KUULUUKO HÄÄMEKON ITKETTÄÄ?

Valuiko sinulta, kaasoltasi, äidiltäsi tai joltakin muulta kyyneleitä sinun sovittaessa häämekkoasi? Saitko sen ’’THE HÄÄMEKKO’’- tunteen muutamien kyynelien jälkeen, vai seisoitko vain peilin edessä tuijottaen itseäsi ja miettien ’’ wau, olenpa kuuma!’’?

Minä en ole itkenyt, en kyyneltäkään.

Meille annetaan kuva, tässä vaaleanpunaisessa hääkuplassa, niin television kuin muidenkin medioiden kautta, että kaikki on täydellistä, kun tirauttaa muutaman kyyneleen ja näkee jo itsensä kävelemässä alttarille sulho kainalossa. Meneekö asia kuitenkaan niin ihan oikeassa elämässä, kuinka moni itkee?

Sovitettuani mekkoani vaiheessa kolme (josta en ole vielä ehtinyt kirjoittaa), kaasojeni ollessa paikalla ajattelin, että nyt purskahdamme missimäiseen itkuun  samanaikaisesti kaivaen nenäliinoja laukuistamme. Niin ei käynyt, vaan kaikki vain tuijotti. En miettinyt asiaa sen kummemmin sovitusksessa, mutta kotiin tultuani aloin asiaa pohtimaan ja mietin mikä minussa on vialla, sillä mekossa se vika ei ole. Minua hävetti, etten reagoinut, sillä Heidi tekee upeaa työtä.

Tein taustatutkimusta omaan tuttuun tapaani ja lähdin kysymään seuraajiltani Instagramin puolelta, itkivätkö he vai eivät. Yllätyin! Vain 12% vastaajista olivat itkeneet oikean puvun löydyttyä. Pidin tuota itkua jotenkin niin tavanomaisena ja pakollisena, etten ollut ajatellutkaan, ettei minussa olisikaan mitään vialla.
Monet, jotka eivät olleet itkeneet mekkoa sovittaessa tulivat avaamaan tuntemuksiaan minulle. Yksi seuraajistani kertoi yleisesti olevan erittäin herkkä, mutta puku ei yksinkertaisesti saanut häntä vain itkemään, joka hämmensi hänet. Muutama kertoi, ettei se materia laita itkettämään, mutta jos oikein miettisi sitä, milloin sen pukee niin kyyneleet ovat taattuja.

Uskon omalla kohdallani osa syyn olevan se, etten joutunut näkemään paljon vaivaa mekkoa löytääkseni, vaan lähdin melkein heti teetättämään sitä Heidiltä. Kun teettää mekon, kasvaa sen kanssa. Näkee sen alusta asti siitä lakanasta, siihen kun se on hääpäivänä päällä, joten wau-efektiä ei välttämättä tule näiden kahden vaiheen välissä.

Ja vaikka et teettäisikään pukua, vaan löydät juuri sinun THE HÄÄMEKON jostain liikkeestä, eikä itkua tule – älä huoli. Tulet luultavasti katsomaan itseäsi peilistä vaan niin hämmästyneenä, ettei hämmennys ehdi antaa tunteille tilaa. Usko pois, tulet pitämään itseäsi todella kauniina sekä erityisenä.Kaiken lisäksi ehdit luultavasti itkeä se mekko päällä useita kertoja hääpäiväsi aikana, syystä tai toisesta, mutta kyyneleitä valuu aivan varmasti!

Älä siis vaivu epätoivoon sovittaessasi mekkoja ilman kyyneleitä.

 

– Kiira

Täältä voit lukea mekkoni teetättämisestä Heidi Tuiskulta:

Osa 1 

Osa 2

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *