Nopea syyskeitto Portugalista
Kun työpaikkaruokalassa on tarjolla kaalia, kierrän kaukaa. Kun löydän ulkomaankielisen, eksoottisen reseptin jossa lehtikaalia kutsutaan cavolo neroksi, alkaa heti kuola valua suupielistä. Kyllä, olen lapsellisen helppo höynäytettävä.
Caldo verde eli vihreä liemi valmistuu puolessa tunnissa lehtikaalista, perunasta ja sipulista. Annos maustetaan lopuksi paistetuilla chorizo-viipaleilla.
Caldo verde (yhdelle):
- oliiviöljyä
- puolikas pienestä sipulista
- 1 valkosipulinkynsi
- 150 g perunaa
- 100 g lehtikaalia
- 1 chorizo-makkara (n. 60 g)
- suolaa
- paprikajauhetta
- fondia tai liemijauhetta, jos haluat
Kuori ja kuutioi perunat, hienonna sipulit ja kaali. Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa niin, että ne pehmenevät. Lisää sekaan perunat ja kuullota vielä 5 minuuttia. Mausta suolalla.
Kaada päälle viitisen desiä vettä ja mausta halutessassi liemijauheella tai fondilla. Anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia tai kunnes peruna on hajoavan kypsää.
Heitä sekaan lehtikaalit ja keitä vielä 5 minuuttia. Viipaloi ja paista sillä aikaa chorizo paprikajauheen kanssa. Kaada keitto lautaselle, koristele chorizo-viipaleilla ja valuta päälle chorizosta pannulle tihkunutta ihanan punaista rasvaa.
Tarjoa maalaispatongin kanssa.
Ohje on Jamie Oliver -lehden viime talven numerosta.