Viikko kotilomailua

Palasimme mökiltä kotiin viikko sitten, kun sääennustukset näyttivät epävakaisempia ilmoja.

Toivoimme jopa kunnon rankkasateita, sillä puutarha on kärsinyt kuivuudesta ja kasvien kasteluun on käytetty tänä kesänä jo aivan riittävästi aikaa. Pientä apua tulikin taivaalta, mutta valitettavasti sateet ovat yhä jääneet vähäisemmiksi kuin ennusteissa. Onneksi helteet sentään päättyivät.

Viime viikko oli viimeinen lomaviikko sekä Rouvalle että pojalle, ja itse jatkan lomiani vielä tämän viikon tyttären kanssa. Viime viikolla toteutimme pojan kesälomatoiveen, joka oli retki Eläinmuseoon katsomaan dinosauruksia.

Samalla retkellä kävimme lounaalla Hietalahden hallin portugalilaisessa Petiscariassa, josta saa jälkiruoaksi tuoreita pastel de nata -leivoksia.

Museon jälkeen pyöräilimme illalliselle Teurastamon B-Smokeryyn.

En ollut jostain syystä käynyt koskaan aiemmin B-Smokeryssa, ja ihastuin siihen niin, että vein Jyväskylästä vieraisille tuoneen ystävänikin syömään samaan paikkaan toisena iltana. Ribsit ja brisketit olivat todella mureita ja niin maukkaita, että jopa minun oli saatava ribsejä lisää, vaikken mielelläni koske sormillani ruokaani.

Kävin hänen kanssaan myös Basbas Kulmassa, ja kerta oli ensimmäiseni sen jälkeen, kun ravintola muuttui viime vuonna viinibaarista täysipainoiseksi illallisravintolaksi. Oli ilo havaita, että ravintola on yhtä tasokas ja tunnelmaltaan lämmin kuin yläkerran Basbas-bistro.

Kotona lomailussa on se hyvä puoli, että loma tuntuu aivan riittävän pitkältä. Vanhempi lapsikin on toivonut jo monta kertaa koulun alkavan pian, ja itsellenikin ensi viikolla alkavat työt tuntuvat raikkaalta tuulahdukselta lähinnä perheen kanssa vietetyn kesän jälkeen. Nyt näyttää tosin siltä, että työt jatkuvat yhä etätöinä.

Työasioista olen kyllä päässyt hyvin irti, mitä nyt muutamia kertoja olen pelannut oman pelini kenttiä eteenpäin.

Viimeiselle lomaviikolleni ei ole muita suunnitelmia kuin katsoa tyttären kanssa muutama elokuva, kuntoilla ja touhuilla kotona jotain pientä. Menemme ehkä perjantaina katsomaan tyttären kanssa We Will Rock You -musikaalin ensi-illan Helsingin jäähallissa, tosin tämän päivän koronauutisten jälkeen en ole lainkaan varma, toteutuuko koko tapahtuma.

Sain kyllä itse jo toisen koronarokotteen, ja olisin valmis vilauttelemaan koronapassia, jos sellaista aletaan syksyllä vaatia.

Tällä kesälomalla emme siis poistuneet kertaakaan Helsingistä (mitä nyt itse kävin kerran Espoossa bänditreeneissä). Yritin kyllä kysellä, haluaisiko joku tehdä jonkin retken viime viikolla, mutta Eläinmuseo tuntui riittävältä, ja kaikilla tuntui olevan kotona niin paljon puuhaa, ettei retkille ollut tarvetta. Ehkä ensi kesänä sitten.

perhe lapset vanhemmuus ravintolat
Kommentit (8)
 1. Miksi poika ei jatka lomailua vielä sinun ja tyttären kanssa? 🙂

  1. Tommi Koivisto
   8.8.2021, 22:03

   Hänen päiväkotinsa aukesi tällä viikolla kesätauon jälkeen. Alun perin minun piti olla tämä viikko jo töissä, joten olimme ilmoittaneet hänen paluukseen tämän maanantain. Viisi viikkoa yhteistä lomaa oli lapsillekin jo aivan riittävästi, ja kaikki alkavat kaivata muuta seuraa.

 2. No entä se Jyväskylän reissu?

  1. Tommi Koivisto
   4.8.2021, 20:26

   Olin sen viikon etätöissä, se ei ollut siis kesälomaa 😊

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *