Sadonkorjuun aika

Vihdoin puutarhamökillä!

IMG_9360.jpg

Mökki siirtyi omistukseemme tällä viikolla, mutta vaikka se on kutkutellutkin mielissämme koko viikon, pääsimme sinne vasta nyt viikonloppuna.

Kylläpä tuntuikin erikoiselta ajatella, että mökki ja sitä ympäröivät kasvit ovat nyt oikeasti meidän, ja kuulosti hassulta, kun eräs uusista puutarhanaapureistamme viittasi pihalla kasvaviin omenapuihin ”teidän” omenapuina. Niin, no niinhän ne ovat.

IMG_9302.jpg

Tyttö keräsi innoissaan lehtokotiloita pussiin. Niiden taltuttamisessa on kyllä aika lailla työtä, mutta naapurit vakuuttivat, että ne vähenevät melko nopeasti, kun niitä vain alkaa noukkia pois kasvien lehdiltä.

IMG_6942.jpg

Toinen akuutimpi ja myös työläs homma on omenoiden noukkiminen maasta. Niitä on paikoin niin paljon, että ruohikon leikkaaminenkin on mahdotonta. Vielä pitäisi keksiä, mitä puihin jäävillä omenoilla tekisi, sillä kuusi puuta tuottaa niitä varmasti useamman sata kiloa.

IMG_9367.jpg

Saimme ensimmäiset mökkivieraatkin puutarhaan. Puutarhan lähistöllä asuvat ystävämme tulivat tervehtimään ja tarkastamaan uusia tiluksiamme. 

IMG_6959 (1).jpg

Aivan toisenlaisiin mökkioloihin tottuneena hämmästelin ihastuneena, miten helppoa astioiden peseminen olikaan, kun kuumaa vettä – ja vettä ylipäänsä – tuli hanasta kääntämällä.

Rouva keräsi mukaansa mahdollisimman paljon mustia viinimarjoja, jotka ovat nyt parhaimmillaan.

IMG_9371.jpg

Sen sijaan karviaiset, ja punaiset ja valkoiset viinimarjat jäivät vielä pensaisiin odottamaan.

IMG_9378.jpg

Vaan mitäs näistä puna- ja valkoherukoista voisi tehdä, jos mehun keitteleminen ei innosta? Katsotaan, mitä Rouva keksii!

IMG_9383.jpg

Kommentit (27)
 1. Onnea ihanasta mökistä ja puutarhasta! Meidän talomme puutarha näyttää aika lailla samalta viisine omenapuineen ja marjapensaineen. Vielä emme ole tehneet ompuista kuin hilloa ja piirakoita, mutta mehustin olisi hankintalistalla. Suuri osa menee aina kaatikselle, mutta myös ohikulkijoille (pussitan niitä) ja joku hakee niitä myös hevosille ja kanoille.
  Noista valkoisista viinimarjoista olen kuullut saatavan muuten todella hyvää siideriä! Kokemusta ei itsellä ole, mutta se jolta kuulin oli tehnyt useasti.
  ja vielä: Kotilopussiin kandee laittaa vähän vettä ja fairyä niin eivät pääse pussista pois niin helposti vaan hukkuvat siihen..

  1. Kiitos! Hyvä idea tuo fairy, ne nimittäin todella kiipeävät aika nopeasti pussin suulle. Jos vaan 4-vuotias onnistuisi sitten kanniskelemaan pussia kaatamaa vettä päälleen. Ehkä pullo olisi vielä sopivampi siihen?

 2. Vierailija-ande
  8.8.2016, 16:35

  Itse keittelin punaherukka-omenahilloa useamman purkin. On lempihillojani!

  1. Hyvältä kuulostaa sekin. Meillä nuo omenat vaan kypsyvät paljon myöhemmin kuin herukat, joiden aika on juuri nyt.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *