Netflix-kuherruskuukausi

Isyyspakkaus

Tämä postaus on tehty yhteistyössä Netflixin kanssa.

"Siellähän on vain vanhoja leffoja ja tv-sarjoja." Näin kuulin kuvailtavan Netflixiä, joka lanseerasi kuukausimaksulla toimivan videoiden suoratoistopalvelunsa *) Suomessa viime lokakuussa. Uskoin tätä enkä jaksanut edes tutustua palveluun. Sitten minua pyydettiin kirjoittamaan siitä blogiini.

*) Suoratoisto eli streaming tarkoittaa multimediatiedoston siirtämistä käyttäjälle verkosta niin, että sisältöä aletaan näyttää välittömästi, kun tiedosto alkaa latautua.

Kelataanpas vielä hieman taaksepäin ja kerrotaan, mistä on kyse.

Kerroin pari viikkoa sitten olevani Kaliforniassa Netflixin vieraana ja osallistuvani heidän kampanjaansa osana kansainvälistä perhebloggareista koostuvaa Stream Teamia. En ollut käyttänyt Netflixiä aiemmin, joten suhtauduin hommaan alkuun hieman epäileväisesti, mutta muuten yhteistyö kuulosti houkuttelevalta.

Lähdin siis mukaan, ja kahden Los Gatosissa vietetyn päivän aikana sain selville muun muassa, että

 • Netflixissä on paljon muutakin kuin vanhoja leffoja ja tv-sarjoja
 • osa tv-ohjelmista esitetään Netflixissä yksinoikeudella heti niiden jenkkijulkaisun jälkeen
 • monet elokuvat tulevat Netflixiin heti niiden videovuokraamojakelun jälkeen
 • kansainväliset esitysoikeudet ovat monimutkainen ja kallis vyyhti ja Netflix ei voi esittää samaa sisältöä kaikkialla vaikka haluaisi. Sama yhtiö ei aina edes omista oikeuksia eri maissa
 • ja erityisesti: Netflix tuottaa myös itse laadukkaita ohjelmia, jotka saa katseltavaksi taatusti tuoreina ja ennen muita.

Valikoima Suomessa on kyllä suppeampi kuin Jenkeissä, mutta itse löysin heti ensisilmäyksellä katseltavaa vähintään useaksi viikoksi. Jopa niitä vanhoja tv-sarjoja. Vietänkin tällä hetkellä Netflix-kuherruskuukautta ja olen katsonut tv:tä enemmän kuin edellisen vuoden aikana yhteensä. Tästä saan kiittää sekä Kalifornian-reissun jälkeistä jetlagia että tytön hyviä päiväunenlahjoja. Kun tyttö nukkuu, voin laittaa jotain pyörimään tv:stä samalla, kun kirjoitan blogia.

Nyt sanoisin, että Netflixin vahvuudet ovat:

#1 Netflixin alkuperäissarjat

Netflixin itse tuottamista ohjelmista mainittakoon aiemmin tänä vuonna esillä ollut koukuttava poliittinen draama House of Cards, josta Netflix alkoi juuri kuvata toista tuotantokautta, Arrested Development (Sukuvika), jonka neljäs tuotantokausi ilmestyi suoraan Netflixiin viikko sitten ja Orange is the New Black, naisvankiladraama, joka julkaistaan heinäkuussa.

Orange Is the New Black

#2 Yksinoikeudella heti julkaistavat ohjelmat

Netflix alkoi myös juuri tällä viikolla (3.6. alkaen) esittää Jälkiä jättämättä -rikossarjan (The Killing) uusia jaksoja vain päivän sen jälkeen, kun ne on esitetty ensimmäisen kerran Jenkeissä. En ollut katsonut sitä aiemmin, ja kahden ensimmäisen jakson perusteella sarja vaikuttaa jännittävältä.

#3 Mahdollisuus löytää mielenkiintoisia ohjelmia, joista ei ollut kuullutkaan

Netflix ei ehkä tarjoa juuri sitä ohjelmaa, jonka itse haluaisi löytää, mutta se ehdottaa katseltavaksi sisältöä, jonka olemassaolosta ei edes tiennyt aiemmin: tv-sarjoja, elokuvia, dokumentteja. Löysin heti ensimmäisenä tämän: Being Elmo - A Puppeteer's Journey. Mielenkiintoinen dokumenttielokuva ja vanhalle Muppet-fanille ehdottoman hieno löytö.

#4 Mahdollisuus löytää ohjelmia, jotka ovat syystä tai toisesta menneet aiemmin ohi

Listalla ovat yllä mainittujen sarjojen lisäksi mm. nämä:

 • Lilyhammer: Norjalais-amerikkalainen draamakomedia, joka on tuotettu julkaistavaksi ensisijaisesti Netflixissä mutta on näytetty myös Yle Femillä
 • Silta (Broen): Tanskalais-ruotsalainen rikossarja, jossa selvitetään Tanskan ja Ruotsin välisellä sillalla tapahtuvaa murhaa. Ja mennyt myös ohi Ylen lähettämänä
 • Weeds: Olen nähnyt kaksi kautta ja katsomatta on näemmä neljä!
 • Dexter: Katsomatta kaksi kautta
 • Mad Men: Kehuttu, en ole katsonut
 • How I Met Your Mother: Samoin.

#5 Ja vielä se nostalgia

Olisihan se joskus hauska katsoa uudelleen vaikkapa Twin PeaksHistamiinin joulukalenteri tai Hercule Poirot -mysteerejä.

Kuten huomasit, jäin heti koukkuun tv-sarjapuolelle, mutta kyllä mielenkiintoisia elokuviakin näytti olevan useita.

Oletko sinä ehtinyt löytää Netflixistä jotain suosittelun arvoista katseltavaa?

* * *

Yksi Netflixin keskeisistä ominaisuuksista on se, että palvelu ehdottaa uutta katsottavaa sen mukaan, mitä on katsonut aiemmin, kuinka monta tähteä näkemälleen ohjelmalle on antanut ja esimerkiksi, mistä omat Facebook-kaverit ovat pitäneet. Onkin mielenkiintoista, miten etusivun nostot muuttuvat vähitellen. Miten se osaakin ehdottaa minulle vaikkapa "omalaatuisia tv-draamoja"?

Netflix iPhonessa 

No eihän se mitään noituutta ole, vaan olen itse ruksinut selainkäyttöliittymän Makuprofiili-osiossa, mikä minua kiinnostaa tai ei kiinnosta. Myöhemmin katsottuani Netflixin ehdotuksia muilla laitteilla olen sitten ruksinut sieltä pois, ne mitä en halua katsoa ja antanut tähdet jo näkemilleni ohjelmille.

 Netflixin Makuprofiili tietokoneella

* * *

Mieluiten katselen ohjelmani tv:n kuvaruudulta, ja olikin kivaa, että Samsungin Blu-ray-soittimestani Netflix löytyi aivan automaagisesti. Tv sen sijaan oli väärää sarjaa, vaikka Samsungin SmartTV onkin. Monista kodeista löytyy myös esimerkiksi PS3 tai Apple TV, joiden kautta Netflixiä voi katsoa isolta ruudulta.

Minun televisioni, jossa ei ole Netflixiä, mutta kun siihen kytkee toisen laitteen, sitten siinä on 

On minusta silti mukavaa, että ohjelmia voi katsoa myös pieneltä ruudulta kuten puhelimesta tai taulutietokoneelta. Uudelle käyttäjälle oli huikeaa, että ohjelmaa voi katsoa tv:stä illalla, lopettaa katsomisen kesken ohjelman ja jatkaa sitä seuraavana päivänä bussissa kännykän ruudulta siitä kohdasta, mihin katsominen keskeytyi.

iPhone-käyttöliittymä

Voipa kesken katsomisen vaihtaa myös iPadiin ja katsoa jakson Arrested Developmentia samalla, kun touhuaa keittiössä.

iPad-käyttöliittymä

Palvelu ei muista pelkästään viimeksi toistetun ohjelman pysäytyskohtaa vaan sen, mihin mikä tahansa joskus aiemmin katsottu ohjelma on katkaistu. Palvelu myös osaa tarjota seuraavaa jaksoa jossain tv-sarjassa, kun on nähnyt edellisen. Varmasti itsestäänselvyys Netflixin vanhoille käyttäjille, mutta uudelle käyttäjälle tämäkin tuntui ihmeelliseltä.

* * *

Tähän mennessä käytössä ei ole ollut mitään ongelmia, ja olen katsonut ohjelmia sekä laajakaistan kautta tv:stä että 3G-yhteydellä kännykästä. Sekä kaupungissa että maalla. En kuitenkaan liikkuvassa autossa.

Vanhalla iPadilla (1. sukupolvi) ohjelmien kelaaminen aiheutti ongelmia, sillä ääni ja kuva menivät epäsynkkaan, mutta enpä ole kyllä päivittänyt iPadin käyttöjärjestelmääkään aikoihin. Nyt syyhyttää hankkia uusi iPad sim-kortilla, että voisi katsoa ohjelmia mökillä kesällä.

* * *

Lasten sisältöihin en ehtinyt vielä paneutua, kun oma lapsemmekaan ei vielä tv:stä perusta. Iloitsin kuitenkin jo, että löysin Netflixistä DreamWorksin animaatioita ja Looney Tunes -klassikon Väiski on aina Väiski (The Bugs Bunny and Road Runner Movie). Palataan kuitenkin tähän teemaan toisessa postauksessa parin viikon päästä.

Onko jotain, jota haluaisit tietää palvelusta, sen sisällöstä tai käyttämisestä?

 

Netflix-yhteistyöstä: Tämä postaus on Netflixin sponsoroima ja osa yhteistyökampanjaa. Ei ole ilmaisia lounaita eikä varsinkaan Kalifornian-matkoja. On kuitenkin ilo kirjoittaa palvelusta, johon on itse ollut aidosti tyytyväinen. Saunalahti ei sponsoroi postausta millään tavalla. Ei myöskään Samsung, Sony tai Apple. Vink vink. Kuvia ja kuvaruudunkaappauksia käytin täysin omavaltaisesti keneltäkään kysymättä ja varastin Netflixin promokuvat Netflix Suomen Facebook-sivulta. Buahahahaa.

Lisää Netflixistä:

Kommentit

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos vinkistä, pitää tutustua tähän Doctor Whohon.

Sillypäänts

Netflixin sarjoista suosittelen lämpimästi Doctor Whota (maailman pisimåään jatkunut scifi- sarja eikä syyttä) ja Battlestar Galagtikan uudempia jaksoja. Uusi Sherlock oli myös mukaansatempaava tuttavuus.

Tommi K
Isyyspakkaus

Hmm, Battlestar Galactica ei ole saatavilla?

Sillypäänts

whoops, se taitaakin näkyä vain jenkkien flixisssä.

Ennen uuden iPad:n hankkimista kannattaa miettiä riittääkö puhelimesta jaettu wifi katsomiseen. Jos siis et ole vielä jakanut nettiä puhelimesta niin se on mahdollista ja itse käytän sitä auton takapenkkiläisenä paljon, tykkään enempi surffailla iPadin kanssa kuin kännyllä.

Tommi K
Isyyspakkaus

Mun pitää valitettavasti huomioida myös mökillä saatavilla olevan aurinkosähkön rajallisuus. Kännykkää ei voi pitää latauksessa jatkuvasti ja kahden laitteen wifi-yhteyden pitäminen päällä yhtä aikaa on niissä oloissa liiallista energian tuhalusta :) Ja onhan se vanha iPadi jo aika vanha, ja se on jäänyt vähäiseen käyttöön juuri siksi, ettei siinä ole sim-korttia.

Cloetta
la maria

Olen ollut Netflixin aktiivinen käyttäjä nyt about puolisen vuotta. Olen ollut tyytyväinen tarjontaan. Olen aina katsonut viikottain pari leffaa, joten jotain hyviä uutuusleffoja en sen kautta ole löytänyt. Lähinnä jopa vaan katsonut huonoja leffoja paremman puutteessa, niin koska se on niin kätevää.

Tv-sarjat ovat huippuja, mainitsemasi House of Cardsin katsoin viikossa. Loistavia näyttelijäsuorituksia ja mielenkiintoisia juonenkäänteitä. Toinen sarja mitä en koskaan saannut katsottua telkkarista, mutta kätevästi Netflixistä on Californication. Hank Moody is god ja meidän auto jopa nimettiin Runkelin mukaan! 

Asun nyt UK:ssa ja tarjontani taitaa olla eri kuin Suomessa. Ehdotukseni: jos mahdollista niin kaikki tarjonta yhden sovelluksen kautta, ei maakohtaista palvelua. Onko se semmoinen mahdollista?

 

Tommi K
Isyyspakkaus

Tarjonta vaihtelee tosiaan maittain, sillä eri yhtiöt omistavat oikeudet eri maissa ja Netflix joutuu neuvottelemaan sopimukset kaikille alueille erikseen. Yllättävää on esimerkiksi, että Kanadassa ja Jenkeissä näkyy eri sisällöt juuri siksi, että jokin jakeluyhtiö, jonka kanssa Netflix on tehnyt sopimuksen Jenkeissä ei omistakaan esitysoikeuksia Kanadassa. UK:n tarjonnan laajuus lienee lähempänä Suomea kuin Jenkkejä, mutta olisi kyllä mielenkiintoista nähdä, mitä kaikkea siellä on tarjolla. Pitää varmaan tehdä reissu Britteihin :D

Palveluhan näyttää sisällöt sen mukaan, missä sijaitset sillä hetkellä, kun palvelua käytät. Jos siis olet lomamatkalla toisessa maassa, näet sen maan sisällöt. Euroopassa palvelu toimii tosin vasta UK:ssa, Irlannissa ja Pohjoismaissa (pl. Islanti).

Therese (Ei varmistettu)

Aivan. Käyn perheen luona Lontoossa 3-4 kertaa vuodessa, ja kulutan aina pari päivää lomasta maaten sohvalla katsomassa sarjoja tai kausia, joita Suomessa ei (vielä) näytetä.

Amma
Why you little!!

Meillä kersa tuijottaa aivan lumoutuneena Late Lammasta. Auttaa silloin kun pitäisi esim. saada ruoka tehtyä ilman että tuholainen on koiran vesikupilla, kuumassa uunin luukussa tai purkamassa roskakaappia. Ja sitä jaksaa myös vanhemmat katsoa ilman välitöntä tylsistymistä.

Muuten palvelu on meillä kyllä hintansa haukkunut ihan totaalisesti. Vertaa vaikka siihen, että meillä on myös MTV3 total, jossa näkyy kaikki Canalin kanavat ja maikkarin lisäkanavat ja josta maksamme huomattavasti enemmän kuussa (mutta koska formulat), niin Netflix pieksee kyllä mennentullen kanavapaketin. Lisäksi taloudesta löytyy HBO Nordicin striimi (kun sen sai puoleksi vuodeksi ilmaiseksi kun osti Samsungin tabin joulun alla), niin kerrottakoon että HBOlta on katsottu yksi jakso Veepiä (se Suomijakso) ja GoT:n uudet jaksot. Ja tuon GoT:n näkis sieltä Canaliltakin.

Netflix <3

Tommi K
Isyyspakkaus

Mutta Late Lammashan on tosi hauska :D Kummituspojan luona on sitä tullut joskus katsottua. Me otettiin kans joskus vuosi sitten Canal...joku-paketti lätkän takia, mutta sieltä ei katsottu kyllä sitten mitään muuta.

HBO:n vod-palvelu kyllä kiinnostaisi ihan Game of Thronesin takia. Ja Rouva on ihastunut (omasta mielestäni aika ärsyttävään) Girlsiin :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Testasin Late Lammasta lapseen: Ei voisi vähempää kiinnostaa. Sen sijaan hän yrittää työntää höyhentä suuhuni ja paukuttaa päätään sohvapöytään.

Amma
Why you little!!

No, onneksihan valinnanvaraa löytyy :) Meilläkään ei kiinnostusta herätä esim. Juniorilta tuleva, noin pienelle "suunnattu" Teletapit, vaan poika katsoo ohjelmaa ja vanhempaa vuoronperään ilmeellä "et oo tosissas? Tätäkö pitäis muka mun kattoo?"

Dalmi
Arkisokka

Meillä hittinä on Mimi ja Kuku. ;) Pieni mies on ihan tohkeissaan; Tanssii, kiljuu ja taputtaa koko jakson ajan. (Sitä saa tanssia siskon kanssa kun mutsi tekee ruokaa, heh)

Piipo79

Odota vuosi tai pari niin Late lammas on ihan pop!

somewhere

Minäkin olin Netflixin suhteen aiemmin epäileväinen ja vuosi sitten kokeilin ilmaista kuukautta palvelun kanssa. Nyt vuoden jälkeen tilasin palvelun uudelleen etukäteen Arrested Developmentin takia, mutta ihastuinkin Netflixin helppouteen jo ennen kuin sarjan 4. kausi edes alkoi. Vuodessa se oli mielestäni kehittynyt paljon ja nyt en juuri muualta tv:tä ja elokuvia katsokaan. Valikoima on täällä Briteissäni mielestäni todella hyvä, vaikka ei Yhdysvaltojen tasolle ylläkään. Erityisplussaa juuri siitä kuinka yksilöllinen Netflix-tili on, ja kuinka sarjan katsominen on helppoa juuri tuon pysäyttämis/jatkamis-mahdollisuuden takia ja sen että seuraavan jakson saa käsiinsä sekuneissa.

Tulipas pitkä selostus, mutta olen enemmän kuin tyytyväinen. :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Hienoa! Briteistä oli muuten mukana samalla reissulla pari äitibloggaria, ja uskoisin, että hekin käsittelevät Netflixiä omissa blogeissaan vielä näidenkin juttujen jälkeen. En loukkaannu, vaikka toinen sekoittaakin Alankomaat ja Pohjoismaat :)

http://themumdaytimes.tumblr.com/post/52045663820/coming-to-america

http://www.huffingtonpost.co.uk/sarah-tetteh/future-of-kids-tv_b_3331508.html

hunajaluu

Meillä ollaan myös oltu tyytyväisiä Netflixin käyttäjiä siitä asti, kun palvelu Suomeen rantautui. Pikkulapsiperheessä tuo on siitä kätevä, että kun koskaan ei voi tietää etukäteen, minä iltana ehtii tai jaksaa leffoja katsoa, niin tuon kautta ne ovat aina saatavilla heti. 

Suosikkeja meillä on ollut huikea House of Cards, kiva kuulla että siitä on tulossa jatkoa. Suomeksi dubattuja Tintti-piirrettyjä ollaan viime iltoina katseltu ihan innoissamme lapsen mentyä nukkumaan... Myös melko tuore leffa Äärimmäisen lujaa ja uskomattoman läheltä on hiljattain ilmestynyt valikoimiin, suosittelen todella lämmöllä! Sen katsomisen aloitin tv-ruudulta ja jatkoin iPadilla loppuun makuuhuoneen puolella erään levottoman pikku nukkujan vuoksi. 

Mielellään tuosta sitä kahdeksaa euroa kuussa maksaa, vaikka joskus tulee käytettyä enemmän ja joskus paljon vähemmän. Älyttömän hyvä palvelu. 

Tommi K
Isyyspakkaus

Hah! Niin sitä voi vanhemmatkin innostua animaatioista! Kyllä mullakin on listalla monta animaatioita, joita todellakin aion katsoa ilman lasta.

Äärimmäisen lujja ja uskomattoman läheltä tuli katsottua muutama kuukausi sitten DVD:ltä, ja se oli kyllä todella hyvä.

Mahdoton Nainen

Hei kiitti tuosta The Killing -vinkkauksesta, olin jotenkin täysin missannut että Netflix näyttää uuden kauden jaksot! Mun mielestäni Netflix pesee niin tarjonnassa kuin käytettävyydessä ainakin HBO:n johon tuli vahingossa hankittua pakkovuosi (= unohdin perua palvelun koeajan päättyessä)... Jos katselet Netflixiä tietokoneelta voit ladata selaimeen Media Hint -nimisen lisäosan jolla pystyt kiertämään suomalaiset maarajoitukset ja pääset käsiksi jenkkitarjontaan, joka on ehkä 100 kertaa laajempi kuin kotimainen... Ainoastaan suomalaisia tekstityksiä ei voi silloin käyttää, mutta itse en ole kokenut sitä ongelmaksi. Kuulemani mukaan myös noihin pelikonsoleihin on olemassa jotain vastaavia kiertomahdollisuuksia, mutta itse en tiedä siitä sen enempää.

Kirjoitin joku aika sitten samasta aiheesta blogauksen, sieltä ehkä löytyy lisää katseluvinkkejä (toim. huom. osa niistä saattaa vaatia tuon Media Hint -lisäosan että niitä pääsee katselemaan).

Tommi K
Isyyspakkaus

Eipä kestä, siitä Killingistä taisikin tulla tiedote vasta alle viikkoa sitten.

Noihin maakohtaisten rajoitusten kiertämiseen en voi sanoa näin puolivirallisena Netflix-edustajana kuin, että ei taida olla ihan käyttöehtojen mukaista :)

Mahdoton Nainen

Joo ei se kai olekaan ihan käyttöehtojen mukaista, mutta ei siitä mitään seuraamuksiakaan käsittääkseni ole. Olen ymmärtänyt että Netflix vähän niin kuin hissukseen antaa vain asian olla... Mutta ymmärrän kyllä Netflixin yhteistyökumppanin virallisen kannan ;)

Jeebah (Ei varmistettu)

Se on siis laitonta. Yhdysvalloissa maksimirangaistus on vuosi vankeutta ja rikosluokitus "felony" eli se vakavin.

Että ei vissiin tosiaan ihan Netflix virallisesti suosittele moista tai ole avustamassa rikoksessa.

Kao Kao

Minä katsoin sairaana pari romanttista komediaa ja nyt se ei leffapuolella muuta tarjoakaan, en tajua miten sieltä löytäisi niitä elokuvia, tai sitten Suomessa näytettävät on tosi vanhoja.. Mut pienoisarja Kennedy's vie mua tällä hetkellä mennessään :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Kannattaa käydä katsomassa tietokoneen selaimen kautta omaa makuprofiilia. Ja uusimmat lisäykset ja uudet julkaisut (tullut teatterilevitykseen alle 16 kk sitten) löytyvät tältä sivulta: http://nflx.it/i3SZW5

Kao Kao

Hei kiitti, mä tallensin ton kirjanmerkkeihin, niin pääsen näppärästi katsomaan mitä uutta siellä on. En edes yritä löytää sitä sieltä itse :D

Anniena (Ei varmistettu)

Minusta on todella epäilyttävää, että kirjoitat tälläisiä maksettuja mainoksia jostain yrityksestä. En haluaisi tälläisiä enempää blogistasi lukea. Vaikka blogit eivät journalistisia tuotoksia olekaan, minua nämä inhottavat silti.

Tommi K
Isyyspakkaus

Lupaan jatkossakin merkitä juttujen alkuun vastaavasti "yhteistyössä xxx:n kanssa", joten voit jättää ne silloin lukematta.

Tässä on kyse kuitenkin aivan avoimesta kaupallisesta yhteistyöstä, ei piilomainonnasta, joka on huomattavasti epäilyttävämpää ja varsin yleistä blogimaailmassa. Netflix ei ole myöskään sanellut minulle, mitä tai miten minun pitäisi asiasta kirjoittaa.

:) (Ei varmistettu)

Joo, minäkin luen ehkä vähän varautuneemmin sponsoroituja juttuja mutta toisaalta minusta on reilua, että yhteistyöstä kerrotaan avoimesti. Voi jokainen sitten suhtautua kirjoituksiin mielensä mukaan. Kirjoitusohjeita en Tommille ryhdy jakamaan, eikä hän niitä varmaan kaipaakaan.

Ja niin, työskentelen itsekin firmassa, joka tekee yhteistyötä eri tiedotusvälineiden ja bloggaajien kanssa. Että ymmärrän Netflixin aseman tässä kyllä myös.

Vierailija (Ei varmistettu)

Netflix on kyllä loistava ja hintansa väärti palvelu! Itse löysin How I Met Your Mother -sarjan Netflixistä ja jäin täysin koukkuun. Katsoin kaikki siellä olevat tuotantokaudet aikalailla putkeen tai no niin putkeen, kun se lapsenhoidon ohella on mahdollista. ;) Toivottavasti sarjan seuraavatkin tuotantokaudet ilmestyvät Netflixiin!

moikkelis (Ei varmistettu)

Niin paras sarja!! Oli ihan pakko ladata koneelle se mediahint-sovellus että sai jenkkiversion käyttöön ja yhden kauden enemmän kuin Suomen netflixissä. En oo löytänyt mistään että se ois laitonta (en koskaan lataile esim. laitonta musiikkia, leffoja tms.), ilmeisesti ei ihan käyttäjäehtojen mukaista kuitenkaan?

Suklaamuffinssi

Mä olen selvästikin missannut jotain merkittävää kun kaikki puhuvat tuosta Arrested Development -sarjasta! The Killing uusi kausi...alkoi tää Netflix "mainos" tosiaan tehoamaan!

Sun täytyy ehdottomasti katsoa Mad Men! Tai mieti ennen kuin aloitat, se voi viedä koko käden :) Kun mä aloitin niin katsoin 3 tuotantokautta putkeen iltaisin pimeässä huoneessa korvakuulokkeet päässä eikä saanut häiritä :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Sen on missannut moni muukin: Netflixillä kerrottiinkin, että Arrested Development on tunnettu heidän toiminta-alueistaan Suomessa kaikkein heikoiten. Mihinköhän aikaan se on lähetetty, miltä kanavalta ja mitä muuta on tullut samaan aikaan?

moikkelis (Ei varmistettu)

Kaipaisin netflixiin sellaista toimintoa, että jokainen perheenjäsen voisi laittaa oman käyttäjäprofiilin, kuitenkin olisi se yksi "päätili". Minulla, miehelläni ja lapsillamme on kaikilla melkoisen erilainen maku ohjelmien suhteen, joten netflix ehdottelee kaikille "epäsopivia" ohjelmia. Jos saisi laittaa oman henk.kohtaisen käyttäjäprofiilin, olisi helpompi antaa ohjelmille arviointeja ja löytää itselle sopivaa katseltavaa. Nyt esim. sellaiset ohjelmat joista mieheni tykkää (actionleffat..) minä antaisin nolla tähteä jne.

Tommi K
Isyyspakkaus

Se olisi kyllä hyvä ominaisuus.

Nonariina
Kahvia ja unelmia

Moderni perhe (Modern Family) on pitkään aikaan ehdottomasti hauskinta telkkarissa ja oikeesti en olisi sitä koskaan alkanut katsomaan jos en olisi spotannut sitä alkuvuodesta Netflixistä.

NannaK (Ei varmistettu)

Itse en käytä netflixiä, tai sen kilpailijoitakaan, ihan käännösten takia, harmi sinänsä haluaisin katsoa tuon niiden oman tuotannon sarjan. Mielestäni käännösala elää tällä hetkellä sellaista kriisiä, että mieluummin laitan rahani paikkoihin jotka ymmärtävät korkeastikoulutetun ammattilaisen työn arvon ja sen että oma äidinkieli on tärkeää. Varsinkin lasten ohjelmissa. Jos asenne muuttuisi, alkaisin käyttämään palvelua heti. Sitä saa kyllä varmaan odotella. http://www.city.fi/kulttuuri/netflixin+kaannokset+keraavat+kritiikkia/5331

anon (Ei varmistettu)

Saahan ne käännökset pois päältä, että jos se on se ainoa syy olla käyttämättä niin laitat vaan tekstit pois päällä ja et tue työtä lol.

NannaK (Ei varmistettu)

No ne rahat päätyy silti netflixille...

AnniinaB (Ei varmistettu)

On kyllä sääli että tuo (kenenköhän aloittama) Netflix-parjauskampanja onnistui niin loistavasti - Suomessahan halpakäännösten käytön aloitti Sanoman omistama Nelonen, joka on sortanut kääntäjiä monta vuotta, ilman että kukaan on heitä a) boikotoinut b) valittanut käännösten tasosta.

Tuttavani on AV-kääntäjä, ja hänen mukaansa Netflix ei edes teetä mitään käännöksiä vaan ostaa ne ohjelmien mukana oikeuksien haltijoilta. Eli esim. Arrested Development -sarjassa on juuri ne käännökset, jotka on Neloselta aikoinaan tulleet. Ja niiden taso on muuten erittäin loistava!

Mielenkiintoista kyllä, käännösten puiminen mediassa loppui heti kun tämä Sanoma-kytkös nousi esiin. Mistäköhän johtuu!

Vierailija (Ei varmistettu)

Täällä Netflixistä ja av-kääntämisestä: http://av-kaantajat.blogspot.fi/2012/10/netflixin-kaannosstrategiassa-on...

Ei todella ole mikään av-alan hyvis tämä Netflix. Mutta av-kääntäminen nyt on muutenkin tuhoon tuomittu. Valmistautukaa katsomaan netflix-tason käännöksiä kaikkialla muuallakin.

Kyllä, asia koskee minua henkilökohtaisesti.

Tipu (Ei varmistettu)

Muutimme uuteen omakotitaloon ja päätimme jättää antennin hankkimatta. Sen sijaan hankittiin uusi telkkari ja Netflix, jota katsotaan konsolin välityksellä (ja Yle Areenaa voi tietysti katsoa myös halutessaan esim. kytkemällä iPad telkkariin). Ei ole kaduttanut. House of Cards on ihan ykkönen ja aiheutti kamalat vieroitusoireen.

Kannattaa muuten tsekata myös Netflixin oma kauhutrillerisarja Hemlock Grove, vaikka se onkin käsittääkseni saanut vähän ristiriitaisia arvioita. Aluksi vaikuttaa vähän teinisarjalta vampyyreineen ja ihmissusineen, mutta sitten alkaa öööh, veri ja muu lentää siihen tahtiin, että ei se kyllä ihan pelkästään teineille voi olla suunnattu. :D Koukutuin. Mielenkiintoista ko. sarjassa on, että pääosien esittäjistä moni on ei-jenkkejä: ruotsalainen, ausseja, skotti ja hollantilainen nyt ainakin muistaakseni. Varsinkin ruotsalainen Bill Skarsgård tekee mielestäni aika mainion suorituksen.

Netflixin myötä katson mielestäni vähemmän mutta laadukkaampaa sisältöä. Ennen saatoin jumittaa tv:n eteen kanavasurffailemaan ja katsomaan joten tyhjänpäiväistä kokkiohjelmaa, joka ei oikeasti kiinnostanut pätkääkään. Netflixin elokuvatarjontakin on mulle oikein hyvä, koska olen viime vuosina katsonut niin vähän leffoja.

Tommi K
Isyyspakkaus

Katsoinkin Hemlock Groven ekan jakson ja olin vähän että hmm. Sille pitää siis antaa vielä mahdollisuus ;)

Janey (Ei varmistettu)

Mä en suoraan sanoen tajua ihmisten narinaa Netflixistä. Se maksaa alle 8€/kk, se on laillinen tapa katsoa leffo ja/tai sarjoja ja sisältöä on runsaasti, vaikkakin ei aina sitä kaikkein uusinta. Tietenkin tuotantoyhtiöt/jakelijat haluaa kaapia omat kermansa kakun päältä ennen kuin antavat sarjansa näille palveluille käyttöön. Kaikki herkut maailmassa pitäisi saada, mutta mitään niistä ei olla valmiita maksamaan, se kai on tän päivän "trendi".

Mä tykkään Netflixistä kovastikin ja uusien/ohi menneiden sarjojen lisäksi on aika jees katsella jotain niitä sarjoja mitkä oli tosi jees sillon teininä, kuten vaikka Buffy, vampyyrintappaja. :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Joo, ja on kyllä jännää, että mä olen nyt vajaan parin viikon aikana katsonut Netflixiä yhteensä selkeästi enemmän kuin viime vuonna muutamaksi kuukaudeksi ottamaani kaapelikanavapakettia. Vaikka siellä se sisältö olisikin ollut keskimäärin uudempaa. Ei sitä vaan pysty olemaan telkkarin ääressä tiettyyn aikaan tiettynä päivänä ja ajastaminen on liian vaivalloista :D

tero-------------- (Ei varmistettu)

Googleen hakusanaksi Android mini PC, niin saa edullisesti laitteen, jolla voi katsoa Netflixiä telkkarista. Kyseessä on HDMI-liitäntään tökättävä tikku.

Maksavat noin 50€. lisäksi tarvitaan noin kolmenkympin näppäimistö

Martta12 (Ei varmistettu)

Hei tsekkaapa Helteinen helmikuu (30 Grad i Februari). Loistava ruotsalaissarja joka on kai tullut toissatalvena Yle Femmiltä ja on ainakin multa mennyt ihan ohi.

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos! Sitä vinkattiin tuossa aiemminkin, mutta toinen kehu tehostaa vaikutusta :)

Laurae (Ei varmistettu)

Itse innostuin Netflixistä taas uudestaan asennettuani firefoxiin lisäosan, jonka kautta pääsee samoilla tunnuksilla katsomaan sen jenkkitarjontaa. :) Suosittelen! https://addons.mozilla.org/fi/firefox/addon/media-hint/

Raleigh (Ei varmistettu)

Netflixiä on käytetty noin puoli vuotta ja ollaan tyytyväisiä. Kouluikäiset lapset osaavat itse hakea lasten puolelta sopivia ohjelmia. Haku toiminto on mainio, voi vaikka hakea oman lempinäytteljiän saatavilla olevat elokuvat. Jokaiselle perheenjäsenelle minäkin kaipaisin omia käyttäjäprofiileja. Miehen kanssa on tykästytty Chuck-agenttisarjaan, jota ei syystä tai toisesta tullut koskaan tv:stä katseltua.

Pages

Kommentoi