Parasta burgeria metsästämässä: Friends & Brgrs

Tällä kertaa etsin kaupungin parasta hampurilaista Friends & Brgrs:issa (Aikatalo, Mikonkatu 8).

IMG_8505.jpg

Viime vuonna avattu Friends & Brgrs on tyyliltään hyvin erilainen kuin muut hampurilaisjuttusarjani aiemmista paikoista, ja miljöö on tarkoituksellisen pikaruokaravintolamainen. Ruoat tilataan kassalta ja noudetaan itse, ja juomat tarjoillaan pahvimukeissa.

IMG_8532.jpg

Ketju aloitti Pietarsaaresta, laajentui sitten Helsinkiin ja Tampereelle, ja seuraavaksi vuorossa ovat Oulu ja Kööpenhamina!

IMG_8526.jpg

Paikasta erityisen tekee sen paikallisuus ja se, että ravintoloissa tehdään itse kaikki muu paitsi sämpylät, ketsupit ja sinapit. Jopa ranskalaiset perunat ja pihvien lihat leikataan itse ravintoloissa.

Raaka-aineet ovat mahdollisimman paikallisia. Myös sämpylät tuodaan paikallisista leipomoista, ja Helsingissä niistä vasta Kanniston leipomo. Resepti on ravintolan oma.

IMG_8499.jpg

Hampurilainen on tyyliltään astetta parempaa pikaruokaa. Tilasimme Aioli- ja Classic-burgerit, ja ne olivat maultaan ja rakenteeltaan erittäin hyvät. Aioli-hampurilaisen sisällä oli cheddar-juustoa, aiolia, marinoitua punasipulia ja salaattia. Classic oli perinteisistä perinteisin ilman mitään kikkailua: juustoa, sinappia, ketsuppia, sipulia, maustekurkkua ja salaattia.

Mausteita oli runsaasti, ja hampurilaiset maistuivat aika lailla juuri sellaiselta, mitä odotimmekin. Sanoisin, että hintaansa (7,50 € – 8,50 € + ranskalaiset 3,50 €) nähden hinta-laatusuhteeltaan ruoka oli oikein hyvää. Myös sämpyölöiden leikkuupinnat oli paahdettu, mikä estää sämpylää kostumasta mausteista.

IMG_8509.jpg

Erityiskiitoksen paikka saa aikuisten hampurilaista puolet pienemmästä lasten hampurilaisesta (4 €) – ja siitä, että kun menin ostamaan uutta hampurilaista 3-vuotiaamme maahan pudottaman purilaisen tilalle, työntekijä kertoi, että talo tarjoaa sen.

IMG_8514.jpg

Pikaruokaravintolamaisuudesta huolimatta uskon, että tulen käymään Friends & Brgrs:issa useamminkin. Hampurilaisen sai nopeasti ja se oli huomattavasti varsinaisia pikaruokaravintoloita laadukkaampi ja maukkaampi eikä silti merkittävästi kalliimpi.

Helsingin parhaan hampurilaisen arvonimen haluan silti säästää jollekin toiselle purilaiselle.

Tutkimukset jatkuvat ensi kerralla Kallion Loung3:ssa.

 

Sarjan edelliset osat:

Treffi Pub
Roslund Hietalahti
Sinne Helsinki
Naughty Brgr

 

Kommentit (2)
  1. Loung3n burgeri on julistettu Suomen parhaaksi burgeriksi tässä huushollissa. Vetää vertoja NYC:n serkuille!

    1. Oli tosi hyvä! Palataan siihen jahka ehdin!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *