Syntymäpäiväsankareita

Kuluneen viikon teema ovat olleet syntymäpäivät ja mökin maalaaminen. Niihin onkin kulunut käytännössä kaikki illat ja pari yötäkin.

Poikanen täytti kolme vuotta maanantaina. Rouvan juhlapäivä oli lauantaina.

Molemmat saivat erikoisaamiaisen syntymäpäivälahjoineen. Poika jogurtin ennen päiväkotia…

…Rouva lauantaiaamuna nukuttuaan ensin pitkään. Rouvan juhla-aamiainen oli perinteinen croque madame, koska mikäpä muukaan? Toisella oli paketissa Autot-elokuvan Salli ja Oppi & Ilon korttipeli, toisella lempihajuvettä.

Poika vietti syntymäpäivänsä päiväkodissa, Rouva mökillä tomaattien ja basilikojen parissa.

Molemmilla oli myös yllätysohjelmaa illaksi. Poika pääsi tietysti Lintsille, joka näyttää muodostuvan lastemme syntymäpäivätraditioksi.

Rouvalle oli puolestaan annettu tehtäväksi pukeutua viiteen mennessä mekkoon, sillä olin varannut yllätysillallisen Sikke’sissä (siitä lisää toinen kerta).

Täysin yllätyksenä tuli myös se, että päädyimme illan päätteeksi terassille, jossa totesimme olevamme noin kaksi kertaa muiden asiakkaiden ikäisiä.

Rouva yllättyi myös pojan syntymäpäivänä jouduttuaan tyttären painostamana mukaan vuoristorataan. Kerta ei ollut ensimmäinen, mutta edellisestä kerrasta oli kulunut jopa vuosikymmeniä. (Itse asiassa muistan vieneeni hänet vuoristorataan vuonna 1997).

Pojan synttärileivoksen kynttilä puhallettiin iltapalalla, Rouvan kakkupala nautittiin puutarhamökillä.

Syntymäpäivien juhlinta ei kuitenkaan päättynyt tähän. Tyttö sai kutsun myös eskarikaverinsa synttäreille, joita juhlittiin sunnuntaina samalla puutarhalla, jossa oma mökkimme sijaitsee.

Suunnitteilla on juhlia molempia lapsia isommin vielä tulevana viikonloppuna, ja tälläkin kertaa perinteisesti perhetuttujemme kanssa.

Tämän lisäksi oli ehdittävä käydä vielä viitenä iltana mökillä maalaamassa, ja homma on edelleen kesken, joten viikon jäljiltä on takki aika tyhjä, mutta palataan siihen teemaan seuraavalla kerralla.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *