Maanantaiaamun terveellisempi muffiniherätys

aamumuffini_laaja.jpg

Mikään ei aloita ankeaa työviikkoa yhtä ihanasti kuin lämmin, itseleivottu aamiainen kauniisti katettuna & hitaasti nautittuna. Nämä sesongin marjoista pyöräytetyt muffinit ovat bonuksena ihanan keveitä ja terveellisiä maanantaihin.

aamumuffini_ylta_copy.jpg

4 muffinia

Resepti on sovellus Marie Claire Cuisine -kirjan aamiaismuffiniohjeesta.  

Taikina

  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl vehnäleseitä
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus kanelia
  • ripaus vaniljajauhetta
  • ripaus suolaa
  • 1 kypsähkö banaani muussattuna
  • 75 g mustikoita
  • 1,5 rkl voisulaa
  • 1,5 rkl vaahterasiirappia
  • 1/2 kananmuna
  • 1 dl maitoa

Päälle:

  • 10 mansikkaa
  • tomusokeria

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Sekoita jauhot, leseet, leivinjauhe ja mausteet. Kääntele banaani ja mustikat varovasti sekaan. Sekoita toisessa kulhossa nestemäiset aineet ja lisää jauho-banaani-mustikka -seokseen.

Lusikoi taikina muffinimuotteihin ja painele päälle mansikkalohkoja. Paista uunin keskitasolla 20 minuuttia. Koristele lopuksi tomusokerilla.

aamumuffini_lahis_0.jpg

 Näiden vuoksi jaksaa jättää herätyskellon vikat torkutukset painamatta.

Ihanaa uutta viikkoa kaikille!

Koti Ruoka ja juoma