Tarramonsteri

Hahaa! Eilisestä palapelimonsterista tuli mieleen toinen monsteri: Tarramonsteri!

Muistatkos vielä, miten uhosin syksyllä, etten nimeäisi lapsen päiväkotivaatteita, kun se on niin vaivalloista? No tein sen kuitenkin. Enkä tainnut muutenkaan olla ihan tosissani.

IMG_2046.jpg

Tilasin Tarramonsteri.fi:sta pari arkkia tytön nimellä varustettuja Mini Pilkku -tarroja ja aloin liimailla niitä vaatteisiin sitä mukaa, kun uusia hankittiin tai vanhoja puettiin ensimmäistä kertaa päälle.

Tarrat ovat ohuita, tarttuvat hyvin ja näyttävät pysyvän paikoillaan myös vaikkapa sukkien tai lapasten sisäpinnalla.

Onpa vaatteita ehditty pestä useammankin kerran puolen vuoden aikana, eikä yksikään tarra ole tähän mennessä irronnut.

Suosittelen! Voiko vaatteiden nimikoiminen olla helpompaa?

Kommentit (23)
  1. Jes, tän mä halusinkin tietää, eli tekeekö nuilla Tarramonsterin tarroilla mtn. Edelliset tilasin Name Bubblesilta mutta ei kehtais sinne asti rahojansa syytää 😉

  2. Päiväkodissa työskennelleenä sanoisin, että nimikointi kannattaa. Helpottaa paljon työntekijöiden ja sijaisten työtä ja vaatteetkin päätyvät oikean lapsen päälle. Vaikka ryhmä ei olisikaan iso, ei kaikkien lasten vaatteita aina voi mitenkään muistaa.

    Lapsetkin ovat apuna kun osaavat sanoa että mikä vaate on oma, mutta suurin osa muksuista vain pyörittelee päätään kun kysytään, että ”Onko tämä paita sinun?”. Lapset osaavat myös edesauttaa vaatteiden hukkumisessa. Riisumistilanteessa saattaa vaatteet mennä kaverin lokeroon ja päällepuettaessa otetaankin vaihtovaatteet.

    Niinkuin aiemmin on mainittu, pelkkä etunimi on hyvä nimikoinnissa. Sukunimen ensimmäinen kirjain hyvänä lisänä, mikäli on muita saman nimisiä lapsia. En valittaisi, vaikka vaatteessa olisikin vain sukunimi. Yleensä kysymällä selviää, viimeistään vanhemmalta, onko vaate oikea.

    Vaatteiden nimeämättä jättäminen on yksi riesa ja tuottaa työntekijöille turhaa päänvaivaa sekä harmistusta siitä, että mitä jos nyt vaatteita katoaa väärään kotiin, eikä koskaan palaa oikealle omistajalle. Jos tosiaan vaatteiden hukkuminen ei haittaa, ei niitä väkisin pidä alkaa nimeämään.

    Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, lapset ovat aina lähteneet kotiin omissa vaatteissaan (:

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *