi hyvä jakso! Ihan ilolla katselin sitä meininkiä millä ohjelma oli tehty ja tyttö oli kyllä suloinen!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kivaa! Kiitos!

KatjaV (Ei varmistettu)

Moro,
Katselin ohjelman minäkin, ja olen seurannut plokiasi on jo pidempään.
Keep up the good work! Tosi mukavaa luettavaa, ja positiivinen elämänasenteenne paistaa ruudun läpi.
Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi jatkossa,
T. Katja

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos samoin! Pysy mukana myös jatkossa!

muffinaround.com (Ei varmistettu) http://muffinaround.com

Olipas hassua nähdä sut videolla kun aikaisemmin sä olet ollut mun koneella vain teksti- ja kuvamuodossa. Olit todella hyvä kameran edessä ja sanoit fiksuja juttuja. Ihana tyttö teillä on ja kaunis koti!

Mun mies jäi maanantaina kotiin 1v poikamme kanssa. Hän palaa töihin ensi vuoden puolella. Suurin osa tämän Blogistania-jakson sisällöstä oli siis todella ajankohtaista meidän perheessä. Oli ihan pakko vinkata tästä myös oman blogin puolella. Oli sen verran hyvä jakso. Niin, ja mainostan tietty mielelläni Ylen tavaraa kun itse olen siellä töissä :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos paljon! Voi vitsit, kun mä olen ihan hämilläni näistä kaikista kehuista. Piti ihan käydä lukemassa, mitä kirjoiti sinne blogiisi. Kiitos siitäkin :)

metallimies ;) (Ei varmistettu)

Morjesta! Olipas hyvä ja mielenkiintoinen ohjelma. Itse olin tyttären kanssa n.7kk kotona kun vaimo oli töissä vuonna 2011.. ja minä siis työskentelen metallialalla, olin ensimmäinen meidän työyhteisöstä joka piti vanhempainvapaata, lisäksi pidin isyyslomat ja isäkuukauden, minun jälkeeni on yksi jo pitänyt vastaavat lomat ja toinenkin on nyt keväällä jäämässä.. kyllä metallialallakin näyttää et tilanne alkaa muuttua kun porukka nuortuu, näkyy muuten aika selvästi miten ikä vaikuttaa vanhempainvapaaseen suhtautumiseen, mielestäni 40-50v ei pitäisi ko. Lomia, taas jo isoisäksi asti päässeet kannustaa olemaan kotona lasten kanssa ja jotku jopa ovat harmitelleet omien lasten lapsuusaikaa kun se on mennyt niin joutusasti "ohi". Minulla on 3 vanhempaa lasta (14v tytär, 12 ja 11v pojat) joiden lapsuusaika meni aikalailla perinteisesti, vaimo kotona. mutta tämån pikkutytön kanssa halusin jäädä kotiin ja vaimo sai työn niin pystyinkin jäämään, nyt tytär täyttää keväällä 3v ja olen edelleen vuorostöistäni johtuen aika paljon päivisin kotona tyttären kanssa.. Suosittelen kyllä kaikille joilla on mahdollisuus olla kotona.

Lempi Sveitsistä/Vierailija (Ei varmistettu)

Kiva ohjelma! Luontevasti esiinnyitte kaikki, isäntä, vieraat ja tietysti pikkuinen tyttäresi :).

Minulla ulkosuomalaisena (joskus mietin, että kauankohan sitä voi olla ulkosuomalainen, vai pitäsköhän tuo muuttaa vaan muotoon "ulkokaikkiseksi", jos ei enää ole varsinaisesti kotona missään...) tuli tippa linssiin katunäkymistä ja kahvilakohtauksista. Noilla kaduilla minäkin ennen kuljin, snif...kyllä Helsinki vaan on hieno kaupunki.

FFFifi
Fitness Führer

Näinköhän mä sut eilen Diana-puistikon viereisellä kympin pysäkillä? Tulit siihen moikkaamaan lapsen kanssa liikkeellä ollutta kaveria? Jos se et ollut sinä, niin mulkoilin sitten jotain toista epäluuloisen näköisenä :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Kyllä nyt taisit mulkoilla ihan vierasta miestä :)

FFFifi
Fitness Führer

Ai kauhee :D No onneksi suomalaiskansalliseen tapaan vaan mulkoilin enkä alkanut esmes juttelemaan!

Vierailija (Ei varmistettu)

Hyvä pätkä oli. Minua nauratti tuo viittauksesi metallialaan, kun sanoit jotakuinkin että täytyy olla pioneeri jos metallialalta uskaltaa jäädä kotiin hoitamaan lapsia. Mieheni on juurikin metallialalla ja jäi hoitovapaalle kahdeksi vuodeksi. Kukaan ei ollut ihmetellyt tällaista valintaa.

Hyvä muuten kun sivusitte sitä miten äitiin suhtaudutaan eri tavalla kuin isään esim. kaupungilla lasten kanssa liikkuessa. Niin totta. Kotiin jäävät isät on cooleja, vastaavat äidit taas nysvöjä.

EWE
Familjen i frontmannahuset

Katsoin ohjelman hetki sitten ja tykkäsin kovasti :) Oli kiva ja jännää nähdä elävää kuvaa, kuulla ääntä ja puhetta vastapainoksi blogin kuville sekä teksteille. Puhuit hyvin ja tärkeistä asioista. Lauluäänesi on mahtava. Teillä on kaunis koti, ja te kaikki kolme vaikutatte mukavilta ja ihanilta ihmisiltä. Otokset sinusta ja tytöstä nosti kyyneleet silmiin, kun siinä taustalla soi sopivan itkettävä musiikki :) Tyttö oli tosi söpö, ihana hihkuja - ja on toki varmaan sitä edelleenkin.

Olen seurannut blogiasi jo yli vuoden. Kaikki kommentit ja keskustelut olen lukenut, mutta en juuri koskaan ole itse mitään sanonut. Minusta on hienoa, että jäit ensin isäkuukaudelle ja sitten hoitovapaalle. Hyvä, että olet omalta osaltasi näyttänyt esimerkkiä. Meillä myös mies piti isäkuukauden ja kesäloman putkeen. Hän hoiti poikaamme kotona yhteensä 10 viikkoa. Olin itse silloin töissä, kun kerta työni on sen luontoista, että oli mahdollisuus palata pariksi kuukaudeksi takaisin töiden pariin. Nyt olen taas kotona hoitovapaalla. Mies aloittaa tosin pian lyhennetyn työviikon, jotta saisi olla enempi pojan kanssa. Tämä ei kuitenkaan mahdollista minun paluuta vielä töihin. Kokopäiväisestä miehen hoitovapaastakin puhuimme, mutta lopulta päädyttiin tähän ratkaisuun. Onhan sekin jo jotain, jos isä on kotona osan viikosta.

 

Kommentoi