Remontin loppu häämöttää: lattiat on hiottu ja pohjamaalattu ja seinät loppusuoralla

Remontissa on tapahtunut parissa viikossa paljon, vaikka sitä ei tästä kuvasta ehkä havaitsekaan.

Remontti

Ensinnäkin olohuoneen katto on nyt kunnostettu. Ei enää halkeamia ja painovoimaa uhkaavia rappauksia. Katto on nyt verkotettu ja tasoitettu niin, että ainakaan teoriassa uusia halkeamia ei pitäisi ilmestyä.

Remontti

Suurin edistysaskel on itse asiassa piilossa lattioiden suojapahvien alla. Kun olimme lasten kanssa hiihtolomalla, naapuriasunnon lattiat hiottiin. (Puhun muuten edelleen hyvin sujuvasti naapuriasunnosta, vaikka teknisesti asunnot ovat jo yhtä ja samaa asuntoa.) Tämä oli kaikkein pölyisin vaihe, ja vielä, kun tulimme takaisin, koko kotimme tuoksui sahanpurulle.

Remontti

Ja kuten tästä kuvasta käy ilmi, myös uuden makuuhuoneemme ja naapuriasunnon olohuoneen (eli vierasasunnon makuuhuoneen) välinen oviaukko levytettiin umpeen. Seinän molemmin puolin laitettiin Gyproc-levyt parantamaan äänieristystä.

Remontti

Lattialautojen väleihin jäävistä koloista isoimmat täytettiin tasoittella. Annoin ohjeeksi, että jos kolo on niin iso, että lyijykynä putoaa väliin, se pitää tasoittaa. Muuten meitä ei haittaa, että vanhoissa lattiassa on rakoja lautojen välissä.

Remontti

Keittiössä ja käytävässä sen sijaan oli rakenteiden purkamisen jäljiltä isompia koloja joita sama parkettimies paikkasi uusilla laudoilla.

Remontti

Kun puuttuvat laudat olivat paikoillaan, oli lattian pohjamaalauksen aika.

Remontti

Lattia on maalattu kahdesti, ja kolmas maalauskerta on edessä, kun seinät on tehty loppuun.

Remontti

Käytävään tehdyssä pakastinsyvennyksessä ja sitä vastapäätä olevassa komerossa on uudet lattialaudat.

Remontti

Alla olevan kuvan oikeassa alareunassa näkyy myös puretun seinän kohdalle oviaukkoon rakennettu uusi lattia. Maalattuna uudet laudat uppoavat vanhaan lattiaan niin, että eroa ei edes huomaa muusta kuin että tuoreemmassa laudassa ei ole rakoja lautojen välissä.

Remontti

Nyt lattia on siis jo suojattu, ja tällä hetkellä sama tila näyttää tältä. Uuteen makuuhuoneeseemme johtava oviaukko on levytetty umpeen ja komeron seinät ovat rakenteilla.

Remontti

Seinän toisella puolella tulevassa makuuhuoneessamme tilanne näyttää siltä, että huone on pian valmis seinien pintamaalausta varten.

Remontti

Makuuhuoneen ja olohuoneen välisen oviaukon karmit on muurattu, ja nekin näyttäisivät olevan hyvin pian valmiit ovien karmien rakentamiseen. (Ks. myös ylin kuva.)

Remontti

Eniten työtä on jäljellä asuntojen välisessä käytävässä, johon käydään eteisemme entisen liinavaatekomeron kautta.

Remontti

Vierashuone näyttää tarvitsevan enää pintamaalit ja sähkökalusteet.

RemonttiRemontti

Reunimmainen huone, ”toinen keittiö”, on niin ikään maalausvalmis. Ja keittiön kalusteiden asennushan ei siis kuulu tähän kokonaisuuteen.

Remontti

Loppu siis häämöttää, ja maalarimme mukaan hänen osuutensa on ensi viikolla tehty! Sitten jäljellä on enää sähkökalusteiden asennukset ja lattian maalaus kolmanteen kertaan.

koti remontointi sisustus
Kommentit (2)
  1. Mitä noiden lattialautojen alla on? Puruako?

    1. Tommi Koivisto
      7.3.2022, 22:40

      Niiden alta löytyy kaikkea mahdollista. Puruja, kiviainesta, paperia… varmaan kaikkea, mitä rakennusaikana sinne on pudonnut.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *