Vaahtokarkkibrowniet valkosuklaakuorrutuksella
Vaahtokarkkia tumman ja valkoisen suklaan väliin leivottuna? Ällön hyvää. Eikä kovin vaikeaa.
Vaahtokarkkibrowniet valkosuklaakuorrutteella (n. 30 kappaletta)
- 200 g voita
- 250 g tummaa leivontasuklaata
- 5 kananmunaa
- 6 dl sokeria
- 1 dl oikeaa, puhdasta kaakaojauhetta
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
Täyte:
- 300 g vaahtokarkkeja
Kuorrute:
- 300 g valkoista leivontasuklaata
- 1 dl kermaa
- 1 rkl voita
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sulata voi ja jäähdytä. Sekoita isossa kulhossa munat, sokeri ja
kaakao. Sekoita joukkoon voisula. Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita jauhoseos kaakaoseokseen. Rouhi lopuksi tumma suklaa karkeiksi paloiksi ja sekoita taikinaan. Paista uunin keskitasolla n. 40 minuuttia. Koostumus saa jäädä sisältä märäksi.
Mikäli käytät suuria, esimerkiksi Haribon vaahtokarkkeja, paloittele ne pienemmiksi paloiksi
taikinan paistuessa.
Kun taikina tulee uunista, levitä vaahtokarkit kuumalle pinnalle ja nosta avoimen ikkunan eteen jäähtymään.
Näin vaahtokarkkien pohja sulaa kiinni brownietaikinaan, mutta niiden muoto säilyy ehjänä.
Kun paistos on kokonaan jäähtynyt, tee kuorrute. Rouhi valkosuklaa hienoksi. Kuumenna
kermaa varovasti kattilassa, mutta älä kiehauta. Sulata joukkoon valkosuklaa. Kun koostumus on tasainen, sekoita joukkoon voi ja anna sen sulaa, niin että koostumus säilyy tasaisena. Ota kattila lämmöltä ja anna jäähtyä niin, että kuorrute hieman kiinteytyy. Levitä se sitten vaahtokarkkikerroksen päälle.
Voit jakaa browniepaistoksen paloiksi ennen tai jälkeen kuorruttamisen.