Uusi vuosi, uudet remontit!

Kymmenen vuotta kului ilman remontteja kodissamme. Jotain on kuitenkin kytenyt pinnan alla, kuten monet tietävät: remontti, jossa yhdistämme naapuriasunnon kotiimme ja saamme kolme huonetta ja yhden wc:n ja kylpyhuoneen lisää. Remontti, josta on puhuttu ensimmäisen kerran jo Putkiremonttipäiväkirjassa 11 vuotta sitten:

Suunnitelmissamme on jossain vaiheessa elämää vallata myös omistamamme naapuriasunto, joka on nyt vuokralla. Tästä johtuen meillä on mietittävänä yhtä aikaa kaksi putkiremonttia kaksine kylpyhuoneineen ja WC:ineen. Lisäksi naapuriasunnossa varaudutaan muuttamaan yksi huoneista kodinhoitohuoneeksi.

Suunnitelmat ovat muuttuneet näiden vuosien varrella useasti, ja kodinhoitohuonesuunnitelmasta on sittemmin luovuttu. Lopulta päädyimme siihen, että otamme ns. aktiivikäyttöön vain yhden huoneen ja loppuosa naapuriasunnosta pidetään niin erillään, että sen voi laittaa vaikka Airbnb:hen. Tai sitten käyttää vierashuoneistona tai työhuoneena.

Lupa taloyhtiöltä saatiin kesällä, ja rakennuslupahakemus toimitettiin kaupungin rakennusvalvontaan alkusyksystä. Rakennuslupa tuli marraskuussa. Ja arvaatkos mitä? Remontti on kaikessa hiljaisuudessa jo käynnistynyt!

Asiat etenivät lopulta nopeasti. Kyselin heti marraskuussa suosituksia remonttifirmoista ja laitoin saman tien tarjouspyynnön 16 firmaan. Osa ei vastannut, parin firman osalta totesimme yhteisesti, että remontti ei ole heidän juttunsa ja osa kävi katsomassa kohdetta. Muutama firma ei lopulta jättänyt tarjousta, mutta neljältä firmalta saimme sellaisen. ”And just like that”, valitsimme firman ja homma alkoi saman tien. Ja valmista pitäisi olla jo helmikuun lopussa!

Tällä kertaa emme tee juuri mitään itse. Oviaukkoja emme tietenkään olisi osanneet tai saaneet edes tehdä, ja luvanvaraisiin töihin on pitänyt nimetä jopa erillinen vastaava työnjohtaja, mutta jätimme myös keyvemmät pintatyöt ammattilaisille. Otimme järjen käteen oman aikamme riittämisen kanssa, eikä tuntunut lainkaan realistiselta, että käyttäisimme kaikki illat ja viikonloput lasikuitutapettien irrottamiseen ja vanhojen lattialistojen ja ovien maalinpoistoon.

Aiomme myös asua remontin keskellä: naapuriasunnon puolella tehtävät purku- ja pintatyöt tehdään ensin, joten emme joudu vielä tyhjentämään olohuonettamme ja eteistämme tavaroista. Toiveena on, että saamme tavarat silloin jemmaan naapuriasunnon puolelle, niihin huoneisiin, joissa ei enää tehdä töitä.

Nyt siis jatkan omia töitäni olohuoneen puolella, käyn välillä katselemassa naapurissa töiden etenemistä ja odotan remonttifirmalta lisää ohjeita.

koti remontointi
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *