Parempi kuin Frozen

Siis mitä? Sanoiko tyttö oikeasti, että tämä elokuva on parempi kuin Frozen? Varmistin asian useampaan otteseeen, jopa useampana päivänä, ja hän oli edelleen samaa mieltä.

No nyt on kovaa kamaa! Mistä voi olla kyse?

IMG_0033.jpg

Ei ole epäselvää, että olen suuri Disney- ja piirroselokuvafani, ja Disneyn klassikoilla on erityinen paikka sydämessäni. Monet Disneyn parhaista elokuvista tuotettiin juuri 1980- ja 1990-luvuilla, kun olin lapsi, ja erityisesti niiden musiikit tekivät minuun lähtemättömän vaikutuksen.

Olemme katsoneet tytön kanssa jo useampia Disney-animaatioita, ja tein niistä aiemmin hänen Top 10 -listansakin. Monta klassikkoa on tietysti edelleen näkemättä, mutta erityisesti yksi elokuva on poltellut kaapin perällä. Hankin sen nimittäin jo jokin aika sitten odottamaan sitä, että sen voisi näyttää tytölle.

Se on Leijonakuningas.

IMG_0037.jpg

Eräänä viikonloppuna päätin, että nyt on sen aika, ja istuimme koko perheen voimin sohvalle katsomaan elokuvaa yhdessä. Olimme jo aiemmin lukeneet tarinaa kirjasta ja kuunnelleet elokuvan musiikkia, joten aivan täytenä yllätyksenä sen käänteet eivät tulleet.

On se silti aivan eri asia nähdä elokuvan dramaattiset tapahtumat elävinä kuvina. Jännittävissä kohdissa lapsi kiipesi syliin ja surullisissa kohdissa häntä itketti. Siinä sitten pyyhimme kaikki vierekkäin kyyneleitä poskiltamme.

Eniten tyttöä ei jäänyt kuitenkaan mietityttämään Simban isän kuolema vaan se, miksi Scar oli niin ”tyhmä”. Hän palasi samaan kysymykseen monena päivänä, ja selitimme parhaamme mukaan, miten Scar oli sairaalloisen kateellinen ja vallanhimoinen. Hän halusi myös ymmärtää, miksi Scar huijasi leijonien lisäksi hyeenoitakin, vaikka esitti olevansa heidän puolellaan.

Myös elokuvan musiikki teki häneen vaikutuksen, aivan kuten isäänsä 22 vuotta sitten, ja hän kertoi sen olleen yksi syistä, miksi hän piti elokuvasta niin kovasti. Nyt hän pyytää minua laulamaan elokuvan kappaleita harva se päivä, ja hyräilee itsekin usein Can You Feel the Love Tonightia.

Mutta että Frozenia parempi? Sitä en olisi uskonut. Ajattelin, että myös kaikki muut prinsessaelokuvat olisivat tytön listalla tämän elokuvan yläpuolella, ja Leijonakuninkaan paikka olisi jossain Kaunottaren ja hirviön takana.

Huraat sille!

Ja siitä aasinsilta Kaunottareen ja hirviöön liittyvään uutiseen: Kuulin jo jokin aika sitten, että Disney on tekemässä Kaunottaresta ja hirviöstä uutta versiota oikeilla näyttelijöillä, ja sen ensi ilta on ensi vuonna.

Belleä esittää Emma Watson ja hirviötä Dan Stevens. Myös ääninäyttelijät ovat nimekkäitä ja esim. Lumièren, Cogsworthin ja Mrs. Pottsin ääninä kuullaan Ewan McGregoria, Ian McKelleniä ja Emma Thompsonia.

Varsinainen uutinen on kuitenkin se, että Disney julkaisi elokuvan trailerin tällä viikolla, ja jo se saa aikaiseksi kylmät väreet.

Myönnän sen aivan suoraan: odotan itse tätä leffaa todella paljon. Ja trailerin perusteella olen varma, että sitä tulee jättimenestys.

Vielä jää nähtäväksi, mikä elokuvan ikäraja tulee olemaan ja esitetäänkö sitä vain englanninkielisenä. Viimeistään maaliskuussa se kuitenkin selviää!

Kommentit (8)
  1. Meillä odotellaan vielä tokaluokkalaisen kanssa oikeaa hetkeä katsoa Leijonakuningas. Luulen, että ei niin kauhean herkkänä tapauksena, nyt voisi olla aika.

    Eiköhän Kaunotar ja Hirviö tule myös dubattuna versiona. Ainakin Tuhkimo tuli ja sitä on tytön kanssa katsottu useampaan otteeseen.

    1. Haa! Sen uuden Tuhkimonhan voisikin hankkia jostain katsottavaksi!

  2. Leijonakuningas <3 Ehdoton suosikkini Disneyn klassikoista, ja kyllä, minulla 30+ naisella on lähestulkoon kaikki Disneyn dvd:t hyllyssäni. 😀

    Kummitytön kanssa olemme katsoneet klassikoista nyt Kaunottaren ja Kulkurin sekä Arielin. Odotan kovasti, että hänelle pääsisin näyttämään myös tuon ah niin ihanan Leijonakuninkaan. Äitinsä kanssa olemme tulleet siihen tulokseen, että tyttö on vielä himpun verran liian nuori (eskarilainen). Juurikin pelottavat kohtaukset Scarin, hyeenoiden ja elefanttien hautasmaan parissa ovat niitä syitä miksi elokuvan katsomista siirretään vielä tuonnemmaksi.

    1. Olihan se leffa juu aika jännä, ja kyllä kannattaa odottaa sen näyttämisen kanssa, jos yhtään tuntuu, että on liian jännittävä. Hyvä juttu on se, että tietää mitä on odotettavissa, toisin kuin silloin, kun katsottiin ekan kerran yhdessä Frozen. Silloin mietin, että hups, olipas tämä aika jännittävä… 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *