Raikastamon Lasten Piparkakku-glögi sopii pieniin suihin

Kaupallinen yhteistyö: Raikastamo

Ensimmäiset joulukuun puuhalistan touhut on jo tehty, ja lapsetkin pääsivät mukaan leipoman pipareita. Kerta oli jo toinen: ensimmäiset pipari leivottiin pari viikkoa sitten. Ne oli tarkoitus myös koristella, mutta sitten kävi niin, että piparit menivät parempiin suihin jo ennen sitä.

Raikastamo - Lasten piparkakkuglögi

Se onkin jännää, sillä kaikkien mielestä piparitaikina on parempaa kuin valmiit piparit. Nytkin piti tsempata erityisen paljon, että taikinaa olisi päätynyt enemmän pellille kuin suihin.

Raikastamo - Lasten piparkakkuglögi

Piparien leipomisen lomassa maistelimme yhdessä Raikastamon Luomu Lasten Piparkakku-glögiä. Raikastamon tuotteet ovat meille tuttuja jo useammalta vuodelta, ja Raikastamon luomu-pillimehuja meillä on käytännössä aina kaapissa odottamassa retkiä ja saunailtoja.

Raikastamo - Lasten piparkakkuglögi

Myös Raikastamon Luomu Glögi sekä vaalea Luomu Omena-Lime Glögi ovat jo aiemmin tuttuja, mutta nyt mukeissa on miedommin maustettua lasten glögiä. Luomu Lasten Piparkakku-glögissä ei ole lisättyä sokeria, ja se on tehty luomurypäletäysmehusta (60 %) ja luomumustikkatäysmehusta (10 %). Mausteena on maltillisesti luomukanelia ja luomuvaniljauutetta, eikä siinä ole käytetty lisäaineita.

Raikastamo - Lasten piparkakkuglögi

Pohdimme lasten kanssa, pitävätkö he glögistä enemmän kylmänä vai lämpimänä. Itse olen nimittäin aina rakastanut kaikenlaisia glögejä mutta juonut ne lähinnä jääkaappikylminä. Lasten mielestä glögin pitää kuitenkin olla lämmintä. Ymmärrän senkin.

Raikastamo - Lasten piparkakkuglögi

Tein piparitaikinan taas samalla luotto-ohjeellani, jolla teen ne joka vuosi. Tällä kertaa tosin lisäsin hieman jauhoja (niitä oli yhteensä 9 dl), jotta taikina olisi lapsille hieman helpompaa leipoa, ei pehmenisi liian nopeasti ja piparit pitäisivät myös muotonsa hieman jämäkämmin uunissa. Vielä en osaa sanoa, olisiko taikina näillä suhteilla tarpeeksi kovaa piparitalon rakentamiseen vai käytänkö siihen toista reseptiä.

Raikastamo - Lasten piparkakkuglögi

Lasten lempipiparimuotti on nyt lumihiutale, jonka ostin aivan hiljattain. Itse teen piparini kaikkein mieluiten sydämen tai ihan perinteisen piparkakun muotoisiksi.

Raikastamo - Lasten piparkakkuglögi

No miltäs ne valmiit piparit maistuvat? ”Tosi hyviltä!” Ja lämmin glögi sopii niiden kanssa ihanasti. Saas nähdä, riittääkö näistäkään koristeltaviksi vai tehdään pian jo kolmas satsi.

Raikastamon Lasten Piparkakkuglögi on saatavilla hyvin varustelluista K-ryhmän kaupoista kautta maan.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *