Profiilit saapuvat Netflixiin

Tämä postaus on tehty yhteistyössä Netflixin kanssa.

Netflixiä käyttävät perheet ovat varmasti havainneet, että palvelu ei toimi parhaalla mahdollisella tavalla, kun käyttäjiä on enemmän kuin yksi. Kun koko perhe katsoo ohjelmia yksillä tunnuksilla, systeemin on vaikea päätellä, millainen käyttäjän ohjelmamaku todella on. Eikä ihmekään, jos peräkkäin on katsottu lastenanimaatioita ja eroottisesti virittynyttä kauhukomediaa.

Netflix-ei profiileja.png

Netflix kertoo kavereille, mitä katselet, jos niin haluat.

Lapsille Netflixissä on jo aiemmin ollut oma Lapset-osio, josta aikuisten ohjelmat puuttuvat kokonaan, mutta lapsen katsomat ohjelmat ja niille annetut tähdet vaikuttavat kuitenkin koko perheen ohjelmasuosituksiin. Ja sitten on vielä sekin puoli, että kahden aikuisen ohjelmamaut eivät todennäköisesti mene aivan yksi yhteen. Jos toinen pitää ohjelmasta mutta toinen ei, kumman maun mukaan tähdet pitäisi antaa?

Onkin ilo saada kertoa, että tänä kesänä Netflix lanseeraa palveluunsa profiilit, jolloin perheenjäsenet voivat säätää oman ohjelmamakunsa yksilöllisesti ja antaa ohjelmille omat henkilökohtaiset arvionsa tähtinä.

img_0020.png

Sain profiilit itselleni koekäyttöön jo nyt, hieman etuajassa, ja pääsin testaamaan niitä aivan ensimmäisten joukossa maailmassa! Testaaminen jäi kyllä lähinnä kokeiluksi, sillä profiilituki tuli vasta muutamaan laitteeseen, ja oma Samsungin blu-ray-soittimeni ei ollut niiden joukossa. Kokeilu rajoittui siis iPadiin ja selaimeen. Kaikille laitteille profiilit tulevat kesän aikana.

Profiilit tehdään selainkäyttöliittymässä profiilien hallinnan kautta. Lapsen profiiliin voi asettaa, minkä ikäisille sopivaa sisältöä palvelu näyttää.

Netflix-profiilit.png

Profiilien hallinta

Tämän jälkeen profiilit ovat käytössä kaikissa laitteissa. Jokainen käyttäjä saa omat ohjelmasuosituksensa ja voi säätää Netflixin asetuksien kautta, millaiset ohjelmat kiinnostavat eniten tai vähiten. Myös ohjelmille annettavat tähdet ja Facebook-jakoasetukset ovat käyttäjäprofiilikohtaiset. Näin lapselle näytetyt ohjelmat eivät enää häiritse omia suosituksia eivätkä näy omille Facebook-kavereille suositeltuna sisältönä.

IMG_0021.PNG

Nyt isi voi sanoa, että lasten animaatiot eivät kiinnosta

IMG_0022.PNG

Rouvan ei tarvitse nähdä omalla listallaan scifiä ja fantasiaa. Eikä hän haluaisi näistä suosituksistakaan nähdä kuin Lukijan, mutta hän ei olekaan vielä säätänyt omaa makuprofiiliaan.

IMG_0023.PNG

Lapsi näkee vain lastenohjelmia.

* * *

Netflix on myös lanseerannut tänään (18.6.2013) uuden perheille tarkoitetun sivun http://netflix.com/families, jossa mm. Stream Teamin bloggarit Heather (dooce.com), Charlie (howtobeadad.com) ja Ana (spanglishbaby.com) kertovat, miten heidän perheensä käyttävät palvelua ja miten se helpottaa lapsiperheen elämää. Sivulle on kerätty myös lapsiperheille sopivia ohjelmia.

Netlix-families.png

* * *

Vaikka kerroin edellä, että isiä ei kiinnosta lastenanimaatiot, olen kyllä hyvin kiinnostunut Netflixin ja DreamWorksin yhteistyön tuloksista. Netflix julkaisi nimittäin eilen (17.6.2013) tiedon, että he alkavat julkaista DreamWorksin kanssa vain Netflixiä varten tehtyjä animaatiosarjoja, joissa seikkailevat DreamWorksin elokuvista tutut hahmot. Sisällöt tulevat saataville myös Suomeen, mutta niitä joudutaan kuitenkin odottelemaan ensi vuoden puolelle.

Edellisen Netflix-postaukseni jälkeen olen ehtinyt katsella mm. 56 jaksoa Arrested Developmentia, muutaman lisäjakson House of Cardsia ja pari jaksoa jännittävää Siltaa (Broen). Lisäksi olen saanut paljon suosituksia, joista mainittakoon itselleni aiemmin tuntematon scifi-sarja Doctor Who sekä draamasarja Helteinen helmikuu Thaimaahan muuttaneista ruotsalaisista.

Hommasin kesää varten myös sim-korttipaikalla varustetun iPadin ja siihen rajattoman tiedonsiirron mahdollistavan liittymän. Taitavat jäädä mökinkunnostushommat tänä kesänä viime vuotista vähemmälle.

 

Netflix-yhteistyöstä: Tämä postaus on Netflixin sponsoroima ja osa yhteistyökampanjaa. Kirjoittaja saa korvauksen siitä, että vaivautui muutamaksi päiväksi Kaliforniaan, katsoo tv:tä netistä ja kirjoittaa siitä pari kertaa blogiinsa. Ei hassumpaa, vaikka työtähän tämäkin on.

Lisää Netflixistä:

Kommentit (10)
 1. Moikka!
  Tästä postauksesta lähtien meillä on odotettu profiilien tuloa kuin kuuta nousevaa, mutta vieläkään ei näy eikä kuulu. Olisiko sinulla jo jotain vähän tarkempaa tietoa kuin ”kesän aikana”?

  1. No jopas sattui, kun Netflix julkaisi juuri tänään tiedotteen:

   Lehdistötiedote

   1.8.2013

    

   Netflixin uudet profiilit tarjoavat aiempaa henkilökohtaisemman käyttäjäkokemuksen

   Maailman johtava internet-tv-palvelu Netflix julkisti tänään uuden profiiliominaisuuden, jonka avulla samassa taloudessa asuvat henkilöt saavat entistä enemmän irti Netflixistä. Profiiliominaisuus tarjoaa oman Netflix-kokemuksen jokaiselle käyttäjälle.

   Netflixin tilaajat voivat nyt luoda erillisen profiilin kullekin saman talouden jäsenelle. Kukin katsoja saa oman käyttöliittymänsä, joka perustuu hänen katselumieltymyksiinsä, lempilajityyppeihinsä ja suosikkisarjoihinsa. Katselusuositukset perustuvat Netflixin suositusteknologiaan. Kuhunkin Netflix-tiliin voidaan luoda yhteensä viisi profiilia. Profiilit eivät vaadi lisämaksua, vaan ne sisältyvät perustilauksen hintaan.

   ”Uuden profiiliominaisuuden ansiosta Netflix on nyt entistä toimivampi ja henkilökohtaisempi. Erilliset profiilit mahdollistavat yksilöllisen Netflix-kokemuksen, joka rakentuu käyttäjän omien suosikkisarjojen ja -elokuvien ympärille, eivätkä suositukset enää sekoitu muiden perheenjäsenten suosituksiin”, kertoo Netflixin Chief Product Officer Neil Hunt.

   Kunkin profiilin voi liittää eri Facebook-tiliin, jolloin käyttäjä voi nähdä myös Facebook-kavereidensa Netflix-suositukset. Profiiliominaisuuden ansiosta käyttäjän on myös entistä helpompi siirtyä Netflix Kidsiin, joka sisältää 12-vuotiaille ja nuoremmille soveltuvia sarjoja ja elokuvia.

   Netflix tuo profiilit käyttöön vaiheittain 1. elokuuta alkaen, ja profiilit ovat kaikkien Netflixin jäsenten käytettävissä kahden viikon kuluessa. Uudet jäsenet voivat lisätä profiilin kullekin perheenjäsenelle rekisteröitymisen yhteydessä. Nykyiset jäsenet voivat luoda lisäprofiileja koska tahansa Netflixin sivustolla tai PlayStation 3 -konsolilla.

   Profiileja voi käyttää useimmilla Netflixiä tukevilla laitteilla, kuten Netflix-verkkosivustolla, PlayStation 3- ja Xbox 360 -konsoleilla, iPadilla, iPhonella, AppleTV:llä ja muilla iOS-laitteilla sekä useimmilla älytelevisioilla. Yhteensopivien laitteiden luettelo kasvaa lähikuukausina.

    

   1. Hahhah, aika hyvä sattuma! 🙂 Ja kiitos.

 2. Tiedätkö tekeekö Netflix jotain sille ettei Suomessa pysty valitsemaan kieltä esim lastenohjelmissa? Esim Bamse joka on Ruotsissa tehty voi katsoa vain suomeksi.

  1. Osassa ohjelmista on saatavilla vaihtoehtoinen ääniraita ja myös tekstityksen kieli on valittavissa, mutta Bamsessa sitä ei valitettavasti ole. En osaa sanoa, miksi, enkä sitä, onko juuri tämän ohjelman kohdalla asialle tapahtumassa jotain. Kyse on tässäkin tapauksessa siitä, millaiset esitysoikeudet Netflix on ostanut sisältöön ja onko sopimuksen toisella osapuolella ollut tarjota muita kielivaihtoehtoja.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *