Paistettua fetajuustoa ja bulgursalaattia

Isyyspakkaus

Viikon kuumat vinkit ovat paistettu fetajuusto ja bulgursalaatti. Jutussa mainitaan myös yksi kylmä vinkki.

Kokonaisena paistettu fetajuusto oli meille uusi tuttavuus, ja Rouva kokeili sitä Fanni & Kanelin Tiina Garveyn suosituksesta. Suositus oli erinomainen. (Tiina kirjoitti muuten uusimpaan Maku-lehteen kokonaisen kolumnin suhteestaan fetajuustoon.)

Fetajuusto on siis asetettu uunivuokaan, ja sen päälle on lorautettu tilkka oliiviöljyä ja ripoteltu hieman oreganoa ja mustaapippuria. Sitten sitä on paistettu 200-asteisessa uunissa, kunnes sen on ruskettunut. Sopii hyvin esimerkiksi salaattien lisukkeeksi.

Muuten lautasella onkin aikamoista pikaruokaa. Tai no, onhan niitä esivalmisteltu jo aiemmin, mutta kuvien iltana ruoanlaitto ei vienyt pitkään.

Bulgursalaatti syntyi bulgurista, keitetyistä kikherneistä, paahdetuista paprikoista, paahdetuista munakoisoista, lehtipersiljasta, tuoreesta korianterista, sitruunamehusta ja lorauksesta oliiviöljyä.

Lautasella on myös uunissa paistettua tuoremakkaraa, paahdettua romanesco-kaalia sekä jogurtista ja avokadosta sekoitettu kastike. Kastiketta oli maustettu myös suolalla, pippurilla, valkosipulilla ja tuoreella korianterilla.

Ja olettekos te tutustuneet jo Jymy-jäätelöihin? Nautimme täyteläisen vaniljaista Jymyä jälkiruoaksi kuvassa taustalla häämöttävän, tästä blogistakin aiemmin tutun mustikkarättänän kanssa. Ihan törkeän hyvää!

Kommentit

PiaH (Ei varmistettu)

Kysymys romanseco-kaalista: Onko se ensin keitetty/höyrytetty ja sitten paahdettu?

Tommi K
Isyyspakkaus

Kaalia ei ole höyrytetty, vaan sen päälle on vain pirskoteltu hieman oliiviöljyä ja suolaa ja sitten paahdettu 175-asteisessa uunissa. Romanesco-kaalit on kyllä raakanakin niin hyviä, että niitä oli kiva popsia pelliltä ennen paistamistakin :D Lapsikin tykkäsi!

IreneH (Ei varmistettu)

Monen monta kertaa olen kuullut ylistäviä sanoja näistä "paremmista jäätelöistä" ja aina pettynyt, mutta JYMY <3, mikä koostumus!!!! täydellistä :) Mielestäni jäätelön pitää olla helposti lusikoitavissa vaikka suoraan pakkasesta, en kestä niitä kivikovia könttejä mitä saa ensin sulatella ja sitten kun jäätelö on sopivaa syötäväksi, niin ei kestä kauaa, että se alkaa kunnolla sulaa ja koostumus muuttuu velliksi. Oma Jymy-suosikkini on ehdottomasti ei niin makea puolukka, voisin syödä sitä litrakaupalla.

Tommi K
Isyyspakkaus

Meillä on ollut mansikkaa ja suklaata, mutta puolukka on vielä maistamatta. Kuulemma sitäkin on pakastimessa! Olen kuullut siitä vain hyvää.

kreikkafani (Ei varmistettu)

Vajaa neljä vuotta sitten törmäsin Kreikassa grillattuun fetaan. Ja siitä tuli meidän perheen kesän ykkösherkku! Suosittelen. Foliosta taitellaan reunallinen pieni grillausalusta, paksu fetasiivu, päälle oliiviöljyä, oreganoa, tomaattiviipale (ja siihenhän voi laittaa lisäksi esim. pari oliivia, paprikasiivu jne. mistä tykkää. Alkuperäisessä versiossa oli fetajuuston päällä tomaattiviipale ja vieressä pari paprikasiivua). Sitten vaan folio grilliin!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kuulostaa erinomaiselta!

Tiina G (Ei varmistettu) http://www.maku.fi/blogit/fanni-kaneli

Ei fetan voittanutta! Kiva, että tykkäsitte - kiitos linkittämisestä, Tommi! Ei ollut vaikea kirjoittaa kolumnia tästä aiheesta - juttua riittää! :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Eipä kestä! Kiitos inpiraatiosta!

Herkku (Ei varmistettu)

Voihan Jymy!
Parasta jäätelöä mitä tiedän ja vielä luomua!!
Suosikkini on puolukka..

Kolmen kaverin jäätelöstä tykkään myös, sitä saa useammasta paikasta. Jymyä pitää hakea vähän kauempaa.

Tommi K
Isyyspakkaus

Ihan tosi? Meillä sitä taitaa saada ihan lähikaupastakin.

Herkku (Ei varmistettu)

No oho, myyntipaikat onkin lisääntyneet hurjasti!! Hyvä! Aikoinaan kun tutustuin jätskiin, niin ostopaikat oli harvassa..

Vierailija (Ei varmistettu)

Oli pakko tulla blogiin kertomaan, että Gastronaatti on tällä hetkellä meidän tytön 1v4kk yksi lempikirjoista. Hyvät kuvat osoiteltavaksi ja äidille nimettäväksi :)

Tommi K
Isyyspakkaus

"Hyvä hyvä hyvä, siellä vaan kasvattamaan pikkunaattia", kommentoi Rouva vieressä. "Ja toivottavasti myös äiti tykkää!"

Kommentoi