Sky Garden: Lontoon paras näköalapaikka

Jos kaipaat Lontoon-matkalle näköalapaikkaa, pistä muistiin Sky Garden. Kerron seuraavaksi, miksi se on mielestäni paras paikka katsella kaupunkia lintuperspektiivistä.

London - Sky Garden

Lontoo on kaupunki, joka monesta muusta maailman metropolista poiketen ei ole koskaan ollut tunnettu pilvenpiirtäjistään. Tämä johtuu siitä, että ennen vuosituhannen vaihetta pilvenpiirtäjiksi laskettavia rakennuksia kaupungissa ei ollut kuin kaksi, yksi Cityssä ja yksi Canary Wharfissa.

Viimeisen kahden vuosikymmenen aikana kaupungin silhuetti on kuitenkin muuttunut hurjasti, ja uusia pilvenpiirtäjiä noussut erityisesti Cityn ja Canary Wharfin alueille.

Citystä katsottuna Thamesin toiselle puolella, Southwarkissa, kohoaa nyt kaupungin korkein rakennus, 310-metrinen The Shard.

London - Sky Garden

Nykyisin näköalatasanteita löytyy juurikin edellä mainitusta The Shardista sekä Cityssä sijaitsevan 160-metrisen Walkie-Talkie-rakennuksen ylimmästä kerroksesta, joka on nimetty Sky Gardeniksi. Tyttäreni halusi nähdä maisemia jostain korkealta, joten pohdin pitkään, mihin menisimme.

London - Sky Garden

Jo aivan viime vuosituhannen lopulla Thamesin rantaan lähelle Big Beniä valmistui 135-metrinen London Eye -maailmanpyörä. Vaikka se onkin ihan hauska nähtävyys, lipun hinta on mielestäni melko suolainen muutamasta minuutista kierroksen korkeimmalla kohdalla. Koska olin kokenut sen jo kertaalleen, kerroin tyttärelle, että se ei ollut mielestäni ihan sen hinnan arvoinen.

Lopulta Sky Garden voitti yhdestä selkeästä syystä: Siinä missä lippu The Shardiin maksaa noin 30 euroa – myös lapsilta – Sky Garden on kävijöille ilmainen. Todella, kävijöiltä ei peritä minkäänlaista pääsymaksua, mutta ilmainen lippu on varattava etukäteen. Näin taataan, että näköalakerroksessa ei ole tungosta.

London - Sky Garden

The Shardissa pääsisi toki 150 metriä korkeammalle, mutta en usko että tältäkään korkeudelta jäi näkemättä mitään olennaista, jonka olisi nähnyt The Shardista.

Näköalat olivatkin todella hienot ja sanoisin että paremmat kuin London Eyestä. London Eyesta on toki hyvä näkymä Big Benille, mutta kellotorni on tällä hetkellä huputettu rakennustelineiden taakse. Sky Gardenista taas on hyvät näkymät Cityyn ja Toweriin, ja vaikkapa tätä näkyä ei London Eyeltä päin näe.

London - Sky Garden

Sky Garden oli muutenkin hyvin miellyttävä paikka katsella nähtävyyksiä, ja sisäpuutarhan lisäksi näköalakerroksesta löytyy myös muutama baari ja tasokas ruokaravintola. Nautimme omat lounaamme Fenchurch-ravintolassa (joka oli vähän fiinimpi kuin mihin oli tarkoitus mennä), mutta kannattaa tsekata muutkin vaihtoehdot.

London - Sky Garden

Joskus toiste olisi kiva käydä Sky Gardenissa auringonlaskun aikaan illalla. Tai sitten voisi suunnata silloin joen toiselle puolelle The Shardiin.

London - Sky GardenLisää Lontoosta:

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *