Paistettua fetajuustoa ja bulgursalaattia
Viikon kuumat vinkit ovat paistettu fetajuusto ja bulgursalaatti. Jutussa mainitaan myös yksi kylmä vinkki.
Kokonaisena paistettu fetajuusto oli meille uusi tuttavuus, ja Rouva kokeili sitä Fanni & Kanelin Tiina Garveyn suosituksesta. Suositus oli erinomainen. (Tiina kirjoitti muuten uusimpaan Maku-lehteen kokonaisen kolumnin suhteestaan fetajuustoon.)
Fetajuusto on siis asetettu uunivuokaan, ja sen päälle on lorautettu tilkka oliiviöljyä ja ripoteltu hieman oreganoa ja mustaapippuria. Sitten sitä on paistettu 200-asteisessa uunissa, kunnes sen on ruskettunut. Sopii hyvin esimerkiksi salaattien lisukkeeksi.
Muuten lautasella onkin aikamoista pikaruokaa. Tai no, onhan niitä esivalmisteltu jo aiemmin, mutta kuvien iltana ruoanlaitto ei vienyt pitkään.
Bulgursalaatti syntyi bulgurista, keitetyistä kikherneistä, paahdetuista paprikoista, paahdetuista munakoisoista, lehtipersiljasta, tuoreesta korianterista, sitruunamehusta ja lorauksesta oliiviöljyä.
Lautasella on myös uunissa paistettua tuoremakkaraa, paahdettua romanesco-kaalia sekä jogurtista ja avokadosta sekoitettu kastike. Kastiketta oli maustettu myös suolalla, pippurilla, valkosipulilla ja tuoreella korianterilla.
Ja olettekos te tutustuneet jo Jymy-jäätelöihin? Nautimme täyteläisen vaniljaista Jymyä jälkiruoaksi kuvassa taustalla häämöttävän, tästä blogistakin aiemmin tutun mustikkarättänän kanssa. Ihan törkeän hyvää!