Paluu SketchUpin pariin

Juuri tällä hetkellä tuntuu ihmeelliseltä, että olemme koskaan saaneet tehtyä omassa kodissamme isoa keittiöremonttia. Keittiö siirrettiin silloin kokonaan toiseen huoneeseen, ja uuteen keittiön piti tehdä satoja isoja ja pienempiä päätöksiä ja valintoja.

Vaikka mökin keittiöremontti on paljon pienempi ja helpompi kaikin puolin, päätöksien tekeminen tuntuu yllättävän vaikealta. Tässäkin remontissa keittiö siirtyy toiseen paikkaan, ja vedämme myös ensimmäistä kertaa ikinä juoksevan veden tuvan puolelle.

mokkiremontti-tupa-3.jpg

Jotta pääsisimme asiassa eteen päin, päädyin piirtämään tulevan keittiön kalusteineen jälleen kerran SketchUpilla. Tuttavallisemmin Ketsupilla.

Mökkiremontti - SketchUp.png

Omaa keittiöremonttiamme olisimme tuskin saaneet suunniteltua ilman SketchUpia. Voit ihmetellä tästä muutaman vuoden takaisesta postauksesta, miten lähellä lopputulos olikaan alkuperäistä suunnitelmaa. Seitsemässä vuodessa on varmasti tullut tarjolle uusiakin 3D-mallinnussoftia, mutta tällä tutulla välineellä sain tehtyä nopeasti sen, mitä tarvitsin.

Juuri tällä hetkellä akuutein asia tässä remontissa ovat sähkötyöt. Vaikka mökin sähköt vedetäänkin periaatteessa pintavetoina, juuri tämän keittiön kohdalla johdot ja tarvittavat jakorasiat voidaan piilottaa seinän toisella puolella olevaan varastoon. Johdot tuodaan siis läpi täsmälleen haluttujen valaisimien, kytkimien ja pistorasioiden kohdalta. Tänään sähkömies kävi jo tekemässä koeporauksen seinään ja totesi, että suunnitelmamme on toteutettavissa myös käytännössä.

Aiemmista suunnitelmista poiketen taidamme sittenkin sijoittaa keittiön yläkaapin sivuseinälle, ja laittaa tiskipöydän päälle avohyllyn.

Mökkiremontti - SketchUp 2.png

Piirroksessa näkyvä laatikko hyllyn alla on pallomainen valaisin, jota en jaksanut mallintaa sen kummemmin. Valkoiset pyörylät välitilassa ovat kaksi pistorasiaa työtason molemmissa päissä, ja kolmas pyörylä on valokatkaisija, jonka sijainti on vielä harkinnassa.

Tulipa samalla tehtyä sanity check myös suunnittelemalleni allastasolle, jota ei ole vielä tilattu. Alustavasti suunnittelemani mitat näyttävät edelleen järkeviltä, kun olen piirtänyt kaikki oikeissa mittasuhteissa.

Kyllä kai tämä tästä lähtee avautumaan. Sähkökalusteet saan huomenna, ja jotain aletaan asentaa jo ensi viikolla. Jännää.

SketchUp näyttää jo vanhentuneen niin, että kaikki aiemmat ominaisuudet eivät ole enää käytössä, eikä koko softaa ole päivitetty vuoden 2014 jälkeen. Kerro ihmeessä, oletko käyttänyt jotain vastaavaa mutta uudempaa ohjelmaa omien projektiesi mallinnukseen!

Kommentit (4)
  1. Hei kyllä Ketsupista on olemassa uudempikin versio! Joka tosin on aika samankaltainen kuin se vanha 🙂 Tuolta löytyy, SketchUp Make 2017: https://www.sketchup.com/download/all

    Näköjään eivät tosin markkinoi tota enää, vaan ovat korvanneet sen selainpohjaisella versiolla joka löytyy osoitteesta https://app.sketchup.com/ (vaatii rekisteröitymisen)

    1. Hyvä tietää! Pitääpä kokeilla ja katsoa, voiko vanhojan piirroksia avata siihen.

  2. Autodeskin Fusion 360 on itsellä korvannut ketsupin, lähinnä koska ominaisuudet loppuivat kesken erinäisten 3D-printattavien asioiden mallintamisessa. En ole sillä mitään talo-mittakaavan asiaa pyöritellyt, mutta pitäisi toki siihenkin taipua. Oppimiskynnys on ketsuppia hiukan korkeampi, mutta nykypäivänä maailma on hyviä tutoriaaleja täynnä

    1. Okei, pitääpä tutustua siihenkin!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *