Perinteinen Mikkelin-kierros

IMG_8697.jpg

Teemme kerran kesässä mökillä ollessamme retken Mikkeliin. Retkeen sisältyy aina pari kirpputoria ja hyvin todennäköisesti vierailu Tertin kartanossa. Tällä kertaa retki oli vieläkin parempi, sillä kävimme myös nauttimassa lounaan Vilee Bistro & Puodissa.

Vilee Puoti & Bistro

Porrassalmenkatu 22, Mikkeli
http://www.vilee.fi/

On ilo havaita, että Vilee onnistuu kolmen vuoden jälkeenkin vetämään tuvan täyteen lounasaikaan. Eikä ihmekään, sillä 21 euron hinta laadukkaasta kolmen ruokalajin lounasmenusta ei tunnu ainakaan Helsingin hintoihin tottuneelle pahalta.

Bistro on avoinna normaalisti vain lounasaikaan, mutta kerran tai kaksi kuussa he järjestävät myös bistroillallisen. Eikö Mikkelin kokoisessa kaupungissa sitten ole tarpeeksi kysyntää hyville illallisravintoloille, jotta ilta-aukiolo kannattaisi aina? Lounasaikaan ainakin tarjoilijat joutuivat käännyttämään asiakkaita ovelta, sillä paikka oli täynnä. Pöytävaraus on siis suositeltava.

Toinen juttu on tietysti se, kannattaisiko Vileen lisätä hieman pöytien määrää. Pöydät kun on aseteltu tilaan niin väljästi, että voisi kuvitella pienen tiivistämisen olevan mahdollista.

IMG_8658.jpg

Vilee Puoti & Bistro

IMG_8664.jpg

Tomaattikeitto

IMG_8671.jpg

Maalaismakkaraa ja kasviksia

IMG_8676.jpg

Mustikkapiirakkaa ja minttujäätelöä

IMG_8686.jpg

Vilee Puoti

Ruoka oli huippuhyvää ja sen kanssa tarjottu maalaisleipä niin herkullista, että siti piti ostaa mukaan Vileen puodista.

* * *

Aivan Mikkelin kuuluisan torin vieressä on uudehko kauppakeskus Stella, jonka sisällä on Mikkelin uusi kauppahalli. Tai puolittain ulkona. Tai vanha kauppahalli, joka on uusittu. Tai jokin vanha rakennus, josta on tehty kauppahalli. Tai jotain. En oikein ottanut selvää. Aika jännä ratkaisu.

IMG_8714.jpg

Kauppahallin vanhassa päässä oli kiva näköinen kahvila Nanda, jossa olisi ollut hauska istuskella, jos emme olisi juuri syöneet. Internet kertoi, että espanjalaishenkinen kahvila on avattu viime joulukuussa, ja sitä pyörittää nuori suomalais-espanjalainen pariskunta.

IMG_8712.jpg

* * *

Kirpputoreista Rouvan suosikkeja ovat Kirppis-Kahvila Wilma ja Wihtori (Maaherrankatu 17, Mikkeli) ja Reaalikirppis (Yrittäjänkatu 22, Mikkeli). Ensimmäinen on Mikkelin keskustassa ja jälkimmäinen muutaman kilometrin päässä teollisuusalueella. Haussa olivat jälleen vanhat eripariset Arabian lautaset, ja niitä myös löytyi.

IMG_8731.jpg

* * *

Tertin kartano

Kuopiontie 68, Mikkeli
www.tertinkartano.fi

Tertin kartanossa on riittävästi syytä tulla Mikkeliin, vaikkei tekisi mitään muuta. Kirjoittelin viime kesänäkin Tertin upeasta pitopöydästä, jota suosittelen edelleen. Tällä kertaa kävimme kuitenkin itse vain kahvilan puolella.

Tai ei se mikään ”vain” ole. Upea yrttipuutarha, aurinkoinen terassi ja syntisen hyvää suklaakakkua.

Mukana ollut ystäväpariskuntamme ilmoitti, että seuraavat juhlat, jotka he järjestävät, järjestetään täällä. Olivatpa ne sitten mitkä tai milloin tahansa.

IMG_8797.jpg

IMG_8778.jpg

IMG_8741.jpg

IMG_8766.jpg

IMG_8750 - Version 2.jpg

Lähtiessämme ehdimme käydä vielä Vinttilöytöjä-puodissa yrttipuutarhan toisella puolella.

IMG_8751.jpg

IMG_8783.jpg

IMG_8785.jpg

…ja vanhaa Arabiaahan sieltäkin löytyi.

IMG_8794.jpg

IMG_8791.jpg

Ehkäpä seuraavan kerran tulemme taas pitopöytään tänne päärakennuksen puolelle. Ja vaikkapa ihan yövieraaksi Tertin pieneen hotelliin! Ja ooh, voisikohan samalla käydä sitten siellä Vileen bistroillallisella..?

IMG_8799.jpg

Kommentit (16)
  1. Moikka Tommi! Kovinpa samoilla kulmilla tunnumme liikuskelevan, vaikkemme koskaan törmääkään. 🙂 Juureni ovat Mikkelissä ja niin myöskin sukumökki, joten noilla suunnilla tulee liikuttua useamminkin kuin kerran kesässä. Jos ette vielä ole näitä katsastaneet, niin seuraaville reissuille suosittelen:

    Rouvan (vaiko koko perheen) kirppistelyä ajatellen: Ekotori lentokentän kupeessa (Keskustasta suunnataan Tuskun teollisuusalueelle/golf-kentälle) – kierrätyskeskus, jossa toisinaan aivan mielettömiä aarteita ja hinnoittelu kohdillaan (tyyliin: ”ai, eikö siinä ole hintalappua? No vie mennessäis!”)

    Hyvää ruokaa: Pruuvi, keskustassa Päämajapubin eli tutummin ”Majan” kyljessä.

    Maailman parasta kauraleipää: Siiskosen leipomosta, joka löytyy Kauppahallista ja myöskin Juvalle päin Kuopiontietä ajellessa osoitteesta Kauraleiväntie 1.

    Letkeää terassimeininkiä: Helle-terassilla torin kävelykadulla. Juomat nyt eivät sen kummempia ole kuin muillakaan terasseilla, mutta jotenkin ne vaan maistuvat muikeammilta reggaen soidessa. 🙂

  2. Kiitos, suunnitelmissa on retki Mikkeliin aivan lähiaikoina ja tästä sai monta hyvää vinkkiä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *