Viikon paras uutinen – Museokortista

Viime vuoden suurimpia suomalaisia innovaatioita oli Museokortti, jolla pääsee yhdellä vuosimaksulla (59 €) sisään yli 200 suomalaiseen museoon – vaikka joka päivä.

Kortti on ollut itsellänikin viime kesästä lähtien, jolloin sain kortin Museoliitolta, mutta tänä vuonna ostan sen ilomielin ihan omalla rahallani.

IMG_0697.jpg

Kortin 1-vuotisjuhlaa on vietetty tällä viikolla, ja sen tiimoilta Museoliitto jakoi myös joitain faktoja kortin menestyksestä.

Kortti löytyy jo 60 000 suomalaisen lompakosta. Tänä vuonna sillä arvioidaan tehtävän vähintään 600 000 museokäyntiä, mikä tarkoittaa huimaa lisäystä suomalaisten innokkuuteen käydä museoissa. Museoliitosta kerrotaankin: ”Museokortti on muuttanut museoiden käyttökulttuuria. Museoissa piipahdetaan entistä useammin.

Käyttäjät ovat myös käsittämättömän tyytyväisiä: peräti 98 % kortin käyttäjistä on arvioinut sen joko hyväksi tai erittäin hyväksi, ja asiakastyytyväisyyden keskiarvo on 4,83 asteikolla 1 – 5.

Ja se viikon paras uutinen: Helsingin luonnontieteellinen keskusmuseo liittyy kuin liittyykin osaksi Museokorttia! Jeee!!! Tätä olen toivonut, ja niin ilmeisesti moni muukin, sillä tämä uutinen oli myös Museokortin 1-vuotisjuhlaviikon suuri paljastus. Ensimmäisessä vaiheessa, ”kesällä”, kortilla pääsee Eläinmuseoon ja ”myöhemmin” myös Kaisaniemen ja Kumpulan kasvitieteelliset puutarhat liittyvät Museokortti-kohteiksi.

Ja sitten pääsen toteuttamaan haaveeni siitä, että voin käydä toisinaan Kaisaniemen kasvihuoneessa ”ihan vaan istuskelemassa palmusalin rautaisilla penkeillä lukemassa kirjaa, nuuhkimassa sademetsältä tuoksuvaa ilmaa ja ihastelemassa vihreyttä. Vähän niin kuin valohoitoa kaamosaikaan”.

Lisätietoja: http://www.museot.fi/

Kommentit (1)
  1. Oikeasti hyvä uutinen! Etenkin Helsingin keskustan tuntumassa asuvalle – Kaisaniemen kasvihuoneissa varmaan nähdään! Tulevana äitiyslomalaisena mä aattelin hankkia tämän itselleni, mutta mietin että vois olla myös hyvä lahja esim. babyshowereissa. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *