Stephen King: Mersumies

Kirjoitin aiemmin tänä vuonna BookBeat-palvelusta, jonka kautta voi kuunnella äänikirjoja kuukausimaksulla. Kesällä en tullut kirjoja kuunnelleeksi, mutta tartuin nyt Stephen Kingin Mersumieheen, joka on yllättäen klassinen dekkari, eikä mukana ole lainkaan kauhua.

IMG_8227.png

Kirjan alussa naamioitunut mies tekee hirvittävän joukkomurhan ajamalla varastetulla mersulla väkijoukkoon ja tappaa useita ihmisiä. Hän pääsee kuitenkin pakoon, eikä juttua tutkinut etsiväkään saa häntä kiinni ennen eläkkeelle jäämistään.

Lukijat tietävät, kuka murhaaja on ja pääsevät pian sisään hänen ajatusmaailmaansa. Hän on tietokoneliikkeessä työskentelevä ja jäätelönmyyjänä sivubisneksiä tekevä sekopää, joka päättää useamman vuoden jälkeen alkaa härnätä eläkkeelle jäänyttä etsivää, Bill Hodgesia tavoitteenaan tappaa hänetkin.

”Läski ex-kyttä” alkaa nuuskia uudelleen murhaajan jälkiä ja selvittää yhtä arvoitusta, joka jäi ratkaisematta: miten murhaaja pääsi murtautumatta sisään murha-autoon, joka oli ollut lukittu.

Molemmat miehet etenevät omissa suunnitelmissaan: Hodges etsiessään murhaajaa ja murhaaja tavoitteessaan tappaa lisää ihmisiä. Vaan ehtiikö Hodges löytää hänet ensin?

Äänikirjan lukija luki tekstiä oman makuuni hieman hitaasti, mutta onneksi lukunopeutta pystyi vaihtamaan. Huomasin, että 1,5-kertainen lukunopeus toimii itselläni oikein hyvin.

En edes tiennyt, että King on kirjoittanut muuta kuin kauhua, ja hyvinhän tämä dekkari toimii! En olisi malttanut odottaa, että pääsen kuuntelemaan kirjaa eteenpäin, ja tarina piti hyvin otteessaan. Luin, että kirja on trilogian ensimmäinen osa, ja se on palkittu myös Edgar-palkinnolla viime vuonna. Jään odottamaan lisää!

Kommentit (6)
  1. Villis / Villasukka kirjahyllyssä
    15.10.2017, 10:40

    King on ollut lapsesta asti suosikkikirjailijani ja kieltämättä hieman jännitti miten hyppy kauhusta dekkariin häneltä sujuu, mutta hyvinhän se. Onhan Hodges hieman kliseinen ex-poliisi, mutta kokonaisuudessaan erittäin vetävä tarina ja rikoksiltaan pelottavan todentuntuinen sekä ajankohtainen. Odotan innolla jatko-osien lukemista.

    1. Katselin tuossa juuri, että kolmas osa ilmestyisi suomeksi tammikuussa!

  2. Mä en varmaan oikeita kauhukirjoja ole koskaan lukenutkaan, mutta Stephen Kingiä silti, Lohikäärmeen silmät on myös jotain muuta genreä ja lukemisen arvoinen kokemus siitä huolimatta 🙂

    1. En mäkään hirveästi ole kauhua lukenut. Olen liian säpsy sellaiselle, ja kauhuleffoja en voi katsoa lainkaan…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *