Täytetyt, kuorrutetut punasipulit

punasipulit0.jpg

Sisällä maistuvat timjami ja pekoni, kuorrutuksessa sula mozzarella ja rapea leivänmuru. Halpa, mutta melkoisen näyttävä päivällinen.

Täytetyt ja kuorrutetut punasipulit (kahdelle):

  • 4 suurta, ehjää punasipulia
  • patongin kuivahtaneet päätypalat, joista vajaa 1 dl murusina ja loput peukalonpään kokoisina paloina
  • 4 siivua pekonia
  • 1 pallo mozzarellaa (125 g)
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • parmesaania
  • tuoretta timjamia (ainakin 5 oksaa)
  • Valkoviiniä, lihalientä tai muuta maistuvaa nestettä

Kuori sipulit ja leikkaa kärjet pois. Laita vettä kiehumaan isoon kattilaan ja lämmitä uuni 175 asteeseen.

Ruskista pekoniviipaleet tilkassa öljyä paistinpannulla matalalla lämmöllä, niin että niistä irtoaa mahdollisimman paljon rasvaa. Älä kaada rasvaa pois.

Kun vesi kiehuu, suolaa se ja upota sipulit kattilaan noin 5 minuutiksi. Valuta ja jätä jäähtymään.

punasipulit1.jpg

Tee täyte: Viipaloi pekonit sentin mittaisiksi paloiksi. Kaada niiden paistorasva kulhon pohjalle. Lisää sekaan peukalonpään kokoiset leipäpalat, pekoniviipaleet, sekä suurin osa timjamista. Sekoita ja mausta tarvittaessa suolalla.

Viipaloi mozzarella ja jätä odottamaan.

punasipulit2.jpg

Koverra sipulit ontoiksi (ja muista pukeutua pinkkiin paitaan, jonka heijastus mätsää sipulien väriin). Nosta uunivuokaan ja lusikoi täyte sipuleihin ja peitä jokainen 2-3 mozzarellaviipaleella. Kaada vuoan pojhalle pari desiä viiniä, lientä tai muuta nestettä.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin tunti. Jos mozzarella ruskistuu liikaa liian nopeasti, laske lämpöä 150 asteeseen.

Sekoita sipuleiden paistuessa leivänmuruihin timjamia, hieman raastettua parmesaania ja reilu loraus oliiviöljyä.

Ota sipulit uunista ja nosta lämpö 225 asteeseen. Painele lusikalla leivänmuruseosta niiden päälle – mozzarella saa upota sipuleiden sisään:

punasipulit3.jpg

Ruskista kurorrutusta 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, tai kunnes lopputulos näyttää tältä:

punasipulit4.jpg

punasipulit5.jpg

Asettele lautasille, ihastele ja syö.

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.