Stella POP! ja huippuhieno Stella-arvonta!

Kaupallisessa yhteistyössä Rovio Entertainment

On jännää, miten niin moni tuntee meidät bloggarit vain blogiminän kautta, vaikka oikeastaan suurimman osan ajasta teen itsekin aivan jotain muuta kuin mistä kirjoitan blogiini. Ja toisaalta bloggarina on joskus todella vaikea tarttua vaikkapa perhe- tai ruoka-aiheeseen, kun ajatukset pyörivät jossain aivan muualla.

Minulla se ”aivan jossain muualla” tarkoittaa käytännössä peli- ja viihdebisnestä, ja viime aikoina ajatusten keskiössä on ollut muun muassa Angry Birds Stella POP!

Ja on oikeastaan hassua kirjoittaa jutun yläreunaan ”kaupallisesta yhteistyöstä”, kun kyseessä on jotain, joka on myös oman työn tulosta.

Angry Birds Stella Keyart.jpg

Sivusin jo muutama viikko sitten työasioita jutussani, jossa kerroin siitä, miten päädyin Roviolle. En ole kuitenkaan tullut koskaan kertoneeksi tarkemmin, mitä oikeastaan teen työkseni, vaikkei se mitenkään salaista ole.

Olen ehtinyt vaihtaa tehtäviä jo kertaalleen, ja viimeisen vuoden aikana olen ollut projektinhallintatehtävissä ja auttanut pelitiimejä ja tuottajia käytännössä kaikkien uusien pelilanseerausten ja tärkeimpien päivitysten koordinoinnissa. Omalla pöydälläni ovat olleet mm. Angry Birds Epic, Angry Birds Stella, Angry Birds Transformers, Angry Birds GO!, Plunder Pirates, Jolly Jam ja viimeisimpänä globaalina julkaisuna Angry Birds Stella POP!

Käytännön projektinhallintatyön ja koordinoinnin lisäksi olen ollut mukana kehittämässä projektinhallinnan käytäntöjä, prosesseja ja työkaluja ja jalkauttamassa koko firman laajuista pelituotantomallia. Suomeksi sanottuna kehystä, joka kertoo, mitä vaiheita pelituotannossa on, mitä kultakin projektin osapuolelta odotetaan missäkin vaiheessa ja mitä pitää olla tehtynä ennen kuin produktio etenee vaiheesta seuraavaan.

IMG_0351.JPG

Konkreettisimmillaan tämä on tarkoittanut julkaisua lähestyvien pelien kanssa pidettäviä viikkopalavereja, joissa seurataan, että eri osapuolten tehtävät etenevät suunnitellusti, tiimirajat ylittävät tehtävät tulevat hoidettua, kaikki tietävät, mitä riskejä produktiossa on ja jokaisella osapuolella pelitiimistä markkinointiin ja asiakaspalveluun on yhteinen käsitys tuotteesta, sen julkaisuaikataulusta ja tuotannon tilanteesta.

Angry Birds Stella In-game.PNG

Stella POP! on toinen Angry Birds Stella –perheen peleistä, ja sen keskiössä ovat alkuperäisestä Angry Birdsistä omille teilleen pompsahdellut Stella-lintu omine kavereineen.

Peli yhdistää vanhoista änkkäreistä tutun ritsan toiseen klassiseen peligenreen, kupla-ammuskeluun. Kentissä on erilaisia tehtäviä, mutta perusidea on sama: yritä muodostaa vähintään kolmen saman värisen kuplan ryhmiä, ja ne poksahtavat pois.

Pelin suola ovat kuuden osuman suorat: kun saat kuudella peräkkäisellä kuplalla onnistuneen osuman, saat erikoiskuplan, joka on jokaisella linnulla erilainen.

Angry Birds Stella Special Bubble.jpg

Todella koukuttavaa, ja peli on saanutkin yleisesti ottaen hyvän vastaanoton. Stella POP:in ympärillä tapahtuu tänä keväänä enemmänikin, ja pelin kehittäjät ovat luvanneet sekä säännöllisiä lisäkenttiä että hauskoja yllätyksiä. Itse pelasin kaikki kentät läpi NYC:in matkalla, ja odotin kovasti seuraavaa päivitystä ja uusia kenttiä. Se julkaistiinkin tällä viikolla!

* * *

Kun vihjasin töissä, että voisin kirjoittaa blogiini tästä pelistä, Stellan markkinoinnista vastaava Ella kiikutti minulle kassillisen pinkkiä kamaa arvottavaksi teidän kanssanne.

Stella-pehmolelu, toinen pienempi pehmolelu, Stella Telepod-leluja (ensimmäiseen Angry Birds Stella -peliin), Stella-purukumia, Stella-saippuakuplia, Stellan huippuhieno kakkukirja, Stella-luonnoskirja, Angry Birds -kakkukirja ja vieläpä harvinainen Stella-hupparikin lasten koossa! (Voittajat saavat valita sopivan kokoisen hupparin.) Ja Stella-pelistudiosta vastaava Heini lupasi pakettiin vielä Stella POP! -julisteet.

Ja arvatkaas mitä, minulla on arvottavaksi kolme tällaista pakettia!

Angry Birds Stella Products.JPG

Mitäs pidätte? Minun mielestäni tämä on aika mahtava setti!

Voit osallistua arvontaan jättämällä kommenttikenttään sähköpostiosoitteesi sekä kertomalla, millaisia pelejä pelaat itse mieluiten. Sisäänkirjautumaton käyttäjä voi jättää sähköpostiosoitteensa niin, että se näkyy vain bloggarille.

Arvontaan osallistuvat kaikki vastaukset, jotka on jätetty su 3.5.2015 klo 18:00 mennessä.

Arvonta on päättynyt. Kiitos kaikille osallistujille!

Ja kävi muuten niin hassusti, että minusta tuli sittemmin puolivahingossa myös pelituottaja, mutta palataan siihen aiheeseen toisessa postauksessa.

Lataa Angry Birds Stella POP! tästä linkistä
Lisätietoja: http://stella.angrybirds.com

Kommentit (194)
  1. Tämä oli viimeinen kommentti, joka osallistuu arvontaan. Kiitos kaikille!

  2. Ihana paketti! Mä oon viime vuosina pelannut netissä Howrsea (tosi hyvä mutta koukuttava – jouduin poistamaan tilini kun pelaamiseen meni liikaa aikaa) ja joskus muutama vuosi sitten pelasin facebookissa Farmvillea ja The Sims Socialia. Tällä hetkellä en pelaa mitään. (paitsi lauta- ja korttipelejä, Trivial Pursuit on suosikkini) Tietty 2048:a piti hakata muutama viikko silloin vuosi sitten. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *