MITÄ LAITAN HÄÄKUTSUIHIN?

MITÄ LAITAN HÄÄKUTSUIHIN?

Minäpä avaan,

olen törmännyt tähän kysymykseen useasti Facebook ryhmissä, ja se on avannut omaa ajatustani myös siitä mitä kaikkea kutsuissa tulisi olla. Hääkutsut ovat selkeytyneet, sekä yksinkertaistuneet hyvin paljon lähivuosina – oman empiirisentutkimukseni mukaan ainakin. Muutama vuosi sitten olin sitä mieltä, että hääkutsussa tulee olla joku kaunis lauselma, teksti, joka kuvaisi kaikille kutsutuille suurta rakkauttamme toisiamme kohtaan. Tämähän oli tapana, ainakin meille tulleissa kutsuissa ja siksi koin sen varmasti tärkeänä. En voinut kuvitella, mitään informatiivista pläjäystä pahville, jossa ilmoitamme vain menevämme naimisiin, hei ME MENEMME NAIMISIIN.

Niin kuin muotivillitykset hääskenessä muutenkin, niin myös kutsut ovat kokeneet suuria muutoksia. Kartat juhlapaikallekin ovat kokeneet inflaationsa ja kaikki ylimääräinen yritetään ottaa pois. Jos totta puhutaan, en koskaan ole katsonut sitä karttaa, vaan asettanut osoitteen Google Maps- appiin. Niin helppoa!

 

Mitä niissä kutsuissa tulisi sitten olla, jos kaikki on jo riisuttu pois?

Kirjoitin aiemmassa tekstissäni kutsuihin liittyen siitä, miten kutsun ulkonäkö voi vaikuttaa saatuun tunnelmaan. Näin lauselmat ja runot voidaan jättää juhlapaikalle.

1.PÄIVÄMÄÄRÄ ja KELLONAIKA
Suosittelen aina ensimmäiseksi tietenkin ilmoittamaan päivämäärän, sekä kellonajan, jolloin vieraiden tulisi olla paikalla. Jos koet, ettei 4 kuukautta aiemmin lähetetyt kutsut riitä päivämäärän ilmoittamiseen, tee palvelus itsellesi, sekä vieraille ja lähetä Save The Date-kortit, vaikka jo vuotta aiemmin.  Näin vieraat osaavat varautua hääpäiväänne jo aiemmin.

2.OSOITE, niin juhlapaikan, kuin vihkipaikanki
Kyllä, tämän luulisi olevan perusasia, kuka nyt osoitteen unohtaisi hääkutsusta? Minä. Olin kirjoittanut vain juhlapaikkamme nimen, ilman osoitetta, koska hei D44 kai kaikki nyt snaijaa missä Wanha Bäckby on. No, onneksi kutsujemme suunnittelija, Eveliina, huomasi mokan ja osoite lisättiin infokorttiin.

3.PUKUKOODI
’’Häitämme juhlistetaan näyttävästi aikuisten kesken iltapuvuissa’’
Vaikka herätimme aikoinaan paljon puhetta vieraiden vaatteisiin puuttumisesta, on tämä saanut paljon kehuja tulevilta vierailtamme. Naisten tulisi pukeutua iltapukuun, välttäen viininpunaista ja miesten toivoimme välttämän harmaata pukua.

4.LAPSETTOMAT VAI LAPSELLISET
Tästä oli paljon puhetta, sillä tottahan se on, että jos kirjekuoressa lukee kahden ihmisen nimi eikä muuta, niin lapsia ei ole kutsuttu. Omasta mielestäni aikuisille tarkoitettua juhlaa kannattaa kuitenkin korostaa jotenkin. Me jätimme sen lauseeseen ’’aikuisten kesken’’.

5.AVEC vai EI?
Emme merkanneet tätä mihinkään, sillä pidimme asiaa yksinkertaisena, päivänselvänä. Häihin on kutsuttu ihmiset, joiden nimet löytyvät kuoresta. Emmekä kutsu mukaan ihmisiä, joita emme ole koskaan tavanneet. Kuitenkin olen huomannut joissain tapauksissa olevan selkeämpää kirjoittaa suoraan kutsuun, onko kutsu avec vai ei.

6.LAHJATOIVEET
Monet ovat ennen avioon päätymistään asuneet jo useamman vuoden yhdessä, jolloin tavaraa, roinaa ja aarteita on ehtinyt kertyä. Kuulun itse siihen ihmisryhmään, jolle ei voi ostaa lahjoja, koska olen ehtinyt ostamaan tarvittavan jo ennen sitä. Ilmoitimme siis toiveeksemme saada matkarahaa, jolla voimme sitten kustantaa häämatkaamme! (Jonka muuten varasimme viime viikolla)

7.VIIMEINEN ILMOITTAUTUMISPÄIVÄ, sis. allergiat yms.
Me valitsimme ilm.päivän n. kuukautta ennen häitä, sillä juhlapaikalla ei ollut näiden kanssa kiire. Kuitenkin uskon päivän riippuen paljon juhlapaikasta, sekä pariskunnasta. Muistakaa kuitenkin laittaa numeronne mukaan, tai perustaa kotisivut, jossa voi ilmoittautua.

PS. tarkista kirjoituserheet. Ainakin minulle näin lukihärösenä, homma ei ole aina niin  selkeetä ja siksi myös toisen tulee  aina tarkistaa kaikki. 

Unohdin tästä varmasti jotain, paljonkin. Kuten en maininnut ollenkaan, että juhlittavien nimet voisivat tietenkin tulla ilmi jossain. Mutta ehkä nämä ovat sellaisia ns. itsestäänselvyyksiä.
Riisuimme itse kutsuistamme kaiken ylimääräisen pois ja annoimme ulkonäön puhua puolestaan.

Mitä te olette laittaneet kutsuihinne?

ps. Jos jaksoit lukea näinkin pitkälle, käy nimeämässä meidät, tai jokin muu suosikki hääblogeistasi LOVEMEDO.fi nettisivuilla! Nähdään messuilla!

Kiira

Kommentit (4)
 1. Hei,
  Saanko udella, miksi ette halunneet vieraiden pukevan viininpunaista tai harmaata? 🙂 Vai onko teillä itsellänne/morsiusneidoilla sen väriset puvut?

  1. Joo! Eetulla on viininpunainen puku, ja kaasoilla mekot. Bestmaneilla on harmaatpuvut. Yritetään saada nämä henkilöt erottumaan, mutta jos jollakin on hankittuna jompi kumpi, nii emme katso asiaa pahaksemme!

   Meidän takia ei tarvitse hankkia uutta pukua 😀

   Kiira

 2. Juhlapaikan nimessä on kirjoitusvirhe, ei käynyt ihan ilmi oletteko sen jo huomanneet.

  1. Ollaan huomattu, ei voi mitään.

   Toi on se kohta, joka lisättiin painossa vasta, kun kutsussa ei alunperin ollut tuossa osoitetta 🙂

   Kiira

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *