Saanko esitellä, St. Notes!

Olen pidätellyt koko syksyn sisälläni erästä asiaa. Olen nimittäin jo pitkään haaveillut paluusta a cappella -laulun pariin, ja nyt, viime päivien aplodien ja kiitosten jälkeen on vihdoin aika paljastaa, mitä olen puuhaillut salaa syyskuusta lähtien.

St. Notes4.jpg

Muistaakohan joku, kun puolihuolimattomasti kyselin AcaCartellin eli Rajattoman, Club for Fiven ja Forkin konsertista kertovassa blogipostauksessani, kaipaisiko joku lauluyhtye baritonia?

No, eräs konsertin esiintyjistä oli huomannut tämän ja vinkannut asiasta tutulle lauluyhtyeelle, joka oli sattumoisin etsimässä mieslaulajaa tai -laulajia. 

Ei mennyt kuin muutama päivä, ja kävin jo tapaamassa St. Notes -lauluyhtyettä. Sain eteeni nipun nuotteja ja onnistuin ilmeisesti vakuuttamaan muut jäsenet prima vista -taidoillani ja sooloillani, joten päätimme kokeilla syksyn ajan, miten yhteislaulu alkaa sujua. St. Notes on ollut olemassa ja keikkaillut jo kahdeksan vuotta, joten halusimme tietysti katsella puolin ja toisin, miten yhteistyö toimii.

Pari viikkoa myöhemmin yhtye löysi myös toisen uuden mieslaulajan, joten kasassa oli kolmesta miehestä ja kolmesta naisesta koostuva a cappella -sekstetti.

Ja sitten aivan yhtäkkiä olimme sopineet jo viisi keikkaakin. Treenejä pidettiin alkuun joka toinen viikko, sitten viikoittain ja lopulta pari kertaa viikossa, mikä tietysti vaati Rouvaltakin jo hivenen joustoa. Kiitos hänelle siitä.

Ensimmäinen keikkamme tällä kokoonpanolla oli viime viikon torstaina, kun esiinnyimme taiteilija Paula Rusokallion luotsaaman Sydänsyli-yhteisötaideteoksen avajaisissa Suvilahden Kattilahallissa. Harjoittelimme esiintymiseen parikymmenminuuttisen setin ja vedimme sen Kattilahallin sisäänkäynnin yläpuolella olevalta sillalta. Esiintyminen meni hienosti ja yleisö kiitteli.

IMG_7637-2.jpg

Toinen keikka vedettiin maanantaina HelsinkiMission järjestämässä vanhusten joulujuhlassa Radisson Blun tiloissa.

Keikkarupeama huipentui kolmeen joulukonserttiin Dominante-kuoron kanssa. Kaksi ensimmäistä konserttia laulettiin eilen Helsingin tuomiokirkossa, ja jäljellä on vielä yksi konsertti Tapiolan kirkossa torstaina 21.12. klo 19. Tervetuloa kuuntelemaan!

St. Notes on mukana kahdessa kappaleessa, joista itselleni jännittävin on Leonard Cohenin Hallelujah, joka lauletaan jouluisilla sanoituksilla. Minulla on kunnia aloittaa kappale. Aivan yksin, ilman muita laulajia ja ilman säestystä. Rouva naureskeli, että hän ei voi kuvitella mitään kamalampaa, mutta huvinsa tietty kullakin.

Näiden keikkojen myötä me uudet laulajat osoitimme, että osaamme uida, kun meidät heitetään kylmään veteen. Otimme hetkessä haltuun myös korvamonitorit ja mikrofonit. Ja niin meidät toivotettiin eilen virallisesti tervetulleiksi yhtyeen uusiksi, täysivaltaisiksi jäseniksi.

Pitää kertoa muuten sekin, että yhtye on tehnyt jo pidempään yhteistyötä Rajattoman tenorin, Hannu Lepolan, kanssa. Hannu on toiminut useamman vuoden yhtyeen henkilökohtaisena coachina ja käynyt silloin tällöin ohjaamassa ja antamassa palautetta ja kehitysehdotuksia yhtyeelle. Pidimmekin jo yhdet treenit Hannun kanssa pari viikkoa sitten, ja se oli todella kiva kokemus.

Hannulla on hauska kannustava ote, ja vaikka mitä tahansa pientä yksityiskohtaa voikin hioa loputtomasti, oli kiva kuulla jo ensimmäisen treenivedon jälkeen, että olemme aivan valmiit yleisön eteen. Ja kyllähän se hivelee itsetuntoa, kun joku oikeasti hyvä ammattilaulaja kehuu omaa laulua.

Ja kylläpä on hauskaa! Olen pitkään haaveillut laulamisesta lauluyhtyeessä ja myös kaivannut nykyistä aktiivisempaa esiintymistä. Lauluyhtyeellä keikkailu sisältää bändihommiin verrattuna vähemmän säätöä ja roudaamista ja esiintymismahdollisuuksiakin on huomattavasti enemmän. Laulaminen yhtyeessä on kuitenkin huomattavasti vaativampaa. Lauluyhtyeessä laulaminen vaatii sekä solistisia kykyjä että osaamista stemmalaulussa, joten olen hyvin iloinen että pääsen nyt hyödyntämäään osaamistani molemmissa!

Baritonia minusta ei kuitenkaan tullut vaan tenori. Nyt joutuu siis äänialakin venymään mukavuusalueen ulkopuolelle, mutta sehän se kehittää eniten.

St. Notes1.jpg

Uusi vuosi aloitetaan siis todella uusin kujein.

St. Notes alkaa nyt keräillä uutta keikkaohjelmistoa ja lämmitellä vanhoja kappaleita uusien laulajien kanssa. Olehan kuulolla, kerron lisää, kun on sen aika!

P.S. St. Notes on nyt myös Instagramissa. Ja tietysti myös Facebookissa.

Kommentit (6)
  1. Upea juttu! Olet kyllä niin monessa taitava ja uskallat ottaa uudet haasteet vastaan! Oikea renesanssimies!

  2. Ai se olit kuin olitkin sinä! Mietin, että onpa kovasti sen Isyyspakkaus-kirjoittajan näköinen laulaja:)

    Kiitos hienosta konsertista! Olin aika yllättynyt, kun näin Hallelujah-kappaleen listoilla, mutta sanoituksen vaihtuminen selitti paljon. Komea se oli noillakin sanoilla!

    Dominanten konsertti on meille jo perinne, taisi olla 9. kerta. Opiskeluaikainen kämppiksemme laulaa kuorossa.

    Mukavaa joulua koko perheelle!

    1. Kiitos! Hauskaa, että satuit paikalle!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *