Jättipastaa juustotäytteellä ja tomaattikastikkeella
Sain hiljattain Italian-tuliaisena pussin valtavankokoista simpukkapastaa. Yksi pastapala on melkein kämmeneni kokoinen! En tiedä saako näitä Suomesta, tilalla voi toki käyttää muutakin täytettäväksi sopivaa pastaa.
Ohjeen inspiraationa keväällä Evita-lehdessä ollut resepti.
Jättipastaa juustotäytteellä ja tomaattikastikkeessa (kahdelle):
- noin 120 g jättisimpukkapastaa
Juustotäyte:
- pallo mozzarellaa (125 g)
- 1/2 prk ricottaa (125 g)
- 1 kananmuna
- parmesaania raastettuna
- suolaa
Tomaattikastike:
- paseerattua tomaattia
- muutama tomaatti kuutioina
- loraus viinietikkaa
- reippaasti hienonnettua tai puristettua valkosipulia
- ripaus sokeria tai tilkka hunajaa
- suolaa
- laakerinlehtiä
- rosmariinin oksia
- muita tuoreita yrttejä maun mukaan, esimerkiksi timjamia tai oreganoa
Lisäksi:
- yrttimaustettua raakamakkaraa (1 kpl)
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Tee tomaattikastike ja jätä hautumaan miedolle lämmölle.
Keitä pasta.
Sekoita pastan kiehuessa juustotäytteen ainekset.
Paloittele makkara ja paista pannulla.
Kun pasta on valmista, lisää tomaattikastikkeeseen makkaranpalat ja kaada uunivuokaan. Nostele pastat kastikkeeseen ontto puoli ylöspäin. Täytä juustotäytteellä.
Paista uunissa 20-30 minuuttia.
Itse huomasin jälkikäteen käyttäneeni täytettä liian säästeliäästi; se ei alkanut kuplia uunissa. Paljaaksi jääneet pastan reunat sen sijaan kuivuivat. Mitä opin? Reilusti täytettä ja vähemmän pastaa ensi kerralla!